Rețele de socializare

Moldova

Lupte ilegale de câini, organizate de moldoveni și români la Nisporeni: 40 de persoane, prinse în flagrant

Percheziții de amploare în R. Moldova și România. O grupare criminală româno-moldovenească ce ar fi organizat lupte ilegale de câini a fost destructurată.

Publicat

Oamenii legii anunță reținerea a șapte bărbați din România și a unuia din Republica Moldova, pentru cruzime manifestată față de câini prin participarea la lupte ilegale, organizate în orașul Nisporeni, la sfârșitul săptămânii precedente.

Acolo, animalele erau tratate cu cruzime de către participanți – acestea erau asmuțite să-și atace adversarul, context în care câinii deseori se alegeau cu diverse leziuni. Pentru anihilarea activității infracționale a celor 40 de participanți și spectatori din Moldova, Bulgaria și România, autoritățile din țara noastră au format o echipă comună de investigații cu cele din România, sub egida Eurojust. Sâmbăta noaptea, oamenii legii au intervenit în forță, sub conducerea procurorilor PCCOCS, cu sprijinul inspectorilor ANSA, angajaților MAI, specialiștilor veterinari, ai Poliției de Frontieră și ai BPDS „Fulger.” Intervenția a avut loc la locul desfășurării luptelor ilegale între câini, pe un teren de la marginea orașului Nisporeni.

Procurorii PCCOCS urmează să cerceteze probele pentru continuarea desfășurării obiective a investigațiilor, timp în care aceștia beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii. De asemenea, specialiștii veterinari (dotați cu două clinici ambulatorii) au acordat asistență medicală la fața locului și au preluat pentru îngrijiri cinci câini care s-au ales cu diferite leziuni, în cadrul luptelor ilegale.


Câinii sunt de rase din Asia Centrală – Volcodav, Cangal și altele. Proprietarii acestora se înregistrează pentru participare la campionate ilegale de luptă (contra taxei de 100 euro), în urma cărora mulți din câini sunt mutilați. Concomitent acțiunilor de urmărire penală din Moldova, în cadrul echipei comune de investigații, au avut loc peste 20 de percheziții și în România (în județele Gorj, Dolj, Mehedinți, Hunedoara,Timiș și Argeș), pentru deconspirarea tuturor participanților.

Menționăm, în Moldova luptele ilegale între câini se desfășoară în lipsa unei legi de protecție a animalelor, ceea ce reduce din duritatea pedepsei pentru această activitate, în Codul contravențional (60-120 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice). Iar atunci când cruzimea față de animale sau torturarea, care a cauzat mutilarea sau decesul lor, în acest caz – în public, Codul penal prevede amendă de 750 la 1350 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.

 


echipa.md

Moldova

Depășire cu final trist: O șoferiță a ieșit cu mașina pe contrasens, lovind în plin un pieton

Ar fi ieșit la o depășire periculoasă, peste linia continuă, iar în rezultat a lovit un pieton, care se deplasa pe marginea drumului.

Publicat

Accidentul rutier s-a întâmplat în dimineața zilei de 17 mai, pe o stradă din localitatea Goleni, raionul Edineț.

La volanul mașinii se afla o tânără de 28 de ani, originară din raionul Drochia. Aceasta nu ar fi ținut cont de situația rutieră și ar fi ieșit la o depășire, încălcând marcajul rutier. În timpul acestei manevre, șoferița nu ar fi ținut cont de gabaritele mașinii și ar fi lovit cu oglinda retrovizoare o femeie de 47 de ani, care mergea pe marginea drumului.

În urma loviturii puternice, pietonul a căzut doborât la pământ, iar la scurt timp a fost transportat la pământ pentru îngrijiri medicale.


În același timp, în imaginile surprinse la fața locului se poate vedea cum oglinda din partea stângă a mașinii a fost făcută țăndări.

Șoferița a fost supusă testului de alcoolemie, iar rezultatul a demonstrat că aceasta nu era băută în momentul producerii accidentului.

Oamenii legii investighează la moment toate circumstanțele în care s-a produs impactul.


Citește mai departe

Moldova

Caz șocant la Hîncești: Un bărbat de 41 de ani, bătut până la leșin de un grup de tineri la terasa unui local

Caz șocant în raionul Hîncești. Un bărbat a fost bătut crunt de un grup de persoane, la terasa unui local din satul Fîrlădeni.

Publicat

Atacatorii au plecat, lăsând victima fără cunoștință, după care ar fi revenit și și-au făcut necesitățile fiziologice peste acea persoană. Procurorii și polițiștii din Hîncești au reținut 3 suspecți, cu vârstele cuprinse între 21 și 30 de ani.

Potrivit oamenilor legii, totul s-a întâmplat încă la începutul lunii mai. Bănuiții, aflându-se la terasa localului cu pricina, și acționând coordonat, ar fi lovit victima, de 41 de ani, cu sticle goale de la băutură în cap, iar când bărbatul a căzut la pământ,  aceștia au continuat să-l bată cu pumnii și picioarele în regiunea capului, după care au părăsit locul faptei. La scurt timp, s-au întors la acea terasă, iar când au văzut că victima se află fără cunoștință, unul dintre făptuitori s-a apropiat și s-a urinat demonstrativ peste aceasta. Bărbatul agresat a fost dus la spital, în stare gravă. După mai multe căutări, forțele de ordine au identificat și reținut suspecții, după care au percheziționat domiciliile acestora. De la unul din ei au fost ridicate două arme, a căror proveniență urmează a fi stabilită.

În prezent, cei trei bănuiți sunt reținuți pentru 72 de ore, iar procurorii vor cere pentru ei arest preventiv. Dacă vor fi găsiți vinovați, atacatorii riscă până la 7 ani privare de libertate.



Citește mai departe

Moldova

Imagini cu impact emoțional: O tânără a fost bătută cu bestialitate de alte adolescente, la Băcioi

Imagini cu impact emoțional: O tânără a fost bătută cu bestialitate de alte adolescente la Băcioi.

Publicat

După ce o secvență video a fost făcută publică pe rețelele sociale, Inspectoratul de Poliție Botanica s-a autosesizat. Potrivit oamenilor legii, incidentul ar fi avut loc la începutul lunii aprilie, însă până în prezent, nici victima și nici martorii nu au sesizat organele de drept.

În prezent, poliția întreprinde măsuri pentru identificarea persoanelor implicate în conflictul surprins în imagini. Ulterior, acestea urmează să fie audiate conform procedurii legale pentru a determina motivul care a dus la izbucnirea violențelor.

În context, Inspectoratul Botanica face apel la oricine deține informații suplimentare să coopereze cu autoritățile pentru a facilita soluționarea rapidă a acestui incident.



Citește mai departe

topul săptămânii