Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ A luat credite de aproape 500.000 de lei cu un buletin străin: Chișinăuian reținut de poliție

La data de 03.01.2022 angajații DICO a INI, în comun cu organul de urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Botanica, sub conducerea Procuraturii mun.Chișinău, oficiul Botanica, au reținut în flagrant un bărbat de 33 de ani, domiciliat în mun. Chișinău, pentru tentativă de escrocherie săvârșită în proporții mari.

Publicat

În momentul reținerii s-a stabilit că suspectul, având la sine un buletin de identitate care aparține altei persoane, intenționa să obțină un credit în mărime de 250 000 de lei de la o companie de microfinanţare, amplasată în sectorul Botanica al capitalei.

Verificările operative au arătat că persoana cu datele de identitate din buletin se află peste hotarele Republicii Moldova. Fiind contactat telefonic, bărbatul a comunicat că, aproximativ cu doi ani în urmă, în circumstanțe necunoscute i-a dispărut buletinul de identitate.

Este de menționat că suspectul, nu este la prima abatere de la lege, fiind anterior cercetat penal pentru infracțiuni analogice, fapt pentru care era anunțat în căutare de către organele de drept.


În timpul anchetei s-a constatat, că în ultimele două luni, pe numele persoanei din buletinul de identitate prezentat, s-a încercat și au fost obținute mai multe credite de la diferite companii de microfinanțare din mun. Chișinău, valoarea cărora se ridică la peste 400 000 de lei.

La moment de către angajații DICO a INI se petrec un șir de măsuri întru stabilirea altor persoane, care au suferit în urma acțiunilor suspectului, apartenența acestuia la alte infracțiuni, precum și stabilirirea unei eventuale implicări a angajaților companiilor vizate, care au admis eliberarea creditelor persoanei vizate.

La demersul procurorului, la 6 ianuarie curent, acestuia i-a fost aplicat arest pe un termen de 30 de zile, în Penitenciarul nr.13 Chișinău.


Dacă vinovăția acestuia va fi demonstrată, suspectul riscă de la 7 la 10 ani de închisoare.

Pentru prevenirea comiterii infracțiunilor similare, angajații poliției recomandă angajaților companiilor de microfinanțare să solicite și alte documente, care demonstrează că cel care cere creditul este aceeași persoană cu cea din fața lor.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.Moldova

/FOTO/ Captură impresionantă de substanțe interzise la Penitenciarul nr.18-Brănești

Angajații sistemului penitenciar se confruntă zilnic cu diverse metode de introducere a obiectelor și substanțelor interzise în penitenciare.

Publicat

Pe parcursul ultimelor zile, angajaţii serviciilor abilitate din cadrul Penitenciarului nr.18-Brănești au dat dovadă de vigilență sporită la capitolul contracarării și depistării obiectelor și substanțelor interzise în penitenciare, curmând mai multe tentative de introducere a obiectelor interzise în instituție.

Astfel, la finele săptămânii trecute, la mina de extragere a pietrei de calcar, unde deținuții sunt încadrați în câmpul muncii, pe bază de contract, în movila de rămășițe de calcar au fost depistate 11 sticle cu drojdie uscată, iar astăzi, din ascunziș într-o movilă de rămășițe de calcar au fost depistate încă 28 de sticle cu drojdie uscată.

Tot la Penitenciarul nr.18-Brănești într-un colet cu provizii, destinat unui deținut, în urma unei verificări minuțioase, într-o brichetă a fost depistată o substanță de culoare albastră, presupusă a fi droguri. Prin urmare, eforturile persoanei civile de a introduce obiecte interzise în penitenciar, s-au dovedit a fi fără succes.


Toate cazurile au fost documentate pe faptul transmiterii obiectelor și substanțelor interzise în penitenciar și transmise organelor de poliție.

Menționăm că, activitățile de contracarare a pătrunderii în locurile de detenţie a substanțelor și obiectelor interzise, dar şi combaterea păstrării acestora de către deţinuţi sunt acţiuni de specialitate desfăşurate zilnic în toate penitenciarele din ţară.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Impact frontal, în Găgăuzia: Doi șoferi au ajuns la spital

Accident violent în sudul țării. Doi șoferi au ajuns la spital după ce vehiculele pe care e conduceau s-au tamponat frontal.

Publicat

Totul a avut loc în seara de 23 ianuarie, în comuna Svetlîi din municipiul Comrat.

Potrivit datelor oferite de oamenii legii, la volanul microbuzului se afla un bărbat de 55 de ani, iar automobilul era ghidat de un șofer de 70 de ani. Preliminar, coliziunea s-ar fi produs după ce, în timp ce se deplasa pe strada central din localitate, șoferul mașinii ar fi pierdut controlul asupra volanului.

În rezultat, automobilul său a ieșit pe contrasens și s-a tamponat în plin cu microbuzul ce se deplasa regulamentar. În rezultatul coliziunii, ambii șoferi au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportați la spitalul Raional Comrat. Oamenii legii au mai stabilit că niciunul dintre ei nu urcase băut la volan.


Investigațiile circumstanțelor accidentului continuă.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Bătută și jefuită în drum spre casă: O tânără s-a ales cu vânătăi și a rămas fără telefonul mobil. Suspectul este reținut

Un tânăr în vârstă de 24 de ani, originar din raionul Drochia, a fost reţinut pentru 72 de ore, fiind suspectat de săvârşirea unui jaf.

Publicat

În seara zilei de 23 ianuarie, în jurul orei 22:50, o femeie de 33 ani, deplasându-se spre domiciliul său, pe stradă din orașul Drochia, a fost agresată fizic de un bărbat, care în mod deschis i-a sustras telefonul mobil de model XIAOMI Redmi Note 9S, cauzând victimei un prejudiciu material în sumă de 7000 de lei.

La scurt timp, ca urmare a acțiunilor întreprinse de polițiștii din Drochia, suspectul în comiterea infracţiunii a fost reţinut. În urma audierilor, bărbatul şi-a recunoscut vina integral.

Totodată, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind judecat pentru infracţiuni analogice, iar în luna noiembrie 2021, a fost eliberat din locurile de detenţie.


Tânărul este cercetat penal pentru jaf, iar pentru fapta comisă riscă închisoare de la 5 la 7 ani.


Citește mai departe

topul săptămânii