Rețele de socializare

Moldova

Tânăr condamnat la 8 ani de închisoare pentru jaf și tâlhărie

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediu Buiucani din 23 septembrie 2022, un tânăr în vârstă de 24 ani, cu domiciliu în raionul Briceni a fost condamnat la 8 ani închisoare și pedeapsa complementară sub formă de amendă în mărime de 50 000 lei pentru săvârșirea infracțiunilor de jaf și tâlhărie (art. 187 alin. (2) din Codul penal și 188 alin. (2). Codul penal). Sentința motivată va fi pronunțată în ședința publică la 10 octombrie 2022.

Publicat

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediu Buiucani din 23 septembrie 2022, un tânăr în vârstă de 24 ani, cu domiciliu în raionul Briceni a fost condamnat la 8 ani închisoare și pedeapsa complementară sub formă de amendă în mărime de 50 000 lei pentru săvârșirea infracțiunilor de jaf și tâlhărie (art. 187 alin. (2) din Codul penal și 188 alin. (2). Codul penal). Sentința motivată va fi pronunțată în ședința publică la 10 octombrie 2022.

Mai exact, potrivit actului de învinuire, inculpatul a fost acuzat că, în iunie 2022 a comis un jaf și o tâlhărie, produse la distanță de câteva ore, în sectorul Botanica al capitalei.

Prin urmare, într-un caz, acesta i-a sustras în mod deschis unui tânăr telefonul mobil în sumă de 800 lei, aplicând violența asupra acestuia.


În cel de-al doilea caz, inculpatul, prin surprindere s-a apropiat de victimă, căreia i-a aplicat mai multe lovituri în regiunea feței, după care i-a sustras portmoneul în care se aflau mijloace financiare în sumă de 5000 lei.

Menționăm că, inculpatul și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea faptelor de care a fost acuzat. Prin urmare, judecata pe acest caz, s-a realizat conform unei proceduri simplificare, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală (364/1 din Codul de procedură penală). În aceste condiții, conform normelor legale, acesta a beneficiat de o reducere cu 1/3 a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare.

Precizăm că, persoana dată nu este la prima abatere de ordin penal, acesta fiind recent eliberat din locurile de detenție, unde și-a ispășit pedeapsa pentru comiterea unor infracțiuni similare, de 4 ani de închisoare.


Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Moldova

Un elev din capitală ar fi încercat să-și pună capăt zilelor. Precizările Poliției

Un minor de 17 ani a fost transportat la spital, după ce acum câteva zile ar fi încercat să-și pună capăt zilelor. Cazul a avut loc într-un liceu din capitală.

Publicat

Potrivit ofițerului de presă al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, Natalia State, oamenii legii au fost alertați în dimineața zilei de 16 mai, despre faptul că în incinta instituției de învățământ a fost depistat un minor rănit. Imediat, la fața locului s-a deplasat un echipaj al Poliției și ambulanța, scrie Deschide.MD.

Ajunși, aceștia au depistat elevul cu mai multe zgârieturi la mână. Astfel, minorul a fost transportat împreună cu mama la spital pentru îngrijiri medicale.

La moment acesta se află în afara oricărui pericol. Mama băiatului a scris o cerere prin care a anunțat că nu are pretenții față de nimeni.


Cauza este investigată în vederea elucidării tuturor circumstanțelor. Totodată, Poliția a sesizat organele de resort, precum Direcția pentru protecția copiilor.

Anterior, în spațiul public s-a vehiculat informația, precum că băiatul ar fi încercat să-și pună capăt zilelor, după ce nu a fost admis la sesiune.


Citește mai departe

Moldova

Tragedie la o școală din Drochia: Directoarea, găsită fără suflare în sala de sport a instituției

Directoarea unei școli din raionul Drochia a fost găsită strangulată. Un angajat a depistat corpul neînsuflețit al femeii în sala de sport a instituției de învățământ.

Publicat

Oamenii legii au fost alertați pe 18 mai, în jurul orei 19:40. Informația a fost confirmată pentru Realitatea de către ofițerul de presă a Poliției locale, Svetlana Talpă.

„Pe suprafața corpului neînsuflețit al femeii nu au fost depistate alte careva semne de moarte violentă. Corpul acesteia a fost îndreptat spre examinarea medico-legală pentru stabilirea exactă a cauzei decesului”, a precizat funcționara.

Pe caz a fost inițiat un proces penal. Oamenii legii stabilesc dacă există alte circumstanțe ale tragediei.



Citește mai departe

Moldova

Depășire cu final trist: O șoferiță a ieșit cu mașina pe contrasens, lovind în plin un pieton

Ar fi ieșit la o depășire periculoasă, peste linia continuă, iar în rezultat a lovit un pieton, care se deplasa pe marginea drumului.

Publicat

Accidentul rutier s-a întâmplat în dimineața zilei de 17 mai, pe o stradă din localitatea Goleni, raionul Edineț.

La volanul mașinii se afla o tânără de 28 de ani, originară din raionul Drochia. Aceasta nu ar fi ținut cont de situația rutieră și ar fi ieșit la o depășire, încălcând marcajul rutier. În timpul acestei manevre, șoferița nu ar fi ținut cont de gabaritele mașinii și ar fi lovit cu oglinda retrovizoare o femeie de 47 de ani, care mergea pe marginea drumului.

În urma loviturii puternice, pietonul a căzut doborât la pământ, iar la scurt timp a fost transportat la pământ pentru îngrijiri medicale.


În același timp, în imaginile surprinse la fața locului se poate vedea cum oglinda din partea stângă a mașinii a fost făcută țăndări.

Șoferița a fost supusă testului de alcoolemie, iar rezultatul a demonstrat că aceasta nu era băută în momentul producerii accidentului.

Oamenii legii investighează la moment toate circumstanțele în care s-a produs impactul.


Citește mai departe

topul săptămânii