Rețele de socializare

Moldova

A cerut 35.000 de euro, pentru a-l scăpa de pușcărie pe un bărbat acuzat de trafic de ființe umane

Ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a CNA și procurorii oficiului Nord al Procuraturii Anticorupție au reținut, astăzi, un bărbat din Orhei, bănuit de trafic de influență. Potrivit materialelor cauzei, bănuitul ar fi pretins 35 000 de euro de la o persoană, cercetată penal pentru trafic de ființe umane, susținând că poate interveni în soluționarea dosarului acesteia.

Publicat

În urma investigațiilor operative și acțiunilor de urmărire penală s-a constatat că persoana cercetată pentru trafic de ființe umane ar fi apelat la un cunoscut, rugându-l să intervină pe lângă persoane publice din cadrul Procuraturii Orhei pentru a-l ajuta să scape de răspundere penală. La rândul său, intermediarul ar fi apelat la alte persoane, inclusiv un fost președinte de raion, care i-ar fi promis acestuia că pot influența soluționarea pozitivă a solicitării în schimbul unei sume de 35 000 de euro. Potrivit denunțătorului, suma a fost transmisă integral, fără însă ca dosarul în care era cercetat să fie soluționat.

Astăzi, ofițerii DGT Nord și procurorii anticorupție au efectuat percheziții la doi bănuiți, de la fața locului fiind ridicate mai multe mijloace de probă, dar și bani în sumă de peste 170 000 de lei, originea cărora urmează a fi examinată. Unul dintre suspecți a fost escortat la DGT Nord a CNA, fiind reținut pentru 72 de ore.

Ancheta se desfășoară în cadrul a două cauze penale – pentru trafic de influență și cumpărare de influență.


Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.Moldova

/VIDEO/ Trei mașini, grav avariate în urma unui accident rutier în Capitală

Un accident rutier s-a produs în această după-amiază în Capitală.

Publicat

Potrivit martorilor, totul s-ar fi întâmplat în preajma Centrului de Excelență în Construcții din cartierul Telecentru al sectorului Centru din Chișinău, transmite Știri.md.

Conform imaginilor distribuite pe rețelele sociale, în accident au fost implicate trei automobile, acestea fiind grav avariate.

Contactată de Știri.md, Natalia Stati, ofițer de presă din cadrul Poliției Capitalei, ne-a declarat că apelul la 112 a fost recepționat la ora 14:10, precum că pe strada Gheorghe Asachi, s-a produs un accident rutier.


La fața locului s-a deplasat un echipaj al Secției Documentare Accidente Rutiere, unde ajunși, polițiștii au stabilit că sunt implicate trei unități de transport: Mercedes, Nisan, Suzuki.

În urma impactului nimeni nu a pătimit. Pe caz a fost inițiată o anchetă în stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului rutier.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Doi moldoveni, rămași fără mai multe telefoane noi la vamă

Doi moldoveni au rămas fără mai multe bunuri de consum, aduse ilegal din afara țării.

Publicat

În primul caz este vorba despre un șofer de 64 de ani, care venea din Ucraina în Republica Moldova. La punctul de trecere Palanca, mijlocul său de transport a fost supus unor verificări mai ample, iar căutările au dat rezultate.

Acesta avea mai multe ascunzișuri improvizate, unde ținea mărfuri de larg consum și mai multe telefoane mobile noi. Un caz similar s-a produs și la punctul de trecere de la Leușeni, unde un moldovean de 30 de ani, care venea din Germania împreună cu încă o persoană, a ascuns în mașina sa 6 telefoane mobile noi, nedeclarate în vamă.

În ambele cazuri, bunurile nedeclarate controlului vamal au fost ridicate, iar persoanele riscă să fie sancționate contravențional.


echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Incendiu la o grădiniță din capitală. Pompierii au intervenit prompt

Incendiu la o grădiniță din capitală. Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de 06 decembrie, la școala-grădiniță numărul 88, de pe strada Costiujeni.

Publicat

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții IGSU, incendiul nu s-a răspândit, arzând doar plafonul electric dintr-un cabinet.

Toți copiii au fost evacuați în siguranță până la venirea pompierilor.

Toate circumstanțele izbucnirii incendiului urmează a fi stabilite.


echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii