Rețele de socializare

Moldova

Atenție la „suvenire”! Un conațional s-a ales cu cercetări penale

Un conațional și-a cumpărat un suvenir în Polonia sub formă de permis de conducere, iar acum riscă să răspundă penal pentru deținerea actelor oficiale false.

Publicat

Ieri, 9 noiembrie 2022, în punctul de trecere a frontierei Costești a fost depistat cetățeanul moldovean de 23 de ani.

Pentru formalitățile trecerii frontierei de stat s-a prezentat tânărul în calitate de pasager al unei curse ocazionale, ce venea din Polonia. În cadrul verificării suplimentare a documentelor, polițiștii de frontieră au observat un permis de conducere, care ar fi eliberat de către autoritățile naționale. Vizibil actul prezenta semne de falsificare.

La cele depistate, moldoveanul a relatat polițiștilor de frontieră că permisul este de fapt un „suvenir”, care l-ar fi perfectat la o gheretă pentru suvenire din orașul Gdansk, Polonia, și ar fi achit 30 zloți. A ținut să precizeze că nu l-a utilizat ca document oficial.


Cazul este cercetat în continuare de către DR Nord, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. „Suvenirul” a fost ridicat și transmis spre expertiză.Moldova

/VIDEO/ Trei mașini, grav avariate în urma unui accident rutier în Capitală

Un accident rutier s-a produs în această după-amiază în Capitală.

Publicat

Potrivit martorilor, totul s-ar fi întâmplat în preajma Centrului de Excelență în Construcții din cartierul Telecentru al sectorului Centru din Chișinău, transmite Știri.md.

Conform imaginilor distribuite pe rețelele sociale, în accident au fost implicate trei automobile, acestea fiind grav avariate.

Contactată de Știri.md, Natalia Stati, ofițer de presă din cadrul Poliției Capitalei, ne-a declarat că apelul la 112 a fost recepționat la ora 14:10, precum că pe strada Gheorghe Asachi, s-a produs un accident rutier.


La fața locului s-a deplasat un echipaj al Secției Documentare Accidente Rutiere, unde ajunși, polițiștii au stabilit că sunt implicate trei unități de transport: Mercedes, Nisan, Suzuki.

În urma impactului nimeni nu a pătimit. Pe caz a fost inițiată o anchetă în stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului rutier.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Doi moldoveni, rămași fără mai multe telefoane noi la vamă

Doi moldoveni au rămas fără mai multe bunuri de consum, aduse ilegal din afara țării.

Publicat

În primul caz este vorba despre un șofer de 64 de ani, care venea din Ucraina în Republica Moldova. La punctul de trecere Palanca, mijlocul său de transport a fost supus unor verificări mai ample, iar căutările au dat rezultate.

Acesta avea mai multe ascunzișuri improvizate, unde ținea mărfuri de larg consum și mai multe telefoane mobile noi. Un caz similar s-a produs și la punctul de trecere de la Leușeni, unde un moldovean de 30 de ani, care venea din Germania împreună cu încă o persoană, a ascuns în mașina sa 6 telefoane mobile noi, nedeclarate în vamă.

În ambele cazuri, bunurile nedeclarate controlului vamal au fost ridicate, iar persoanele riscă să fie sancționate contravențional.


echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Incendiu la o grădiniță din capitală. Pompierii au intervenit prompt

Incendiu la o grădiniță din capitală. Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de 06 decembrie, la școala-grădiniță numărul 88, de pe strada Costiujeni.

Publicat

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții IGSU, incendiul nu s-a răspândit, arzând doar plafonul electric dintr-un cabinet.

Toți copiii au fost evacuați în siguranță până la venirea pompierilor.

Toate circumstanțele izbucnirii incendiului urmează a fi stabilite.


echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii