Rețele de socializare

Diaspora

Moartea unei moldovence, pusă la îndoială în Italia de concubinul ei. Bărbatul refuză să creadă că femeia a decedat

Un italian din Campitello di Marcaria, provincia Mantova, s-a adresat carabinierilor după ce concubina lui, o femeie originară din Republica Moldova, a plecat la înmormântarea mamei sale și nu s-a mai întors. Bărbatul a primit vestea că partenera lui a murit, dar nu crede că ar fi adevărat.

Publicat

Cei doi locuiau împreună de câțiva ani, menționează Gazzetta di Mantova. Cu câteva săptămâni în urmă, mama ei a murit. Femeia, de naționalitate moldovenească, cu pașaport românesc, a plecat pentru a fi prezentă la înmormântare, scrie Rotalianul.COM.

După numai trei zile, sora femeii l-a sunat pe bărbatul italian și i-a spus că partenera lui a murit, trimițându-i și certificatul de deces.

Bărbatul nu crede însă acest lucru. El a depus o plângere la carabinieri spunând că pentru el femeia nu a murit sau în orice caz nu ar fi vorba de o moarte naturală, ci că s-a întâmplat ceva grav: poate sinucidere sau chiar o crimă.


Certificatul de deces ar fi autentic, dar pentru a clarifica eventualele îndoieli carabinierii vor contacta în următoarele zile Consulatul Republicii Moldova pentru a încerca să investigheze în continuare cazul.

„Nu avea niciun motiv să se sinucidă. Aș fi observat dacă era ceva în neregulă”, a spus italianul care vrea cu orice preț să afle adevărul.

Pentru a sensibiliza opinia publică, bărbatul a pus un afiș cu fotografiile lor în fața școlilor primare din Campitello.


Publicarea fotografiei și a textului i-a afectat pe copiii școlii primare din Campitello, drept pentru care a fost informat primarul din Marcaria și carabinierii companiei Viadana.

Diaspora

Un moldovean, împușcat mortal de polițiști în Austria. Și-ar fi ucis colega de apartament cu un topor

Și-ar fi ucis colega de apartament cu un topor, după care a fost împușcat de polițiști. Astfel s-a sfârșit viața unui cetățean moldovean de 26 de ani, stabilit în Austria.

Publicat

Totul a avut loc în data de 11 iunie, în orașul Viena. Presa locală scrie că victima s-a dovedit a fi o tânără de 22 de ani, originară din Chili. Aceasta ar fi solicitat ajutor prin SMS, de la doi colegi de muncă, din cauza că i-ar fi fost frică de colegul ei de apartament în vârstă de 26 de ani, un moldovean cu cetățenie română în vârstă de 26 de ani.

Cei doi colegi au solicitat imediat poliția, și, totodată, au mers și ei la fața locului. Acolo, au dat peste tânărul înarmat cu un topor și murdar de sânge.

Potrivit poliției austriece, atunci când i-a văzut pe polițiști, individul ar fi alergat spre ei atacându-i cu toporul.


Cu o lovitură puternică a lovit mașina de poliție, care a fost grav avariată.

În acel moment, unul dintre polițiști, ar fi tras un foc de armă în direcția moldoveanului, acesta prăbușindu-se la pământ.


Măsurile de resuscitare nu au mai avut efect, tânărul a decedat la fața locului. Victima lui, fata de 22 de ani, la fel, nu a mai putut fi salvată.

Totodată, potrivit surselor PulsMedia.MD, moldoveanul împușcat mortal s-a dovedit a fi originar din raionul Cahul, dar stabilit de o perioadă în Austria.


Citește mai departe

Diaspora

Grav accident în Italia. Un tânăr din R. Moldova, spulberat de un automobil

Un tânăr de 34 de ani din R.Moldova a decedat în Italia, după ce a fost lovit de un automobil. Tragedia s-a produs în noaptea spre 16 iunie în comuna Bovolenta din provincia Padova.

Publicat

Potrivit Deschide.MD, un automobil de marca Peugeut se deplasa pe traseu când, din motive deocamdată necunoscute, a lovit moldoveanul care se deplasa pe marginea drumului. Impactul a fost atât de violent, încât medicii, ajunli la fața locului, au putut doar să constate decesul conaționalului.

Fiind audiat, șoferul a declarat carabinierilor că nu l-a văzut, mai ales că pietonul era îmbrăcat în negru.

Potrivit presei italiene, persoana decedată este Alexandru Volontir.


Citește mai departe

Diaspora

O fetiță de 9 ani din Ucraina ar fi fost omorâtă cu sânge rece în Germania. Unul dintre suspecți ar fi un cetățean moldovean

Un cetățean al Republicii Moldova, de 33 de ani, este suspectat de omorul unei fetițe de 9 ani, stabilită cu mama sa în Germania. Bănuit de crimă este și un cetățean al Ucrainei, în vârstă de 50 de ani, refugiat în Germania.

Publicat

Potrivit Bild și Unian, victima este fiica unei ucrainence. Corpul neînsuflețit al Valeriei a fost găsit miercuri într-o pădure din apropierea orașului Döbeln din Germania, scrie Newtv.md.

Moldoveanul, care locuiește în Praga, este fostul iubit al mamei copilei ucise. În dimineața crimei, el i-a scris femeii și a cerut să o sune. Al doilea bănuit este vecinul familiei și își dorea o realție cu mama victimei, însă acesta l-a refuzat. Supărat, acesta a amenințat-o că îi va distruge viața.

Ambii suspecți sunt căutați de poliție. Cu puțin timp înainte de tragedie, copila a spus că este urmărită de un adult.


Fata a dispărut pe 3 iunie în drum spre școală. Timp de nouă zile, sute de polițiști și zeci de voluntari au căutat-o. Abia, pe 12 iunie, cadavrul victimei a fost găsit în pădure. Poliția a precizat că nu există indici că fata ar fi fost victima unei infracțiuni sexuale.

Fetița a ajuns în Germania cu mama sa, sora și bunica la începutul războiului din Ucraina. Tatăl său a rămas să servească în Forțele Armate ale Ucrainei, dar despărțirea a dus la divorțul părinților.


Citește mai departe

topul săptămânii