Rețele de socializare

Moldova

Ialoveni: Un minor de 17 ani, la spital după ce s-ar fi inversat în șanț cu un microbuz, pe care l-ar fi răpit

Un minor de 17 ani a ajuns la spital după ce s-ar fi inversat în șanț cu un microbuz, pe care l-ar fi răpit. Totul a avut loc în data de 2 mai, în apropierea localității Țipala din raionul Ialoveni.

Publicat

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Ialoveni, Mariana Didenco, un tânăr de 17 ani, în timp ce conducea un automobil de model Ford Tarnsit, nu s-a isprăvit cu conducerea mijlocului de transport, derapând de pe traseu.

Tânărul a fost transportat la Centrul Mamei și Copilului din mun. Chișinău pentru acordarea ajutorului medical necesar.

Totodată s-a stabilit că automobilul aparținea unui tânăr de 23 ani, căruia în aceeași noaptea i-a fost răpit din centrul localității Tîpala, unde rămase parcat pe marginea drumului , descuiat și cu cheile în mecanismul de pornire.


Pe cazul da a fost inițiat un proces penal unde urmează a fi stabilite toate circumstanțele cazului.

echipa.md


Moldova

Tragedie la Șoldănești: Un bărbat de 64 de ani și-a pierdut viața după ce a fost implicat în două accidente rutiere succesive

Un bărbat de 64 de ani și-a pierdut viața după ce a fost implicat în două accidente rutiere succesive. Prima coliziune a avut loc în jurul orelor 08:10 în apropierea satului Cotiujenii Mari, raionul Șoldănești.

Publicat

Conform informațiilor preliminare furnizate de poliție, șoferul unui Mercedes Sprinter, în vârstă de 35 de ani, a pierdut controlul vehiculului și s-a izbit de un Ford, condus de bărbatul de 64 de ani din satul Recești. În Ford se afla și o pasageră, o femeie de 65 de ani.

Ambii șoferi și pasagera au avut nevoie de îngrijiri medicale urgente și au fost transportați de un echipaj de medici cu ambulanța către spitalul raional din Șoldănești.

În drumul spre spital, ambulanța a fost implicată într-un al doilea accident, fiind lovită de un BMW condus de un tânăr de 24 de ani, care, conform investigațiilor preliminare, nu a acordat prioritate ambulanței.


În urma acestui al doilea accident, felcerul din ambulanță a necesitat și el îngrijiri medicale, iar pacientul din Ford, bărbatul de 64 de ani, a decedat.

Toți conducătorii auto implicați în accidente au fost supuși testării alcoolscopice, rezultatele fiind negative. Autoritățile au deschis procese penale pentru a stabili toate circumstanțele acestor evenimente tragice.


Citește mai departe

Moldova

A urcat beat criță la volan și a intrat cu mașina în gradul și peretele unei case. Șoferul – cercetat penal

A urcat beat criță la volan și a intrat cu mașina în gradul și peretele unei case. Este isprava unui șofer de 42 de ani din nordul țării, pentru care va răspunde în fața legii.

Publicat

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Briceni, Svetlana Talpă, în data de 18 iunie, oamenii legii au documentat un accident rutier produs în localitatea Grimăncăuți.

În urma cercetărilor preliminare desfășurate la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat în vârstă de 42 de ani din raionul Briceni, conducând un autovehicul de marcă Opel Astra fără a deține permis de conducere, nu a respectat regulile de circulație, iar în rezultat ar fi pierdut controlul asupra volanului, distrugând gardul unei gospodării și ajungând cu mașina în peretele casei.

Conducătorul auto a fost supus testării cu aparatul Dräger pentru alcoolemie, rezultând o concentrație de 1,24 mg/l alcool în aerul expirat.


În urma accidentului rutier, nu au fost înregistrate victime.

Pe acest caz a fost pornit un proces penal.

Polițiștii urmează să stabilească toate circumstanțele.


Citește mai departe

Moldova

Ar fi deposedat oameni de locuințele lor: Responsabili din cadrul Direcției asistență socială a Primăriei mun. Bălți, cercetați de CNA

O schemă de corupție, manifestată prin deposedarea abuzivă de bunuri patrimoniale a unor persoane social-vulnerabile, aflate la evidența Direcției generale asistență socială și protecția familiei a Primăriei municipiului Bălți, a fost deconspirată de CNA și procurori. Cel puțin două persoane în etate au rămas fără locuințe, după ce ar fi semnat acte de donare a apartamentelor în beneficiul unor funcționari ai direcției menționate.

Publicat

Potrivit faptelor investigate în cadrul unui episod, în perioada anului 2022, factori de decizie din cadrul Direcției generale asistență socială și protecția familiei a Primăriei municipiului Bălți, folosind situația de serviciu, acționând în interes material și profitând de situația de dificultate a unei persoane aflate la deservire din cauza pierderii capacităților fizice, psihice sau intelectuale, au perfectat notarial o procură prin care au împuternicit un asistent social să administreze toate bunurile acesteia. Prin respectiva procură, asistentul social a fost desemnat ca moștenitor exclusiv a tuturor bunurilor persoanei, acțiunile fiind îndreptate spre deposedarea ilegală de bunul imobil deținut în proprietate.

Într-un alt episod documentat, aceiași funcționari, folosindu-se de situaţia precară a altui beneficiar de servicii de îngrijire socială la domiciliu, au perfectat şi autentificat procuri și contracte de întreținere pe viață prin care proprietarul le-a încredinţat dreptul de folosire a patrimoniului său.

De asemenea, CNA și procurorii examinează episodul transmiterii a 5000 de euro de către un angajat al Direcției de profil a Primăriei mun. Bălți unor factori de decizie ai subdiviziunii. Potrivit materialelor examinate, banii ar fi fost pretinși de superiorii angajatului în schimbul nedivulgării unor fapte pretins ilegale comise de către acesta, dar și pentru a nu-i crea impedimente în activitatea de serviciu.


În urma perchezițiilor efectuate astăzi la mai multe adrese, ofițerii CNA au reținut pentru 72 de ore o șefă de secție din cadrul Direcției generale asistență socială și protecție a familiei a Primăriei mun. Bălți. De la fața locului, au fost ridicate mai multe probe relevante pentru cauză, inclusiv un contract de înstrăinare a bunurilor cu condiția întreținerii pe viață a proprietarului, contract de vânzare-cumpărare, o procură, purtători de informație și 3 dosare ale unor beneficiari de asistență socială. Cercetările pe caz au loc sub conducerea Procuraturii mun. Bălți într-o cauză penală pornită pe abuz de serviciu. Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.


Citește mai departe

topul săptămânii