Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Doi moldoveni căutați în Germania pentru tâlhărie şi furtul a 270.000 de euro, prinși în România

Doi moldoveni căutați în Germania pentru tâlhărie, ameninţări şi furtul a peste 270.000 de euro, au fost prinși la frontiera română.

Publicat

În noaptea de 10 noiembrie, cei doi, cu vârstele de 33 și respectiv 37 de ani s-ar fi prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut, pentru a intra în România, călătorind ca pasageri într-un autovehicul ce se îndrepta spre București.

În timpul verificării actelor, oamenii legii au constatat că în data de 7 octombrie, autoritățile din Germania i-au anunțat în căutare internațională.

Aceștia sunt acuzați că în decembrie 2021, ar fi pătruns în locuinţa unui cetățean german, pe care l-au legat cu cabluri şi bandă adezivă, apoi au furat din safeul acestuia bijuterii, un ceas de lux şi sume de bani numerar, în valoare totală de peste 270.000 de euro.


Prin urmare, moldovenii au fost reținuți la Inspectoratul de poliție Botoșani în vederea luării măsurilor legale ce se impun.Moldova

/VIDEO/ Trei mașini, grav avariate în urma unui accident rutier în Capitală

Un accident rutier s-a produs în această după-amiază în Capitală.

Publicat

Potrivit martorilor, totul s-ar fi întâmplat în preajma Centrului de Excelență în Construcții din cartierul Telecentru al sectorului Centru din Chișinău, transmite Știri.md.

Conform imaginilor distribuite pe rețelele sociale, în accident au fost implicate trei automobile, acestea fiind grav avariate.

Contactată de Știri.md, Natalia Stati, ofițer de presă din cadrul Poliției Capitalei, ne-a declarat că apelul la 112 a fost recepționat la ora 14:10, precum că pe strada Gheorghe Asachi, s-a produs un accident rutier.


La fața locului s-a deplasat un echipaj al Secției Documentare Accidente Rutiere, unde ajunși, polițiștii au stabilit că sunt implicate trei unități de transport: Mercedes, Nisan, Suzuki.

În urma impactului nimeni nu a pătimit. Pe caz a fost inițiată o anchetă în stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului rutier.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Doi moldoveni, rămași fără mai multe telefoane noi la vamă

Doi moldoveni au rămas fără mai multe bunuri de consum, aduse ilegal din afara țării.

Publicat

În primul caz este vorba despre un șofer de 64 de ani, care venea din Ucraina în Republica Moldova. La punctul de trecere Palanca, mijlocul său de transport a fost supus unor verificări mai ample, iar căutările au dat rezultate.

Acesta avea mai multe ascunzișuri improvizate, unde ținea mărfuri de larg consum și mai multe telefoane mobile noi. Un caz similar s-a produs și la punctul de trecere de la Leușeni, unde un moldovean de 30 de ani, care venea din Germania împreună cu încă o persoană, a ascuns în mașina sa 6 telefoane mobile noi, nedeclarate în vamă.

În ambele cazuri, bunurile nedeclarate controlului vamal au fost ridicate, iar persoanele riscă să fie sancționate contravențional.


echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Incendiu la o grădiniță din capitală. Pompierii au intervenit prompt

Incendiu la o grădiniță din capitală. Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de 06 decembrie, la școala-grădiniță numărul 88, de pe strada Costiujeni.

Publicat

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții IGSU, incendiul nu s-a răspândit, arzând doar plafonul electric dintr-un cabinet.

Toți copiii au fost evacuați în siguranță până la venirea pompierilor.

Toate circumstanțele izbucnirii incendiului urmează a fi stabilite.


echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii