Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Braconaj piscicol, la Orhei: Polițiștii au ridicat zeci de plase și capcane pentru raci

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de poliție Orhei, desfășoară acțiuni pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, în raza raionului Orhei.

Publicat

Astfel, la 7 mai, polițiștii au acționat cu ajutorul unei ambarcațiuni cu motor, pe luciul de apă al Nistrului dintre satele Lopatna și Vîșcăuți, raionul Orhei unde, au fost identificate și ridicate 12 plase de pescuit de dimensiuni diferite cu lungimea totală de aproximativ 600 m și 8 capcane pentru raci.

La momentul actual, de către polițiști, sunt întreprinse un șir de măsuri privind acumularea informațiilor pentru a fi stabilită identitatea persoanelor care ar fi amplasat plasele.

În acest context, Inspectoratul de poliție Orhei, Vă informează că, până la 15 iunie curent este interzis pescuitul tuturor speciilor de pești din bazinele acvatice piscicole naturale.


Poliția, în conlucrare cu reprezentanții Inspectoratului pentru Protecția Mediului, desfășoară razii de prevenire şi contracarare a braconajului şi pescuitului ilicit în perioada de prohibiție.

Neconformarea se sancționează conform legislației în vigoare iar persoanele care se fac vinovate riscă să fie atrase la răspundere pentru încălcarea regulilor de protecție a resurselor piscicole şi a regulilor de pescuit.Moldova

Amenința că se va arunca în gol: Un bărbat a încercat să sară de la etajul cinci al unui bloc de locuit, la Comrat

Un bărbat de 30 de ani a încercat să se sinucidă, la Comrat.

Publicat

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 21 mai, scrie gagauzinfo.md. În timp ce era în stare de ebrietate, bărbatul a amenințat că va sări de la etajul cinci al unei clădiri cu mai multe etaje de pe strada Lenin.

La fața locului au sosit polițiștii. Aceștia au reușit să intre într-o conversație cu bărbatul și să-l convingă să nu sară.

La momentul actual, psihologii lucrează cu bărbatul.


 

 


Citește mai departe

Moldova

Un bărbat a ajuns în reanimare după ce a efectuat o săritură nereușită în apă

Sezonul estival este în prag. Odată cu micile plăceri ale verii, vin și pericolele. Este și cazul a unui tânăr de 29 de ani.

Publicat

Acesta a vrut să se scalde în râul Nistru, dar a ajuns în secția de reanimare după ce a efectuat o săritură nereușită în apă.

Totul s-a întâmplat în data de 21 mai. Victima, locuitorul orașului  Tiraspol, împreună cu prietenii săi au ieșit la plimbare de-a lungul râului. Tânărul  de 29 de ani a decis să înoate. Acesta a efectuat o săritură în apă și s-a lovit cu capul de fundul râului. Acesta imediat și-a pierdut cunoștința.

Din fericire, prietenii au observat rapid prietenul plutind în stare inconștientă pe apă și l-au retras la mal.


La locul faptei a intervenit o ambulanță. Tânărul și-a revenit și a comunicat medicilor că nu își poate mișca corpul și picioarele.

După ce acesta a fost internat la spital în secția de reanimare, medicii au constatat că acesta are fractură la coloana vertebrală.

Alte circumstanțe ale cazului se stabilesc.


T.me/mvdpmr

Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Chișinău: Un bărbat care suferea de convulsii a fost observat și ajutat de carabinieri

A primit ajutor medical, după ce un echipaj de carabinieri l-a identificat într-un parc din capitală.

Publicat

La data de 21 mai curent, un echipaj de carabinieri a Direcției regionale ”Centru”, ce exercitau serviciul de menținere a ordinii publice pe str. Calea Ieșilor, au observat o persoană de gen masculin căzută la sol ce avea convulsii.

Militarii au reacționat imediat, acordând bărbatului primul ajutor. Totodată, prin intermediul serviciului unic 112, carabinierii au solicitat ambulanța la fața locului.

La scurt timp bărbatul a fost transportat la Spitalul de Urgență.


În acest context, Inspectoratul General de Carabinieri îndeamnă, în cazul când observați persoane ce se află în dificultate, să apelați la cea mai apropiată patrulă de carabinieri sau să apelați numărul unic 112.


Citește mai departe

topul săptămânii