Rețele de socializare

Moldova

A exploatat prin muncă peste 10 îngrijitoare de bătrâni, în Italia

Ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al INI, de comun cu procurorii PCCOCS, anunță reținerea unei femei din Cahul pentru exploatarea prin muncă a peste 10 îngrijitoare din Moldova, inclusiv în sudul Italiei, în 2017-2023.

Publicat

Femeia este din Cahul și are vârsta de 42 de ani, iar anterior a muncit și ea câțiva ani ca îngrijitoare de bătrâni, în același stat. Femeile traficate au vârste cuprinse între 30 și 70 de ani. Atunci când le comunica oferta de muncă, femeia le promitea un salariu de până la 800 euro lunar. În realitate, la sosire în Italia, acesta primeau mai puțin – unele din ele și a câte 200 euro pe lună, așa cum bănuita își oprea o parte din bani ca remunerare-surpriză pentru faptul că le-a găsit de lucru.

Mai mult, acestea erau exploatate și prin încălcarea orarului de muncă fără compensarea financiară a timpului suplimentar lucrat, precum și lipsa contractelor de muncă. Iar atunci când acestea depășeau durata legală de trei luni de ședere în Italia, la pachet să adăuga și amenințarea prin denunțarea lor autorităților.

Prin urmare, după sesizarea autorităților din Italia de către una din victime, acestea au formulat o cerere de asistență juridică către procurorii din Moldova. Astfel, investigațiile au loc în cadrul echipei comune formate din procurorii PCCOCS și autoritățile de drept din Italia, timp în care femeia beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.


După reținerea acesteia, urmare a demersului depus de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), magistrații i-au aplicat măsura arestului la domiciliu. Totuși, procurorii au contestat măsura la Curtea de Apel Chișinău, în vederea aplicării arestului preventiv solicitat inițial, astfel încât aceasta să nu-i influențeze pe ceilalți membri ai grupului infracțional, care urmează să fie trași la răspundere.


Moldova

Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil, în centrul capitalei: În vehiculul de rută erau circa 20 de pasageri

Un grav accident s-a produs în capitală. Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil. Totul a avut loc în jurul orei 14.00, la intersecția străzii București și Maria Cebotari.

Publicat

Potrivit reprezentantei RTEC, Felicia Rusu, accidentul rutier a avut loc astăzi, în jurul orei 14:40. Troleibuzul circula pe ruta nr. 8 și în salonul troleibuzului erau circa 20 călători.

Nimeni dintre pasagerii troleibuzului nu a suferit.

Deocamdată nu se cunoaște nimic despre starea șoferului mașinii implicate în coliziune, dar în imagini poate fi observat și un echipaj medical cu ambulanța.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

O mașină s-a tamponat cu o autospecială, în sectorul Buiucani: O persoană a fost dusă la spital

Accident violent în sectorul Buiucani al capitalei. O mașină s-a tamponat cu o autospecială.

Publicat

Totul a avut loc pe strada 27 Martie, în jurul orei 13.09.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Svetlana Scripnic, la fața locului au fost direcționați de urgență polițiștii, medicii cu ambulanța, dar și un echipaj de descarcerare.

În prezent se cunoaște că pasagerul din automobil a fost preluat de medici și transportat la spital.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

Manevră nereușită cu spatele. Unul din automobilele implicate a fost la un pas de a ajunge pe gazon

Două automobile au fost implicate într-un accident produs miercuri, 8 aprilie, pe bulevardul Dacia din Chișinău.

Publicat

O mașină de model Hyundai efectua manevra cu spatele și a lovit un alt automobil de model Toyota. În urma impactului, unul dintre automobile a fost la un pas de a ajunge pe gazon.

Ulterior, la fața locului a fost solicitată ambulanța.

Potrivit informațiilor oferite de ofițerul de presă al poliției capitalei, Svetlana Scripnic, nimeni nu a avut de suferit.



Citește mai departe

topul săptămânii