Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Două pașapoarte falsificate și valută nedeclarată, ridicate pe Aeroportul Internațional Chișinău

În cadrul controlului de specialitate au fost depistați trei cetățeni străini, dintre care doi bărbați au ascuns prezența unor pașapoarte falsificate, iar o persoană a încercat să scoată din țară 80 mii de dolari americani, fără să-i declare. Ambele incidente au fost consemnate astăzi, 30 septembrie 2022.

Publicat

În primul caz este vizată o cetățeancă a Ucrainei în vârstă de 52 de ani, pasageră la ruta „Chişinău – Tivat”. În cadrul controlului de securitate al bagajelor de mână, polițiștii de frontieră au observat obiecte asemănătoare – bancnotelor, în cele din urmă de comun cu funcționarii vamali au supus verificării fizice bagajul pasagerei. Ca urmare au fost depistate mijloace financiare în numerar, în sumă de 80 000 dolari americani, care urmau a fi scoși ilegal din țară. Valuta nedeclarată a fost ridicată, iar cazul a fost preluat pentru examinare de către Serviciul Vamal.

În bagajele a doi cetățeni ai Israelului, polițiștii de frontieră au depistat pașapoarte turcești cu semne clare de falsificare. Mai mult că pașapoartele nu aparțineau cetățenilor prezenți la linia de control. Pentru formalitățile de trecere a frontierei de stat, străinii s-au prezentat printre pasagerii sosiți în Moldova cu ruta „Istanbul-Chișinău”. În circumstanțele stabilite, intrarea în R. Moldova pentru acești doi israelieni a fost refuzată, cu următoarea cursă – returnați în țara de pornire. Cercetările pe caz continuă.Moldova

/VIDEO/ Trei mașini, grav avariate în urma unui accident rutier în Capitală

Un accident rutier s-a produs în această după-amiază în Capitală.

Publicat

Potrivit martorilor, totul s-ar fi întâmplat în preajma Centrului de Excelență în Construcții din cartierul Telecentru al sectorului Centru din Chișinău, transmite Știri.md.

Conform imaginilor distribuite pe rețelele sociale, în accident au fost implicate trei automobile, acestea fiind grav avariate.

Contactată de Știri.md, Natalia Stati, ofițer de presă din cadrul Poliției Capitalei, ne-a declarat că apelul la 112 a fost recepționat la ora 14:10, precum că pe strada Gheorghe Asachi, s-a produs un accident rutier.


La fața locului s-a deplasat un echipaj al Secției Documentare Accidente Rutiere, unde ajunși, polițiștii au stabilit că sunt implicate trei unități de transport: Mercedes, Nisan, Suzuki.

În urma impactului nimeni nu a pătimit. Pe caz a fost inițiată o anchetă în stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului rutier.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Doi moldoveni, rămași fără mai multe telefoane noi la vamă

Doi moldoveni au rămas fără mai multe bunuri de consum, aduse ilegal din afara țării.

Publicat

În primul caz este vorba despre un șofer de 64 de ani, care venea din Ucraina în Republica Moldova. La punctul de trecere Palanca, mijlocul său de transport a fost supus unor verificări mai ample, iar căutările au dat rezultate.

Acesta avea mai multe ascunzișuri improvizate, unde ținea mărfuri de larg consum și mai multe telefoane mobile noi. Un caz similar s-a produs și la punctul de trecere de la Leușeni, unde un moldovean de 30 de ani, care venea din Germania împreună cu încă o persoană, a ascuns în mașina sa 6 telefoane mobile noi, nedeclarate în vamă.

În ambele cazuri, bunurile nedeclarate controlului vamal au fost ridicate, iar persoanele riscă să fie sancționate contravențional.


echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Incendiu la o grădiniță din capitală. Pompierii au intervenit prompt

Incendiu la o grădiniță din capitală. Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de 06 decembrie, la școala-grădiniță numărul 88, de pe strada Costiujeni.

Publicat

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții IGSU, incendiul nu s-a răspândit, arzând doar plafonul electric dintr-un cabinet.

Toți copiii au fost evacuați în siguranță până la venirea pompierilor.

Toate circumstanțele izbucnirii incendiului urmează a fi stabilite.


echipa.md

Citește mai departe

topul săptămânii