Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Triplu omor la Bălți. Ce spun vecinii despre victime

Un tânăr de 21 de ani, din orașul Tiraspol, a fost reținut în această dimineață la Bălți. El este suspectat de triplu omor. Victimele sale sunt o femeie și doi bărbați. Pe corpul acestora polițiștii au depistat semne de moarte violentă. Iar pentru a ascunde urmele ucigașul a dat foc la locuință. Potrivit vecinilor, victimele sunt stăpâna casei de 35 de ani și concubinul ei de 44 de ani. Nu se știe cine este cea de-a treia jertfă.

Publicat

„Vecinul aici își hrănește câinii. El vine la ora  șapte dimineața. După ce i-a hrănit, a observat că din geam iese fum. El a și chemat  ambulanța și pompierii. N-au permis accesul pentru că erau imagini terifiante, corpuri arse.”

„Ieri am văzut-o pe ea. Era lângă casa cu cinci nivele și ne-am salutat. Era acolo cu niște fete și ea a făcut complimente la o fetiță acolo. A fost bine. Nu aveam probleme cu vecina. Poate… eu știu… acolo ce ei aveau în casă. Noi nu știm. Totul a fost normal. Uneori, probabil și servea,” au aspus oamenii.

Persoanele care au cunoscut victimele sunt șocate.


„Atât de tineri. Doamne …Este oribil, strașnic.”

„Cu noi foarte bine să comporta, se saluta. După ce a decedat soțul… a dat pe la mine. Viață de mahala. Tragedia e foarte mare pentru toți vecinii. Noi suntem toți în șoc. Iată tremur… Am luat multe pastile și de inimă și de tensiune. Trei trupuri odată în casa asta, ceva groaznic.”

Poliția a reținut presupusul autor al crimei. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 21 de ani din Tiraspol.


„Pe urme fierbinți oamenii legii au depistat suspectul. Acesta este un bărbat de 21 de ani  originar din Tiraspol. Pe teritoriul Moldovei nu are un loc permanent de trai. El a fost reținut pentru 72 de ore. El și-a recunoscut vina,” a declarat Eugenia Molceanov, ofițer de presă IP Bălți.

„După comiterea crimei făptașul a intenționat să ascundă urmele infracțiunii prin incendierea casei. In pofida acestui fapt, s-au păstrat vătămările corporale vizibile. Am constatat că moartea victimelor a fost violentă. La momentul de față făptașul este identificat,” a menționat Alexandru Celac, Șef-adjunct al Procuraturii Bălți.

Dacă vinovăția suspectului va fi demonstrată, acesta riscă până la 20 de ani de pușcărie. În prezent, el este reținut pentru 72 de ore.


Moldova

Electrocutări, căderi din copac și mușcături de viperă. Patru copii au ajuns în stare gravă la spital în ultimele 48 de ore

Autoritățile atrag atenția asupra unei situații îngrijorătoare privind incidentele grave cu implicarea copiilor, înregistrate în ultimele 48 de ore.

Publicat

Pe 19 iunie, un băiat de 14 ani din raionul Călărași s-a electrocutat grav după ce a pus mâna udă pe o priză. Sora sa a acționat rapid, stingând curentul și alertând părinții. Băiatul a fost transportat de urgență la spital, unde a fost monitorizat constant.

Tot pe 19 iunie, un copil de 9 ani a suferit un traumatism abdominal după ce a căzut de la o înălțime de 2,5 metri dintr-un copac. A fost dus de părinți la spital, apoi transferat în stare gravă la IMSP Spitalul Clinic Municipal Bălți de echipa SAMU Ocnița.

Pe 20 iunie, un băiat de 11 ani din Orhei a fost lovit în cap de propriul cal, suferind un traumatism cranio-cerebral grav. A fost transportat de urgență la spital pentru îngrijiri medicale.


În aceeași zi, un adolescent de 14 ani din raionul Strășeni a fost mușcat de o viperă în timp ce se juca în câmp. A primit primul ajutor medical și a fost transferat de urgență la IMSP Institutul Mamei și Copilului.

„Siguranța copiilor este responsabilitatea tuturor. Părinții sunt îndemnați să manifeste mai multă vigilență, mai ales în perioada vacanței de vară, pentru a evita astfel de tragedii și a proteja sănătatea și siguranța copiilor”, se arată într-un comunicat al CNAMUP.

Echipa IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească subliniază importanța supravegherii atente a copiilor pentru a preveni astfel de incidente dramatice.


Citește mai departe

Moldova

Escrocherie agricolă în Drochia: Doi bărbați reținuți după o țeapă de 8.500 euro cu un tractor inexistent

Doi suspecți de 42 și 32 de ani, primul locuitor al capitalei și celălalt din regiunea transnistreană, membri ai unei grupări criminale organizate, având intenția de a dobândi mijloace financiare în mod abuziv și ilegal, au pus la cale o schemă de escrocherie cu tehnică agricolă.

Publicat

Escrocii au plasat un anunț pe o platformă de comerț online, precum că vând un tractor de marca ,,Belorus-820”.

Victima, un bărbat de de 37 de ani din raionul Drochia, având intenția reală de a procura un vehicul agricol, a contactat suspecții.

În temeiul multiplelor discuții telefonice purtate prin intermediul unei aplicații mobile, în perioada 17-19 iunie curent și a recipisei întocmite, victima a fost deposedată în mod fraudulos de 8 500 de euro, prin abuz de încredere și inducere în eroare.


Ulterior, suspecții s-au eschivat de la îndeplinirea obligațiunilor contractuale conform recipisei, și anume de a transmitere în posesie tractorul către cumpărător, iar la apelurile telefonice au refuzat de a mai răspunde.

În baza plângerii înregistrate de către victimă la 19 iunie curent, angajații Inspectoratelor de poliție Drochia și Bălți în comun cu polițiștii de patrulare au localizat escrocii.

Aceștia au fost stopați în timp ce se deplasau spre raionul Sîngerei, într-o mașină de marca Toyota.


În rezultatul discuțiilor, unul dintre suspecți, bărbatul de 32 de ani din regiunea transnistreană, a recunoscut că dispune de 8 500 euro, obținuți prin vânzarea unui tractor.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind cercetați penal pentru comiterea escrocheriei săvârșită de două sau mai multe persoane, cu cauzarea de daune în proporții considerabile.

Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, bănuiții riscă amendă în mărime de la 42 500 la 67 500 lei sau închisoare de la 1 la 5 ani.


 


Citește mai departe

Moldova

5.000 de euro pentru „tăcere”: Șefa fostei direcții generale asistență socială bălți, reținută în dosarul deposedării ilegale de locuințe 

Încă o reținere în dosarul deposedării ilegale de locuințe la Bălți. Pe mâna ofițerilor anticorupție a ajuns șefa fostei Direcții generale asistență socială și protecția familiei, redenumită ulterior în Agenția Teritorială de Asistență Socială Nord-Nord-Vest.

Publicat

Potrivit CNA, femeia este bănuită de acceptarea sumei de 5000 de euro ca să nu divulge unele informații compromițătoare despre o subalternă și pentru a nu-i crea impedimente în activitatea ei serviciu. Suspecta este în prezent reținută pentru 72 de ore.

Amintim că despre caz, oamenii legii au anunțat în data de 19 iunie, iar potrivit informațiilor furnizate mai mulți responsabili din cadrul Agenției ar fi lăsat cel puțin 2 persoane în etate fără case.

Mai exact, persoanele suspecte ar fi profitat de situația de vulnerabilitate fizică sau psihică a unor persoane aflate la deservire socială și au perfectat notarial acte prin care au împuternicit asistenți sociali din cadrul Direcției să le gestioneze bunurile în calitate de moștenitori exclusivi, iar ulterior, aceste bunuri au fost înstrăinate.


Se pare că șefa Direcției a aflat despre acțiunile ilegale ale subalternelor, așa că a cerut și primit 5000 de euro pentru tăcere.

Atunci, pe 19 iunie a fost reținută pentru 72 de ore o șefă de secție din cadrul Direcției generale asistență socială și protecție a familiei. Alte persoane sunt cercetate în stare de libertate. Până la o hotărâre irevocabilă de judecată, persoanele suspecte se prezumă a fi nevinovate.

 


Citește mai departe

topul săptămânii