Rețele de socializare

Moldova

Urmărire ca la Hollywood în sudul țării: Momentul reținerii unui fost șef INI și a unui agent de patrulare

Urmărire ca la Hollywood în sudul țării. Un fost șef de direcție din cadrul Inspectoratului Național de Investigații și un actual agent de patrulare au fost prinși cu două milioane de țigări și circa jumătate de tonă de alcool.

Publicat

Reținerea a avut loc în data de 23 decembrie, pe traseul Leova-Cahul. Încercând să scape de urmărire, unul dintre suspecți a accidentat mașina poliției.

Mai exact, agentul INSP se afla la volanul microbuzului, iar fostul șef de la INI conducea o mașină, având rol de protecție ca antemergător. Microbuzul fusese somat de un echipaj de patrulare pe traseul Leova-Cahul, șoferul însă a declarat că și el este polițist, a refuzat să deschidă portbagajul, a pornit vehiculul și a încercat să dea bir cu fugiții.

Echipajul a pornit din urma microbuzului, iar fostul șef INI de la Sud de la volanul mașinii a intervenit în forță, cu scopul de a împiedica echipajul INSP de la reținerea complicelui.


După circa o oră de urmărire, fostul șef regional al INI a accidentat mașina echipajului INSP, care a derapat de pe traseu izbindu-se într-un copac. Planul acestuia însă a eșuat, la fața locului au intervenit în forță alte echipaje de poliție care au reținut atât șoferul automobilului, cât și pe cel al microbuzului.

Din microbuz au fost ridicate 1,2 milioane de țigări, de diferite mărci, camuflate cu cutii goale de banane. Prin urmare, ambii au fost conduși pentru audieri, după care reținuți pentru 72 de ore.

Au urmat percheziții și la un depozit al acestora și al grupului infracțional din care fac parte, de unde au fost ridicate și circa 500 litri de alcool etilic și alte 700.000 de țigări.


Potrivit materialelor dosarului penal, grupul infracțional prin contrabandă aducea în Moldova spirt, pe care ulterior îl depozita, îmbutelia și îl transporta prin linia verde a frontierei de stat în Ucraina. Totodată, grupul criminal organizat era specializat și în contrabanda cu țigări din Moldova în Ucraina și România.

Potrivit oamenilor legii, cazul este o continuare a unui episod de reținere a 3,8 milioane țigări de contrabandă, cu rețineri la Vulcănești, în vara lui 2022.


 

Moldova

Triplă alertă cu bombă în capitală: Ar fi minate trei instituții de învățământ

Trei instituții de învățământ din Capitală ar fi minate. Alertele au fost anunțate în această dimineață, 16 mai.

Publicat

Mai multe imagini de la fața locului au fost expediate în adresa redacției Știri.md.

Potrivit martorilor, în preajma Liceului „Natalia Gheorghiu” din sectorul Râșcani este prezentă Poliția, Pompierii, Carabinierii și Ambulanța.

Contactat de Știri.md, șefa Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului General al Poliției, Diana Fetco, ne-a declarat că ar fi minate trei instituții de învățământ, iar alertele au fost anunțate telefonic, la ora 09:18, de către directorul unui liceu.


Toate persoanele care se află în instituțiile de învățământ au fost evacuate, iar oamenii legii întreprind toate măsurile, conform protocolului.


Citește mai departe

Moldova

Noi detalii de la incendiul la un service auto din capitală: Focul a distrus în totalitate un automobil aflat în reparație

Noi detalii de la incendiul la un service auto din capitală.

Publicat

Noi detalii de la incendiul la un service auto din capitală. Potrivit pompierilor, focul a cuprins o încăpere cu suprafața totală de 50 de metri pătrați, a distrus utilaje tehnice, dar și un automobil în totalitate.

Datorită, intervenției operative a salvatorilor IGSU flăcările nu au obținut răspândire, fiind salvate alte încăperi ale întreprinderii cu suprafața de circa 200 m2, precum și clădirile adiacente.

Operațiunea continuă.


Amintim că în dimineața de 16 mai, pompierii IGSU au fost solicitați la lichidarea unui incendiu izbucnit în capitală. Apelul de la serviciul 112 a fost recepționat la ora 09:41.

La fața locului au ajuns cinci echipe de pompieri, care au stabilit că focul a cuprins încăperile unui auto service. Datorită intervenției prompte a efectivului IGSU, flăcările au fost localizate la ora 09:55. La moment victime nu au fost raportate.


În prezent, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență lucrează intens pentru lichidarea arderii.

Cauzele și consecințele producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior.


Citește mai departe

Moldova

Incendiu la un service auto din capitală! Cinci echipaje de pompieri luptă cu flăcările

În dimineața zilei de 16 mai 2024 pompierii IGSU au fost solicitați la lichidarea unui incendiu izbucnit în capitală.

Publicat

Apelul de la serviciul 112 a fost recepționat la ora 09:41.

Potrivit primelor informații recepționate arderea a izbucnit pe teritoriul unei curățătorii chimice de pe strada Calea Basarabiei 16/1 din capitală. La fața locului au ajuns cinci echipe de pompieri, care au stabilit că focul a cuprins încăperile unui auto service.

Datorită intervenției prompte a efectivului IGSU, flăcările au fost localizate la ora 09:55. La moment victime nu au fost raportate.


În prezent, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență lucrează intens pentru lichidarea arderii.

Cauzele și consecințele producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior.


Citește mai departe

topul săptămânii