Rețele de socializare

Moldova

Operațiune comună a Poliției din Moldova și Ucraina: A fost reținut un bărbat care a comandat omorul proprietarului unei clinici stomatologice din Kiev și a soției acestuia

Polițiștii din Moldova și Ucraina au reușit în cadrul unei operațiuni comune să zădărnicească omorul la comandă a unui cuplu din Ucraina.

Publicat

La mijlocul lunii septembrie, Direcția combaterea criminalității organizate a transmis prin intermediul Direcției cooperare polițieneasca internațională a IGP către Europol în atenția omologilor din Ucraina, Departamentului Investigații Strategice, informații despre pregătirea unui omor la comandă.

Potrivit informațiilor operative, un cetățean străin era în căutarea unui „killer”, care urma să-l asasineze pe un cetățean ucrainean contra sumei de 15.000 de dolari.

De către ofițerii Direcției Combaterea Criminalității Organizate au fost prelucrate informațiile parvenite și în câteva zile au fost stabilite identitățile atât a victimelor cât și a asasinului. În timpul schimbului de informații cu omologii din Ucraina, la fel a fost stabilit și motivul infracțiunii, care avea scopul de a prelua afacerea ucraineanului, iar după lichidarea bărbatului urma să fie omorâtă și soția acestuia. Până la război, comanditarul ar fi închiriat un spațiu în clădirea în care se afla și clinica stomatologică. După 24 februarie 2022, comanditarul a plecat din Ucraina și nu mai achita chiria, astfel că proprietarul clădirii a încheiat un nou contract cu alt client.


Killerul a mers la cooperare cu oamenii legii și sub controlul lor purta negocieri cu comanditarul. Inițial, acesta, a primit în avans 5 000 de dolari SUA, iar încă 10 000 de dolari, clientul trebuia să le transmită după prezentarea dovezilor cu omorul proprietarului clinicii. Banii erau transmiși prin intermediari: ei îi lăsau în locurile indicate de figurant, după care „killerul” primea mesaje cu coordonatele.

Cu asistența Interpol și Europol, polițiștii din ambele țări au fost în contact permanent și au discutat detaliile operațiunii. Mai mult, pentru a salva viețile victimelor, Poliția din Ucraina a înscenat răpirea și asasinarea medicului stomatolog, după care clientul a primit confirmarea sub formă de fotografii și a transferat restul banilor.

La 4 octombrie, în orașul Odesa, polițiștii din cadrul Departamentului Investigații Strategice, Direcției Urmărire Penală a Ucrainei și angajații Direcției combaterea criminalității organizate al INI al IGP, cu sprijinul forțelor speciale KORD, au reținut comanditarul, un cetățean al altui stat.


De asemenea, oamenii legii au efectuat percheziții în Odesa și Kiev la persoanele implicate în infracțiune.

Sub conducerea Oficiului Procuraturii Generale, inculpatului i-a fost înaintată învinuirea în temeiul părții 1 a art. 14, clauza 11, partea a 2-a art. 115 (Omor intenționat la comandă) din Codul penal al Ucrainei. La moment se decide măsura de aplicare preventivă.

Sancțiunea articolului prevede pedeapsa sub formă de închisoare de la 10 la 15 ani sau închisoare pe viață.


Moldova

Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil, în centrul capitalei: În vehiculul de rută erau circa 20 de pasageri

Un grav accident s-a produs în capitală. Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil. Totul a avut loc în jurul orei 14.00, la intersecția străzii București și Maria Cebotari.

Publicat

Potrivit reprezentantei RTEC, Felicia Rusu, accidentul rutier a avut loc astăzi, în jurul orei 14:40. Troleibuzul circula pe ruta nr. 8 și în salonul troleibuzului erau circa 20 călători.

Nimeni dintre pasagerii troleibuzului nu a suferit.

Deocamdată nu se cunoaște nimic despre starea șoferului mașinii implicate în coliziune, dar în imagini poate fi observat și un echipaj medical cu ambulanța.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

O mașină s-a tamponat cu o autospecială, în sectorul Buiucani: O persoană a fost dusă la spital

Accident violent în sectorul Buiucani al capitalei. O mașină s-a tamponat cu o autospecială.

Publicat

Totul a avut loc pe strada 27 Martie, în jurul orei 13.09.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Svetlana Scripnic, la fața locului au fost direcționați de urgență polițiștii, medicii cu ambulanța, dar și un echipaj de descarcerare.

În prezent se cunoaște că pasagerul din automobil a fost preluat de medici și transportat la spital.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

Manevră nereușită cu spatele. Unul din automobilele implicate a fost la un pas de a ajunge pe gazon

Două automobile au fost implicate într-un accident produs miercuri, 8 aprilie, pe bulevardul Dacia din Chișinău.

Publicat

O mașină de model Hyundai efectua manevra cu spatele și a lovit un alt automobil de model Toyota. În urma impactului, unul dintre automobile a fost la un pas de a ajunge pe gazon.

Ulterior, la fața locului a fost solicitată ambulanța.

Potrivit informațiilor oferite de ofițerul de presă al poliției capitalei, Svetlana Scripnic, nimeni nu a avut de suferit.



Citește mai departe

topul săptămânii