Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Soldații care ar fi ucis în bătaie un tânăr, în parcul de la Botanica, în arest pentru 30 de zile

Au fost trimiși după gratii cei doi militari, care l-ar fi omorât în bătaie pe tânărul de 21 de ani, în parcul Valea Trandafirilor de la Botanica. Soldații vor petrece următoarele 30 de zile la Penitenciarul nr. 13 din capitală. Decizia aparține magistraților de la de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Procurorul de caz a motivat că suspecții ar putea influența ancheta ori să fugă din țară prin zona transnistreană. Suspecții au fost aduși încătușați în fața instanței. Avocatul din oficiu susține că unul dintre inculpați și-a recunoscut vina parțial.

Publicat

Procurorul de caz a declarat că, în demersul înaintat astăzi, a motivat riscul influențării anchetei de către cei doi militari. Mai mult decât atât, Sergiu Savca susține că există riscul ca suspecții să fugă din țară prin regiunea transnistreană. Avocatul unuia dintre militari a declarat că bănuiții își recunosc parțial vina, scrie Tv8.md

“La această etapă, învinuitul a recunoscut parțial vinovăția în fapta săvârșită. Acesta a declarat că a existat o altercație, că au fost aplicate lovituri părții vătămate, însă acesta nu a urmărit faptul omorului acestei persoane”, susține avocatul din oficiu, Sergiu Cotruță.

Totodată, avocatul susține că victima încă era în viață, atunci când a fost lăsat să zacă la pământ, iar cei doi militari nu și-ar fi dat seama că loviturile aplicate de ei vor fi fatale.


“Conform celor susținute de martori și de către persoană, la momentul părăsirii locului în care s-a săvârșit această faptă, persoana era în viață și nu existau motive ori dubii că ar fi posibil să decedeze”, a mai adăugat Sergiu Cotruță.

Tânărul în vârstă de 21 de ani făcea carieră în modeling și era singurul copil la părinți. Astăzi, acesta a fost petrecut pe ultimul drum. Acum câteva zile, tânărul a fost omorât în bătaie, de doi militari, care se aflau în stare de ebrietate. Corpul neînsuflețit al tânărului a fost găsit de trecători pe malul unui lac din parcul Valea Trandafirilor. Medicii legiști au depistat pe corpul victimei semne de moarte violentă. Tot lângă cadavru, a fost găsit și un bon de plată de la un magazin, care i-a ajutat pe criminaliști să dea de urmele făptașilor. Dacă le va fi demonstrată vinovăția, cei doi soldați, care au fost înrolați anul trecut în Armata Națională, riscă ani grei de închisoare. Potrivit responsabililor Ministerului Apărării, militarii se aflau în concediu.


Moldova

Șantajatori deghizați în polițiști: Doi indivizi au estorcat de la un tânăr mii de lei și euro

Se dădeau drept polițiști și-l șantajau pe un tânăr cu dosare penale. Doi bărbați au fost reținuți, bănuiți de estorcare de bani.

Publicat

Totul s-a aflat după ce la poliție s-a adresat victima, un chișinăuian de 30 de ani, care a relatat că pe tot parcursul lunii februarie a fost șantajat de doi indivizi.

Suspecții au 35 și 45 de ani, și se dădeau angajați ai organelor de forță. Astfel, sub pretextul că ar putea iniția dosare penale împotriva victimei și l-ar putea priva de libertate, i-au cerut 4 000 de euro și 40 600 de lei. În urma acțiunilor întreprinse de polițiști, suspecți au fost reținuți și conduși la inspectorat.

În urma perchezițiilor la domiciliile bănuiților, oamenii legii au depistat mai multe probe ce ar demonstra implicarea suspecților.


Ambii bănuiți au fost arestați pentru 30 de zile, iar conform legii, dacă vor fi recunoscuți vinovați de șantaj, riscă închisoare pe un termen de la 7 la 10 ani.

echipa.md

 


Citește mai departe

Moldova

Un șofer drogat a fost reținut în timp ce conducea mașina, în capitală. Testul a arătat pozitiv la marijuana

Un șofer drogat a fost reținut de inspectorii de patrulare în timp ce conducea mașina, în capitală.

Publicat

Totul s-a petrecut în seara zilei de 16 aprilie, pe strada Nicolae Testemițeanu, din cartierul Telecentru. Patrula de poliție ce monitoriza circulația rutieră în zonă, au observat un automobil ce se deplasa haotic.

Oamenii legii au stopat șoferul în vârstă de 22 de ani, care în timpul discuțiilor ar fi avut un comportament straniu, specific consumatorilor de droguri.

Ulterior, conducătorul auto a fost escortat la Dispensarul Republican de Narcologie, unde a fost testat la prezența de substanțe narcotice în organism. Rezultatul expertizei a demonstrat că șoferul era drogat cu marijuana.


Mașina a fost transportată la parcarea specială, iar investigațiile continuă.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

„Afacere” de familie: Un cuplu împreună cu o amică, suspectați că vindeau droguri în întreaga țară

 Afacere de familie. Un cuplu, dar și o amică de-a lor au fost reținuți de poliție, suspectați că vindeau droguri sintetice în întreaga țară.

Publicat

Potrivit oamenilor legii, toți trei suspecți locuiesc în capitală și au 20, 22 și respectiv 35 de ani. Aceștia plasau drogurile sintetice de tip PVP, în vânzare în întreaga țară, prin intermediul aplicației Telegram. Clienții le transferau vânzătorilor bani prin intermediul terminalelor publice de plată, iar în schimb primeau fotografii cu locul unde sunt ascunse narcoticele.

Potrivit datelor preliminare, soția avea rolul de gestionare a aplicației Telegram, iar bărbatul și a doua femeie livrau drogurile în ascunzișuri.

În urma perchezițiilor au fost depistate droguri în valoare de 100.000 de lei, dar și cântare electronice pentru porționarea narcoticelor, accesorii pentru ambalarea și consumul de droguri, bani proveniți din afacerea ilegală, dar și telefoane mobile folosite la vânzarea drogurilor.


Oamenii legii menționează că în prezent, bărbatul este cercetat și într-un alt dosar pentru trafic de droguri, gestionat de procurorii sectorului Buiucani.

În prezent, bărbatul este plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, la fel ca și prietena de familie. Soția lui este cercetată în libertate.

Investigațiile continuă.


Citește mai departe

topul săptămânii