Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Detalii de la incendiul din centrul capitalei. Locatar: Cu puțin timp înainte de izbucnirea focului, acolo s-au produs lucrări de reparație

Incendiu în centrul capitalei. Patru echipaje de pompieri au intervenit pentru a domoli flăcările, izbucnite sub acoperișul unui bloc locativ cu patru nivele. Totul s-a petrecut în prima jumătate a zilei de 10 mai, în jurul orei 11.30, pe strada 31 August 1989.

Publicat

La fața locului s-au deplasat pompierii, polițiștii, dar și un post de comandă mobilă al IGSU. Locatarii din scările blocului au ieșit singuri afară când și-au dat seama că a izbucnit incendiul, de aceea nu a fost nevoie ca salvatorii să efectueze evacuări. Echipa noastră de filmare, la fel, s-a dus la locul incendiului. Acolo l-am întâlnit pe Dumitru, unul din locatari care ne-a relatat ce s-a întâmplat. Potrivit lui, de dimineață, angajații serviciilor locativ-comunale ar fi efectuat unele lucrări de reparație sub acoperiș. Focul a izbucnit la numai câteva minute după plecarea lor de la fața locului.

DUMITRU, LOCATAR: „În rezultatul efectuării de către DGLCA a lucrărilor de reparație, în scările unu și trei, s-a produs arderea, care a dus la aceea, că patru echipaje de pompieri au venit la fața locului și acum toarnă apă. Se pare că s-au produs lucrări cu focul deschis”.

Dumitru ne-a mai relatat că pompierii au intervenit rapid, prevenind răspândirea flăcărilor.


DUMITRU, LOCATAR: „Slavă Domnului că am observat rapid, băieții au venit repede, le mulțumesc mult pentru asta, și au stins. Ce se va petrece acum în apartamentele de la etajul patru puteți să vă imaginați. Ei acoperișul, pe acele porțiuni unde a fost stins incendiul, ei l-au dezasamblat”.

Din fericire, în urma incendiului nicio persoană nu a avut de suferit. Focul a reușit să afecteze în total circa 4 metri pătrați din acoperiș. În ceea ce privește versiunea izbucnirii flăcărilor relatată de către locatari, ea va putea fi confirmată sau infirmată numai după ce pompierii și polițiștii vor finaliza investigațiile.

echipa.mdMoldova

/VIDEO/ Curier de droguri, reținut în capitală: Bărbatul avea acasă 36 de „doze” gata pregătite pentru comercializare

Un bărbat de 42 de ani a fost reținut pentru 72 de ore, după ce a fost prins în flagrant pe o stradă din capitală, în timp ce punea în circulație pachețele de tip zip-lock în care se afla o substanță vegetală cu miros specific de ,,Marijuana”.

Publicat

Activitatea infracțională a bărbatului a fost documentată de forțele de ordine pe parcursul a două luni, timp în care au fost acumulate probe concludente ce demonstrează implicarea acestuia în comercializarea substanțelor interzise, fiind efectuate două achiziții de control.

În urma percheziției corporale și la domiciliul acestuia, forțele de ordine au depistat mijloace bănești, obținute în urma comercializării drogurilor, 36 de pachetele tip zip- lock în care se afla o masă vegetala uscată cu miros specific, cântar de dimensiuni mici și telefonul mobil care era folosit în distribuirea substanțelor narcotice.

Probele delicte depistate au fost ridicate și sigilate conform procedurii.


În cadrul acțiunilor procesual penale bărbatul a declarat că vindea drogurile prin intermediul aplicației ,,Telegram”, cât și la direct unui cerc restrâns de persoane în care avea încredere. Pe zi suspectul obținea un profit de 1000 – 2000 de lei.

Bărbatul este cercetat penal pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu închisoare de la 7 la 15 de ani.

Polițiștii în continuare desfășoară acțiuni speciale de investigație pentru a stabili și complicitatea altor persoane implicate în infracțiune.


Acțiunile de documentare și reținere au fost desfășurate de ofițerii Secției investigare infracțiuni și urmărire penală a Inspectoratului de poliție Rîșcani, sub conducerea procurorilor Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Rîșcani.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Un moldovean a fost reținut la granița Ucrainei cu peste 21 de kilograme de hașiș ascunse în mașină

În Volîn, Ucraina a fost contracarată o tentativă de contrabanda cu droguri în valoare de aproape 400 de mii de dolari.

Publicat

În noaptea spre 18 mai, polițiștii țării vecine au constatat că un cetățean al Republicii Moldova a încercat să treacă prin punctul de control internațional „Yahodin” un lot de rășină de canabis (hașiș). Conaționalul nostru a ascuns drogul în rezervorul de combustibil al mașinii sale și intenționa să îl transporte în Rusia prin tranzit. Cu toate acestea, în timpul controlului de frontieră și vamal, planurile i-au fost date peste cap încât locul special amenaja a fost descoperit.

29 de pachete învelite în folie alimentară au fost găsite în timpul unui control vamal complet, folosind mijloace tehnice speciale. Greutatea de hașiș confiscat se ridică la peste 21 de kilograme. Conform presei locale, valoarea pe piața neagră ar fi de aproape 400 de mii de dolari SUA.

Anchetatorii Serviciului de Securitate al Ucrainei din regiunea Volîn au demarat urmărirea penală cu privire la contrabandă cu stupefiante, substanțe psihotrope, analogi sau precursori ai acestora sau droguri falsificate din Codul penal al Ucrainei.


Cercetările pe caz continuă.


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Contrabandă cu peste 200.000 de țigări. O persoană a fost reținută și cinci sunt cercetate în libertate

Departamentul antifraudă și conformare al Serviciului Vamal de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, și Serviciul de Informații și Securitate au pus în executare în data de 17 mai curent mandate de percheziții în municipiul Chișinău și în afară, într-un dosar de contrabandă cu țigări.

Publicat

În rezultatul efectuării a 23 de perchiziții la punctele comerciale, domiciliile figuranților și a mijloacelor de transport ale acestora, au fost depistate și ridicate: produse de tutungerie în cantitate de 200 mii bucăți, mijloace valutare în dolari americani și euro a căror proveniență legală nu a fost confirmată, echivalentul a peste 240 mii lei și două mijloace de transport.

Urmare a unui șir de măsuri speciale de investigație, a fost stabilită implicarea în schema dată a șase persoane, fiecare având rolul său bine determinat, de la cumpărarea de pe piața neagră a produselor de tutungerie la comercializarea către unele persoane care le transportau ilicit peste frontiera de stat.

În cadrul desfășurării acțiunilor procesuale a fost reținută o persoană pentru 72 de ore, acesta fiind unul din organizatorii schemei infracționale, iar celelalte persoane sunt cercetate în libertate și se prevalează de prezumția nevinovăției, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale. Urmărirea penală continuă, pentru cercetarea tuturor aspectelor infracțiunii investigate.Citește mai departe

topul săptămânii