Rețele de socializare

Moldova

Cazul fetiței de nici doi ani, violate de bunic: Ce a arătat expertiza medicală

Expertiza medico-legală a arătat că fetița de un 1 și 7 luni dintr-un sat din raionul Anenii Noi a fost violată. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății.

Publicat

Ala Nemerenco susține că, la sfârșitul acestei săptămâni, comisia de specialiști va avea şi rezultatul evaluării medicilor de la spitalul raional Anenii Noi, care i-ar fi acordat micuței asistență medicală cu abateri de la protocolul ce vizează managementul clinic al cazurilor de viol, scrie Publika.MD.

„ – Aceasta este deja constatat, dar noi trebuie de asemenea să constatăm dacă toate procedurile au fost urmate cu rigoare. Eu am rugat cât mai repede să avem concluziile comisiei.
– Cunoașteți despre starea fetiței?
– Starea este ok. Starea este satisfăcătoare. Ea își revenise, era veselă. Era spitalizată la Institutul Mamei și Copilului”, a spus Ala Nemerenco.

Cazul s-a produs duminică într-o localitate a raionului Anenii Noi. Un bărbat de 44 de ani şi-ar fi violat nepoata de 1 an şi 7 luni. Mama micuţei a anunţat poliţia şi a povestit că şi-a lăsat copilul în grija bunelului pentru câteva ore. Atunci, fetiţa a fost transportată la Spitalul Raional Anenii Noi, unde a fost examinată de medici. Ulterior, mama copilei a refuzat să o interneze în spital.


Primarul satului în care s-ar fi întâmplat tragedia ne-a spus că bărbatul revenise de trei luni din detenţie, ispăşindu-şi pedeapsa pentru că şi-a înjunghiat o rudă. În prezent, suspectul este plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Dacă i se va dovedi vinovăţia, bărbatul riscă să-şi petreacă restul vieţii după gratii.Moldova

/VIDEO/ Doi pasageri au fost răniți după ce șoferul vehiculului în care se aflau s-a izbit în remorca unui camion

Coliziune violentă pe traseul Chișinău-Ungheni. Un șofer s-a izbit puternic în remorca unui autocamion parcat la marginea drumului.

Publicat

Totul a avut loc în dimineața de 30 septembrie, la ora 07.00, în apropierea satului Cojușna din raionul Strășeni. Potrivit ofițerului de la IP Strășeni, Mariana Didenco, totul s-ar fi întâmplat din cauza că șoferul dubiței, în vârstă de 54 de ani se deplasa cu viteză excesivă, iar la un moment dat, a nu s-a mai isprăvit cu ghidajul, izbindu-se direct în camionul ce staționa.

În urma coliziunii, doi pasageri din dubiță, de 39 și, respectiv 38 de ani au fost răniți, având nevoie de îngrijiri medicale. Testat alcoolscopic, s-a constat că șoferul de 54 de ani nu consumase alcool înainte de a urca la volan.

Pe caz este inițiată o anchetă, iar șoferul riscă sancțiuni în funcție de gravitatea leziunilor victimelor.echipa.md


Citește mai departe

Moldova

Beție criminală, la fălești: Un bărbat și-ar fi omorât amicul pahar, lăsându-l apoi să zacă pe malul unui lac

Crimă la beție, în raionul Fălești. Un bărbat de 55 de ani este suspectat că și-ar fi omorât amicul de 44 de ani, lăsându-l apoi să zacă pe malul unui lac.

Publicat

Investigațiile au început în data de 29 septembrie după ce o locuitoare a satului Șoltoaia a sunat la poliție declarând că a depistat pe malul iazului din sat cadavrul unui bărbat cu semne vizibile de moarte violentă. La fața locului, oamenii legii au reconstituit cronologia celor întâmplate.

S-a constata că victima de 44 de ani și suspectul de 55 de ani consumau împreunî alcool, iar la un moment dat s-ar fi luat la ceartă. La scurt timp, conflictul generat într-o bătaie crâncenă.

JANA MOLCEANOV, OFIȚER DE PRESĂ, INSPECTORATUL DE POLIȚIE FĂLEȘTI: „În timpul altercațiilor bărbatul de 55 de ani și-ar fi lovit amicul de pahar cu pumnii și picioarele, care în rezultatul loviturilor acesta a decedat. Cadavrul bărbatului a fost îndreptat pentru examinare medico-legală, iar suspectul în comiterea infracțiunii a fost reținut pentru 72 de ore”.


La moment oamenii legii stabilesc toate circumstanțele cazului.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Pericole de incendii cauzate de sistemele de încălzit: IGSU explică regulile de securitate

Astăzi 30 septembrie 2022 Inspectoratul General pentru Situații de Urgență lansează un spot social prin care oamenii sunt atenționați să respecte cu strictețe regulile antiincendiare la utilizarea și exploatarea sobelor de încălzit.

Publicat

Spotul video are drept scop informarea populației asupra măsurilor de prevenire a incendiilor în locuință. Acest produs cuprinde principalele reguli de utilizare în siguranță a surselor de încălzire, în special a sobelor alimentate cu combustibil solid.

Prin acest material, IGSU atenționează că încălcarea regulilor antiincendiare și anume folosirea lichidelor ușor inflamabile, obturarea canalelor de ventilare, dar și aerisirea insuficientă a încăperilor poate crea intoxicații cu monoxid de carbon, dar și producerea incendiilor în spațiile de locuit.

Salvatorii și pompierii îndeamnă persoanele să se pătrundă de responsabilitate și să respecte cu strictețe bazele securității vieții. Potrivit IGSU, în fiecare an din cauza incendiilor mor peste 100 de persoane.


echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii