Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Îl șantaja și amenința cu moartea pe concubinul fostei sale soții. Bărbat din Ceadîr-Lunga, reținut

Un bărbat de 32 de ani din Ceadîr – Lunga, a fost reținut fiind suspectat de șantajarea concubinului fostei soții.

Publicat

Acțiunile de reținere s-au desfășurat de ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI, în comun cu cei ai Direcției generală urmărire penală a IGP, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și cu suportul BPDS „Fulger”.

Mai exact, bărbatul a primit de la concubinul fostei soții suma de circa 10.000 lei, în data de 8 mai curent, în baza unei datorii inventate și în urma amenințărilor repetate, inclusiv cu moartea, în privința acestuia. Acesta, însă, l-a denunțat la autorități, care au monitorizat în timp real transmiterea banilor și l-au reținut pe suspect în flagrant.

Menționăm, în toamna lui 2019 bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Comrat, sediul Vulcănești, pentru violență în familie. Atunci, învinuitul a pretins de la fosta soție ca aceasta să renunțe la divorț și, deci, la solicitarea achitării de către el a pensiei alimentare. În acest scop, învinuitul a stropit cu benzină interiorul odăii casei în care dormeau cei doi copii ai cuplului (cu vârste de șase luni și, respectiv, de un an și șase luni) și-i cerea soției satisfacerea condiției impuse, cu amenințarea că va da foc încăperii. La doar două zile de la condamnarea care a urmat, cu executare condiționată, bărbatul a încălcat restricțiile impuse, iar în 2020 a fost condamnat din nou.


Ulterior reținerii acestuia în data de 8 mai 2022, în temeiul probelor că acesta ar fi comis infracțiunea de șantaj, procurorii PCCOCS i-au formulat și prezentat învinuirea, după care, s-a obținut în instanța de judecată, în după amiaza zilei de marți, 10 mai, plasarea acestuia în arest preventiv pentru 30 de zile.

Investigațiile continuă, timp în care potrivit legii bărbatul se prevalează de prezumția nevinovăției.Moldova

Coliziune fatală, la Căușeni. Un bărbat a fost găsit mort în stradă după ce a derapat cu motocicleta de pe traseu

Coliziune fatală, la Căușeni. Un bărbat de 59 e ani a fost găsit mort în stradă după ce a derapat cu motocicleta de pe traseu.

Publicat

Totul a avut loc în satul Zaim, în data de 17 mai.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Căușeni, Mariana Didenco, poliția a fost alertată despre cele întâmplate întâmplate dimineața devreme.

La fața locului s-a deplasat grupa operativă, care a stabilit preliminar că în jurul orei 5:30, un bărbat de 59 ani în timp ce conducea o motocicletă de model ,,Piaggio,, din motive la moment necunoscute, a derapat pe partea dreaptă a carosabilului.


În urma impactului, bărbatul a fost depistat decedat la fața locului.

Pentru stabilirea tuturor circumstanțelor cazului a fost inițiată o cauză penală în baza art. 264 alin 3 Cod Penal.


echipa.md

Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Curier de droguri, reținut în capitală: Bărbatul avea acasă 36 de „doze” gata pregătite pentru comercializare

Un bărbat de 42 de ani a fost reținut pentru 72 de ore, după ce a fost prins în flagrant pe o stradă din capitală, în timp ce punea în circulație pachețele de tip zip-lock în care se afla o substanță vegetală cu miros specific de ,,Marijuana”.

Publicat

Activitatea infracțională a bărbatului a fost documentată de forțele de ordine pe parcursul a două luni, timp în care au fost acumulate probe concludente ce demonstrează implicarea acestuia în comercializarea substanțelor interzise, fiind efectuate două achiziții de control.

În urma percheziției corporale și la domiciliul acestuia, forțele de ordine au depistat mijloace bănești, obținute în urma comercializării drogurilor, 36 de pachetele tip zip- lock în care se afla o masă vegetala uscată cu miros specific, cântar de dimensiuni mici și telefonul mobil care era folosit în distribuirea substanțelor narcotice.

Probele delicte depistate au fost ridicate și sigilate conform procedurii.


În cadrul acțiunilor procesual penale bărbatul a declarat că vindea drogurile prin intermediul aplicației ,,Telegram”, cât și la direct unui cerc restrâns de persoane în care avea încredere. Pe zi suspectul obținea un profit de 1000 – 2000 de lei.

Bărbatul este cercetat penal pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu închisoare de la 7 la 15 de ani.

Polițiștii în continuare desfășoară acțiuni speciale de investigație pentru a stabili și complicitatea altor persoane implicate în infracțiune.


Acțiunile de documentare și reținere au fost desfășurate de ofițerii Secției investigare infracțiuni și urmărire penală a Inspectoratului de poliție Rîșcani, sub conducerea procurorilor Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Rîșcani.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un moldovean a fost reținut la granița Ucrainei cu peste 21 de kilograme de hașiș ascunse în mașină

În Volîn, Ucraina a fost contracarată o tentativă de contrabanda cu droguri în valoare de aproape 400 de mii de dolari.

Publicat

În noaptea spre 18 mai, polițiștii țării vecine au constatat că un cetățean al Republicii Moldova a încercat să treacă prin punctul de control internațional „Yahodin” un lot de rășină de canabis (hașiș). Conaționalul nostru a ascuns drogul în rezervorul de combustibil al mașinii sale și intenționa să îl transporte în Rusia prin tranzit. Cu toate acestea, în timpul controlului de frontieră și vamal, planurile i-au fost date peste cap încât locul special amenaja a fost descoperit.

29 de pachete învelite în folie alimentară au fost găsite în timpul unui control vamal complet, folosind mijloace tehnice speciale. Greutatea de hașiș confiscat se ridică la peste 21 de kilograme. Conform presei locale, valoarea pe piața neagră ar fi de aproape 400 de mii de dolari SUA.

Anchetatorii Serviciului de Securitate al Ucrainei din regiunea Volîn au demarat urmărirea penală cu privire la contrabandă cu stupefiante, substanțe psihotrope, analogi sau precursori ai acestora sau droguri falsificate din Codul penal al Ucrainei.


Cercetările pe caz continuă.


Citește mai departe

topul săptămânii