Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Furturile din locuințe, la ordinea zilei: Aproape 700 de cazuri, înregistrate de la începutul anului

Furturile din locuință sunt la ordinea zilei. Hoții pătrund în case străine și fură, de obicei, tot ce găsesc de preț.

Publicat

În unul dintre cazurile făcute recent publice, însă, produs în raionul Cimișlia, suspecții, care sunt verișori, au prădat o locuință deja cunoscută. Este vorba despre casa fostei soacre a unuia dintre ei.

Totul a avut loc încă la sfârșitul lunii ianuarie, bănuiții au fost reținuți abia la mijloc de mai. Aceștia ar fi prădat casa unei locuitoare a satului Sagaidac, furând 30 000 de euro și 60 000 de lei. După un șir de căutări, bănuiții au fost reținuți. Ei au 37 și respective 41 de ani și locuiesc în orașul Șoldănești.

Unul din suspecți, fiind fostul ginere al victimei, ar fi cunoscut că femeia păstra acasă banii copiilor ei, ce muncesc peste hotare, așa că la pus la cale și pe verișorul său și îpmreună ar fi mers la furat. Acesta însă nu este nici pe departe singurul caz, în care hoții prădează locuințele. În primele 5 luni ale acestui an, în țară s-au produs 687 de furturi din locuințe, dintre care aproape 140 au avut loc în capitală. Deși numărul este în scădere față de anul precedent, fenomenul rămâne o problemă actuală a societății.


Cel mai des hoții pătrund în locuințe prin balcoane, prin acces liber, deteriorând geamurile din termopan sau chiar lacătele de la uși. Potrivit oamenilor legii, hoții care decid să acționeze în capitală aleg un interval de timp diferit, de cei ce fură pe teritoriul țării.

În rezultatul unei analize, forțele de ordine au stabilit și schemele după care acționează hoții în cele mai dese cazuri.

Oamenii legii menționează că pentru a nu deveni pradă a hoților, trebuie respectate un set de regular simple.


De asemenea, forțele de ordine îndeamnă oamenii, atunci când sunt vizitați de angajații unor servicii să-i roage să se legitimeze, și, desigur, să nu lase bunuri de preț la vedere. Este de menționat că furtul se pedepsește penal cu până la 4 ani de detenție.

În cazul în care suma pagubei material este în proporții deosebit de mari, așa cum s-a întâmplat în cazul din raionul Cimișlia despre care am relatat, atunci vinovații riscă până la 12 ani de pușcărie.Ediție TV

/VIDEO/ O mașină a luat foc în centrul orașului Râșcani: Vehiculul a fost distrus în totalitate

Ghinion pe capul unui automobilist din orașul Rîșcani. Mașina sa a luat foc în locul unde și-ar fi parcat-o.

Publicat

Totul a avut loc în prima jumătate a zilei de 23 iunie, chiar în centrul orașului. Imaginile de la fața locului au fost expediate la adresa redacției noastre de către un martor ocular. În acestea se poate vedea mașina cuprinsă de flăcări și învăluită de fum, dar și un echipaj al pompierilor, care încearcă să domolească incendiul.

Potrivit datelor preliminare, automobilul fusese parcat de proprietar în acel loc, iar din motive deocamdată neclare vehiculul a fost cuprins de flăcări.

Incendiul a distrus complet salonul automobilului, care, cel mai probabil, nu va mai putea fi supus reparației.


Din fericire, în urma incendiului nimeni nu a avut de suferit.

Pompierii împreună cu polițiștii vor investiga cazul pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs incendiul.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Irigări și ferme ilegale. Agricultori din Drochia, amendați

Irigări ilegale și ferme construite lângă bazinele acvatice. Începutul sezonului nu s-a lăsat fără abateri, comise de agricultori.

Publicat

În unul dintre cazuri, inspectorii de mediu din Drochia au constatat că un agricultor din satul Chetrosu iriga terenul său agricol cu apă din lac fără a avea autorizațiile necesare.

Astfel, el s-a ales cu o amendă de 1200 lei. Într-un alt caz, în aceeași localitate inspectorii de mediu au depistat o mini-fermă pentru creșterea animalelor, improvizată ilegal lângă bazinul acvatic.

De această dată, amenda a constituit 900 de lei.


În acest context, Inspectoratul pentru Protecția Mediului solicită cetățenilor să respecte cu strictețe regulile de protecție a mediului unde locuiesc, iar dacă au devenit martori ai unor infracțiuni de mediu să anunțe autoritățile locale sau să apeleze la 112 pentru ca persoanele care se fac responsabile să fie trase la răspundere.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Minoră salvată de pompieri

Striga după ajutor prin geam, în timp ce locuința în care se afla era învăluită de fum. Este situația îngrozitoare în care s-a pomenit o fetiță de numai nouă anișori, în capitală.

Publicat

Totul s-a întâmplat în după-amiaza de23 iunie, într-un apartament de la etajul trei al unui bloc de pe strada Andrei Doga din capitală. La fața locului au intervenit 3 echipe de salvatori. Ajunși la destinație pompierii au stabilit că de la bucătăria unui apartament de la etajul trei al blocului ieșea un fum dens.

Angajații IGSU au constatat că ușa locuinței este încuiată, de aceea salvatorii au efectuat lucrări de deblocare a acesteia.

Când au pătruns în interior, pompierii au stabilit că fumul toxic era generat de aragazul conectat. Micuța a fost evacuate în cel mai scurt timp din apartament și predată medicilor de pe ambulanță, veniți la fața locului. Din fericire, copila a suferit doar o intoxicație ușoară, iar la moment viața ei este în afara oricărui pericol.


În momentul când s-a întâmplat nenorocirea, părinții fetei se aflau la serviciu, ea fiind acasă de una singură.

Toate circumstanțele cazului urmează a fi stabilite de specialiști, în cadrul unei anchete.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii