Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Soldații care ar fi ucis în bătaie un tânăr, în parcul de la Botanica, în arest pentru 30 de zile

Au fost trimiși după gratii cei doi militari, care l-ar fi omorât în bătaie pe tânărul de 21 de ani, în parcul Valea Trandafirilor de la Botanica. Soldații vor petrece următoarele 30 de zile la Penitenciarul nr. 13 din capitală. Decizia aparține magistraților de la de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Procurorul de caz a motivat că suspecții ar putea influența ancheta ori să fugă din țară prin zona transnistreană. Suspecții au fost aduși încătușați în fața instanței. Avocatul din oficiu susține că unul dintre inculpați și-a recunoscut vina parțial.

Publicat

Procurorul de caz a declarat că, în demersul înaintat astăzi, a motivat riscul influențării anchetei de către cei doi militari. Mai mult decât atât, Sergiu Savca susține că există riscul ca suspecții să fugă din țară prin regiunea transnistreană. Avocatul unuia dintre militari a declarat că bănuiții își recunosc parțial vina, scrie Tv8.md

„La această etapă, învinuitul a recunoscut parțial vinovăția în fapta săvârșită. Acesta a declarat că a existat o altercație, că au fost aplicate lovituri părții vătămate, însă acesta nu a urmărit faptul omorului acestei persoane”, susține avocatul din oficiu, Sergiu Cotruță.

Totodată, avocatul susține că victima încă era în viață, atunci când a fost lăsat să zacă la pământ, iar cei doi militari nu și-ar fi dat seama că loviturile aplicate de ei vor fi fatale.


„Conform celor susținute de martori și de către persoană, la momentul părăsirii locului în care s-a săvârșit această faptă, persoana era în viață și nu existau motive ori dubii că ar fi posibil să decedeze”, a mai adăugat Sergiu Cotruță.

Tânărul în vârstă de 21 de ani făcea carieră în modeling și era singurul copil la părinți. Astăzi, acesta a fost petrecut pe ultimul drum. Acum câteva zile, tânărul a fost omorât în bătaie, de doi militari, care se aflau în stare de ebrietate. Corpul neînsuflețit al tânărului a fost găsit de trecători pe malul unui lac din parcul Valea Trandafirilor. Medicii legiști au depistat pe corpul victimei semne de moarte violentă. Tot lângă cadavru, a fost găsit și un bon de plată de la un magazin, care i-a ajutat pe criminaliști să dea de urmele făptașilor. Dacă le va fi demonstrată vinovăția, cei doi soldați, care au fost înrolați anul trecut în Armata Națională, riscă ani grei de închisoare. Potrivit responsabililor Ministerului Apărării, militarii se aflau în concediu.Moldova

/FOTO/ Captură impresionantă de substanțe interzise la Penitenciarul nr.18-Brănești

Angajații sistemului penitenciar se confruntă zilnic cu diverse metode de introducere a obiectelor și substanțelor interzise în penitenciare.

Publicat

Pe parcursul ultimelor zile, angajaţii serviciilor abilitate din cadrul Penitenciarului nr.18-Brănești au dat dovadă de vigilență sporită la capitolul contracarării și depistării obiectelor și substanțelor interzise în penitenciare, curmând mai multe tentative de introducere a obiectelor interzise în instituție.

Astfel, la finele săptămânii trecute, la mina de extragere a pietrei de calcar, unde deținuții sunt încadrați în câmpul muncii, pe bază de contract, în movila de rămășițe de calcar au fost depistate 11 sticle cu drojdie uscată, iar astăzi, din ascunziș într-o movilă de rămășițe de calcar au fost depistate încă 28 de sticle cu drojdie uscată.

Tot la Penitenciarul nr.18-Brănești într-un colet cu provizii, destinat unui deținut, în urma unei verificări minuțioase, într-o brichetă a fost depistată o substanță de culoare albastră, presupusă a fi droguri. Prin urmare, eforturile persoanei civile de a introduce obiecte interzise în penitenciar, s-au dovedit a fi fără succes.


Toate cazurile au fost documentate pe faptul transmiterii obiectelor și substanțelor interzise în penitenciar și transmise organelor de poliție.

Menționăm că, activitățile de contracarare a pătrunderii în locurile de detenţie a substanțelor și obiectelor interzise, dar şi combaterea păstrării acestora de către deţinuţi sunt acţiuni de specialitate desfăşurate zilnic în toate penitenciarele din ţară.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Impact frontal, în Găgăuzia: Doi șoferi au ajuns la spital

Accident violent în sudul țării. Doi șoferi au ajuns la spital după ce vehiculele pe care e conduceau s-au tamponat frontal.

Publicat

Totul a avut loc în seara de 23 ianuarie, în comuna Svetlîi din municipiul Comrat.

Potrivit datelor oferite de oamenii legii, la volanul microbuzului se afla un bărbat de 55 de ani, iar automobilul era ghidat de un șofer de 70 de ani. Preliminar, coliziunea s-ar fi produs după ce, în timp ce se deplasa pe strada central din localitate, șoferul mașinii ar fi pierdut controlul asupra volanului.

În rezultat, automobilul său a ieșit pe contrasens și s-a tamponat în plin cu microbuzul ce se deplasa regulamentar. În rezultatul coliziunii, ambii șoferi au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportați la spitalul Raional Comrat. Oamenii legii au mai stabilit că niciunul dintre ei nu urcase băut la volan.


Investigațiile circumstanțelor accidentului continuă.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Bătută și jefuită în drum spre casă: O tânără s-a ales cu vânătăi și a rămas fără telefonul mobil. Suspectul este reținut

Un tânăr în vârstă de 24 de ani, originar din raionul Drochia, a fost reţinut pentru 72 de ore, fiind suspectat de săvârşirea unui jaf.

Publicat

În seara zilei de 23 ianuarie, în jurul orei 22:50, o femeie de 33 ani, deplasându-se spre domiciliul său, pe stradă din orașul Drochia, a fost agresată fizic de un bărbat, care în mod deschis i-a sustras telefonul mobil de model XIAOMI Redmi Note 9S, cauzând victimei un prejudiciu material în sumă de 7000 de lei.

La scurt timp, ca urmare a acțiunilor întreprinse de polițiștii din Drochia, suspectul în comiterea infracţiunii a fost reţinut. În urma audierilor, bărbatul şi-a recunoscut vina integral.

Totodată, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind judecat pentru infracţiuni analogice, iar în luna noiembrie 2021, a fost eliberat din locurile de detenţie.


Tânărul este cercetat penal pentru jaf, iar pentru fapta comisă riscă închisoare de la 5 la 7 ani.


Citește mai departe

topul săptămânii