Rețele de socializare

Moldova

Omorul de la Călărași. Doi suspecți, prinși în România, vor fi extrădați în R.Moldova

Luni, 21 octombrie 2019, Procuratura Generală anunță arestarea unui făptaș și obținerea acordului de extrădare din România a altor doi, în cazul omorului unei doamne din raionul Călărași, cu vârsta peste 60 de ani, de la care au sustras suma de 4000 lei.

Publicat

Făptașii sunt trei bărbați cu vârste cuprinse între17 și 32 de ani. Primul învinuit este din aceeași localitate cu victima și a fost plasat în arest prevenit. Ceilalți doi sunt locuitori ai raioanelor Anenii Noi și Ștefan Vodă, care însă atunci când au aflat că sunt căutați de forțele de ordine, s-au eschivat de la urmărirea penală și au plecat în România. Acolo, însă, la solicitarea Procuraturii Generale a Republicii Moldova, aceștia au fost reținuți, iar la această etapă urmează să aibă loc procedura de extrădare a lor.

Indivizii riscă o pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de până la 10 ani în cazul tâlhăriei adică atacul comis asupra unei persoane în scopul sustragerii bunurilor, comis de mai multe persoane, prin pătrundere în locuință. În cazul omorului intenționat din interes material, comis de mai multe persoane, legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de până la 20 de ani sau detenţiune pe viaţă. În cazul făptașului cu vârsta de 17 ani, pedeapsa ar urma să fie aplicată înjumătățit.

Amintim că tragedia s-a produs în satul Meleșeni, în noaptea de patru octombrie. Femeia decedată a fost găsită de către o vecină, care a chemat poliția. Tabloul pe care l-au văzut oamenii legii în casa femeii i-a băgat în sperieți. Mâinile victimei erau legate cu o bucată de perdea, iar picioarele cu o haină. Pe tot corpul, în special în regiunea capului, aceasta avea o mulțime de răni, provocate de un obiect dur. Totodată, casa era întoarsă cu susul în jos iar din locuință ar fi dispărut 40.000 de lei. Acum, cei trei suspecți sunt cercetați penal pentru omor și tâlhărie, iar dacă vina lor va fi dovedită, ei riscă 25 de ani de pușcărie sau pe detenție viață.


Femeia decedată lucra în calitate de inspector fiscal la primăria din sat. Aceasta locuia de una singură, soțul fiind decedat, iar cei cinci copii locuiau separat.

Cei trei suspecți au vârstele de 17, 22 și respectiv 32 de ani, și sunt originari din Călărași, Drochia și Nisporeni. Cel de 17 ani a fost reținut în data de șase octombrie, pe teritoriul țării noastre. Despre ceilalți doi, se știa că ar fi trecut granița și s-ar fi dus în România. Oamenii legii de la noi au cerut ajutorul celor din țara vecină, iar în data de șapte octombrie, aceștia au fost reținuți la granița Română-Ungară. Tinerii  urmează să fie extrădați și diferiți justiției.


Ediție TV

Sîngerei: Un tânăr de 24 de ani a murit într-un cumplit accident de motocicletă. Pasagera acestuia a ajuns la spital.

Accident cu sfârșit tragic în raionul Sîngerei. Un tânăr de 24 de ani a murit în circumstanțe dramatice, după ce a pierdut controlul motocicletei pe care o conducea.

Publicat

Accidentul s-a produs în seara zilei de 1 mai în localitatea Țîpletești, raionul Sîngerei. Potrivit datelor preliminare, motociclistul de 24 de ani, împreună cu o pasageră de 20 de ani, s-ar fi deplasat prin localitate, iar la un moment dat, într-o curbă periculoasă, ar fi pierdut controlul ghidonului și s-ar fi tamponat cu putere într-un obstacol de pe marginea drumului.

În urma coliziunii, cei doi tineri au fost transportați de urgență la Spitalul Clinic municipal Bălți de către un echipaj de ambulanță, însă din nefericire motociclistul a decedat în drum spre spital.

Oamenii legii au deschis o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs tragicul accident.


echipa.md


Citește mai departe

Moldova

A ieșit cu tot cu poartă: Un tânăr ar fi furat o mașină ziua în amiaza mare dintr-o parcare subterană 

Publicat

Un bărbat ar fi răpit o mașină din subterana și ar fi fugit cu ea, distrugând în calea sa și poarta de acces în parcare. Totul s-a petrecut în sectorul Ciocana al capitalei, iar la scurt timp după incident polițiștii l-au reținut pe făptaș. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 23 de ani din capitală, anterior cercetat penal pentru diverse infracțiuni.

Poliția a fost sesizată despre dispariția mașinii de către proprietarul acesteia, un bărbat de 46 de ani. Acesta le-a spus polițiștilor că automobilul a fost furat ziua în amiaza mare din parcarea subterană. Potrivit proprietarului, autoturismul ar valora 60 de mii de euro.

În cele din urmă, mașina a fost depistată în apropierea raionului Strășeni, fiind accidentat.


Pe caz a fost pornită o cauză penală pentru jaf, iar suspectul arestat preventiv pentru 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă de la 5 la 7 ani de pușcărie.


Citește mai departe

Moldova

Contrabandă cu valută: 100.000 de dolari americani, găsiți ascunși în treapta unui autocar ce venea din Odesa

Contrabandă cu valută în postul vamal Palanca. Șoferul unui autocar ce revenea din Odesa, Ucraina, a încercat să aducă ilegal în țara noastră suma de 100.000 de dolari.

Publicat

Totul a ieșit la iveală după ce ofițerii vamali au decis să supună vehiculul unui control minuțios. Astfel, în una din treptele autocarului au fost găsite mai multe pungi cu dolari, ascunse sub niște acte.

În valută națională, suma de dolari depistată se echivalează cu aproape 2.000.000 de lei moldovenești.

Prin urmare, banii au fost indisponibilizați și constituie probă în dosarul penal. Iar șoferul, în vârstă de peste 50 de ani, a fost reținut pentru 72 de ore.


Urmărirea penală continuă, iar forțele de ordine urmează să stabilească proveniența, dar și destinația acestor bani. Totodată, urmează a fi investigată și o eventuală implicare a altor persoane în tentativa de contrabandă.

 


Citește mai departe

topul săptămânii