Rețele de socializare

Diaspora

/VIDEO/ Dispariția misterioasă a Mădălinei, fetița unei moldovence din SUA. Revoltă și suspiciuni: părinții au anunțat poliția după 22 de zile

Caz şocant peste ocean! O fetiţă de 11 ani, fiica unei femei din Republica Moldova, a dispărut fără urmă! Şi mai grav este că timp de mai bine de trei săptămâni, părinţii nu au anunţat poliţia. Cei doi au fost arestaţi, iar FBI-ul încearcă să-i dea de urmă copilei. Cazul a emoţionat întreaga comunitate care s-a implicat în căutările fetei.

Publicat

“Mămica” este Diana Cojocari, o femeie din Republica Moldova. Fetiţa ei, Mădălina, parcă a intrat în pământ de aproape o lună. Pe 23 noiembrie, copila de 11 ani, a dispărut fără urmă din oraşul Cornelius, Statele Unite. Cu toate astea, mama şi tatăl ei vitreg nu au spus nimic nimănui timp de 22 de zile despre dispariţia copilului, scrie Observatorul.RO.

Profesorii au fost cei care au intrat la bănuieli şi au alertat poliţia
Pe fir au intrat imediat agenţii FBI.


Vecin: Ieri a fost foarte mare agitaţie. Cred că au fost vreo 40 de oameni acolo. E foarte îngrijorător că aşa ceva a putut să se întâmple atât de aproape de noi.

Agenţii federali au scotocit toată casa unde locuiesc cei doi soţi şi au făcut săpături în curte. Vecinii şi-au amintit că au văzut timp de patru zile după dispariţia fetei fum în curtea lor.

Vecin: A dispărut în noiembrie şi e raportată abia acum. E ciudat. Cele 24 de ore după dispariţie sunt cruciale pentru dovezi. Sunt sigură că agenţii FBI au avut un motiv să sape în curte.


Mama şi tatăl vitreg al copilei au fost arestaţi
Sunt acuzaţi că nu au anunţat la timp dispariţia. Pentru fiecare dintre ei a fost stabilită o cauţiune de 100.000 de dolari. Poliţiştii fac apel public pentru găsirea Mădălinei.

Cpt. Jennifer Thompson, poliţia din Cornelius: Încurajăm comunitatea, dacă au orice informaţii cu privire la locul în care se află Mădălina, să ne anunţe. Să intre pe reţelele sociale, să îi facă povestea cunoscută.

Reacţia întârziată a părinţilor a stârnit în comunitatea locală un val de revoltă şi suspicinuni. Pe reţelele de socializare, oamenii remarcă locuinţa celor doi care este foarte aproape de un râu şi de o pădure, dar şi faptul că mama fetei are o vânătaie pe faţă în poza de la poliţie.


Pe Facebook, fotografia Mădălinei a fost distribuită de mii de ori iar oamenii au făcut grupuri unde vor acum să organizeze patrule civile de căutare.

Relaţia celor doi soţi a strânit suspiciuni
Mama fetiţei povestea în urmă cu 8 ani unei publicaţii de peste prut motivele pentru care s-a înscris într-un program de slăbit. Voia să se recăsătorească.


Mama: Greutatea (pe) care o am acum e chiar supărătoare. A urmat un concubinaj din care am rămas cu un copil de 3 ani. Vreau să îmi reiau viaţa de la capăt, să încep o viaţă nouă, cu forţe noi. Sper să încep o relaţie nouă, cu un nou partener de viaţă. Am toate şansele să o fac, dar vreau să fiu în forma necesară.

Planul pare că a funcţionat. Doar 3 ani mai târziu, Diana era stabilită în Statele Unite cu noul ei soţ, cu 23 de ani mai în vârstă decât ea. În 2017 cei doi şi au cumpărat cu banii jos o casă de 270.000 de dolari.

Diaspora

Un moldovean, împușcat mortal de polițiști în Austria. Și-ar fi ucis colega de apartament cu un topor

Și-ar fi ucis colega de apartament cu un topor, după care a fost împușcat de polițiști. Astfel s-a sfârșit viața unui cetățean moldovean de 26 de ani, stabilit în Austria.

Publicat

Totul a avut loc în data de 11 iunie, în orașul Viena. Presa locală scrie că victima s-a dovedit a fi o tânără de 22 de ani, originară din Chili. Aceasta ar fi solicitat ajutor prin SMS, de la doi colegi de muncă, din cauza că i-ar fi fost frică de colegul ei de apartament în vârstă de 26 de ani, un moldovean cu cetățenie română în vârstă de 26 de ani.

Cei doi colegi au solicitat imediat poliția, și, totodată, au mers și ei la fața locului. Acolo, au dat peste tânărul înarmat cu un topor și murdar de sânge.

Potrivit poliției austriece, atunci când i-a văzut pe polițiști, individul ar fi alergat spre ei atacându-i cu toporul.


Cu o lovitură puternică a lovit mașina de poliție, care a fost grav avariată.

În acel moment, unul dintre polițiști, ar fi tras un foc de armă în direcția moldoveanului, acesta prăbușindu-se la pământ.


Măsurile de resuscitare nu au mai avut efect, tânărul a decedat la fața locului. Victima lui, fata de 22 de ani, la fel, nu a mai putut fi salvată.

Totodată, potrivit surselor PulsMedia.MD, moldoveanul împușcat mortal s-a dovedit a fi originar din raionul Cahul, dar stabilit de o perioadă în Austria.


Citește mai departe

Diaspora

Grav accident în Italia. Un tânăr din R. Moldova, spulberat de un automobil

Un tânăr de 34 de ani din R.Moldova a decedat în Italia, după ce a fost lovit de un automobil. Tragedia s-a produs în noaptea spre 16 iunie în comuna Bovolenta din provincia Padova.

Publicat

Potrivit Deschide.MD, un automobil de marca Peugeut se deplasa pe traseu când, din motive deocamdată necunoscute, a lovit moldoveanul care se deplasa pe marginea drumului. Impactul a fost atât de violent, încât medicii, ajunli la fața locului, au putut doar să constate decesul conaționalului.

Fiind audiat, șoferul a declarat carabinierilor că nu l-a văzut, mai ales că pietonul era îmbrăcat în negru.

Potrivit presei italiene, persoana decedată este Alexandru Volontir.


Citește mai departe

Diaspora

O fetiță de 9 ani din Ucraina ar fi fost omorâtă cu sânge rece în Germania. Unul dintre suspecți ar fi un cetățean moldovean

Un cetățean al Republicii Moldova, de 33 de ani, este suspectat de omorul unei fetițe de 9 ani, stabilită cu mama sa în Germania. Bănuit de crimă este și un cetățean al Ucrainei, în vârstă de 50 de ani, refugiat în Germania.

Publicat

Potrivit Bild și Unian, victima este fiica unei ucrainence. Corpul neînsuflețit al Valeriei a fost găsit miercuri într-o pădure din apropierea orașului Döbeln din Germania, scrie Newtv.md.

Moldoveanul, care locuiește în Praga, este fostul iubit al mamei copilei ucise. În dimineața crimei, el i-a scris femeii și a cerut să o sune. Al doilea bănuit este vecinul familiei și își dorea o realție cu mama victimei, însă acesta l-a refuzat. Supărat, acesta a amenințat-o că îi va distruge viața.

Ambii suspecți sunt căutați de poliție. Cu puțin timp înainte de tragedie, copila a spus că este urmărită de un adult.


Fata a dispărut pe 3 iunie în drum spre școală. Timp de nouă zile, sute de polițiști și zeci de voluntari au căutat-o. Abia, pe 12 iunie, cadavrul victimei a fost găsit în pădure. Poliția a precizat că nu există indici că fata ar fi fost victima unei infracțiuni sexuale.

Fetița a ajuns în Germania cu mama sa, sora și bunica la începutul războiului din Ucraina. Tatăl său a rămas să servească în Forțele Armate ale Ucrainei, dar despărțirea a dus la divorțul părinților.


Citește mai departe

topul săptămânii