Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ „Prezintă pericol pentru securitatea națională”. Doi cetățeni azeri, reținuți de ofițerii de investigație

Doi azeri de 36 și, respectiv 38 de ani, care au intrat în Republica Moldova din Ucraina, au fost reținuți de ofițerii de investigație.

Publicat

Potrivit oamenilor legii, aceștia ar prezenta un pericol social a securității naționale, fiind analizate caracteristicile lor infracționale, precum și legăturile cu lumea interlopă. Reținerea a avut loc în data de 10 noiembrie.

Potrivit oamenilor legii, cei doi azeri ar fi specializați în comiterea infracțiunilor de huliganism, circulația ilegală a drogurilor, șantaj, omor, eliminarea datoriilor, precum și colectarea mijloacelor financiare obținute prin afaceri ilegale în interesul grupărilor și organizațiilor criminale de origine azeră.

La moment, străinii au fost plasați în custodia statului, la centrul de plasament al BMA. Aceștia urmează a fi declarați indezirabili pe un termen de 5 ani, și extrădați în Azerbaidjan.


Menționăm că la solicitarea ofițerilor Direcției investigații criminalitate organizată a INI, în urma acumulării informațiilor și colaborărilor internaționale, din anul 2018 până în prezent, de către BMA au fost declarați 567 de cetățeni străini indezirabili în Republica Moldova, elemente criminale, autorități criminale, hoți în lege, care prezintă pericol pentru securitatea națională.Advertisement

Moldova

/VIDEO/ Trei mașini, grav avariate în urma unui accident rutier în Capitală

Un accident rutier s-a produs în această după-amiază în Capitală.

Publicat

Potrivit martorilor, totul s-ar fi întâmplat în preajma Centrului de Excelență în Construcții din cartierul Telecentru al sectorului Centru din Chișinău, transmite Știri.md.

Conform imaginilor distribuite pe rețelele sociale, în accident au fost implicate trei automobile, acestea fiind grav avariate.

Contactată de Știri.md, Natalia Stati, ofițer de presă din cadrul Poliției Capitalei, ne-a declarat că apelul la 112 a fost recepționat la ora 14:10, precum că pe strada Gheorghe Asachi, s-a produs un accident rutier.


La fața locului s-a deplasat un echipaj al Secției Documentare Accidente Rutiere, unde ajunși, polițiștii au stabilit că sunt implicate trei unități de transport: Mercedes, Nisan, Suzuki.

În urma impactului nimeni nu a pătimit. Pe caz a fost inițiată o anchetă în stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului rutier.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Doi moldoveni, rămași fără mai multe telefoane noi la vamă

Doi moldoveni au rămas fără mai multe bunuri de consum, aduse ilegal din afara țării.

Publicat

În primul caz este vorba despre un șofer de 64 de ani, care venea din Ucraina în Republica Moldova. La punctul de trecere Palanca, mijlocul său de transport a fost supus unor verificări mai ample, iar căutările au dat rezultate.

Acesta avea mai multe ascunzișuri improvizate, unde ținea mărfuri de larg consum și mai multe telefoane mobile noi. Un caz similar s-a produs și la punctul de trecere de la Leușeni, unde un moldovean de 30 de ani, care venea din Germania împreună cu încă o persoană, a ascuns în mașina sa 6 telefoane mobile noi, nedeclarate în vamă.

În ambele cazuri, bunurile nedeclarate controlului vamal au fost ridicate, iar persoanele riscă să fie sancționate contravențional.


echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Incendiu la o grădiniță din capitală. Pompierii au intervenit prompt

Incendiu la o grădiniță din capitală. Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de 06 decembrie, la școala-grădiniță numărul 88, de pe strada Costiujeni.

Publicat

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții IGSU, incendiul nu s-a răspândit, arzând doar plafonul electric dintr-un cabinet.

Toți copiii au fost evacuați în siguranță până la venirea pompierilor.

Toate circumstanțele izbucnirii incendiului urmează a fi stabilite.


echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii