Rețele de socializare

În căutare

/FOTO/ O femeie a dispărut fără urmă la Comrat: Zeci de voluntari o caută

Aproximativ o sută de voluntari au mers în această dimineață în căutarea Stefanidei Baboglo, o locuitoare de 72 de ani a capitalei autonomiei găgăuze.

Publicat

În mare parte, cei care o caută sunt rude sau apropiați de-ai femeii. Aria de căutare este impunătoare – periferia Comratului și direcția spre satul Chirsova, precum și zona de luncă a râului Ialpug. Anume în această regiune a fost văzută ultima dată femeia dispărută, scrie Sputnik.md

„Cei care participă la căutarea Stefanidei Baboglo au început să cerceteze zona unde unul dintre liderii satului Chirsova au văzut-o ziua pe 25 decembrie. Această câmpie a fost cercetată deja de câteva ori, dar fără rezultat”, a spus Roman Homenko, unul dintre participanții la căutări.
Însuși participanții recunosc – căutările se desfășoară „haotic”.

Și asta întrucât la căutări participă voluntari, nu polițiști, care ar fi putut organiza căutările în mod mai organizat. Rudele femeii dispărute susțin că Inspectoratul de Poliție Comrat nu a considerat necesară alocarea suplimentară de persoane pentru căutări.


Totuși, unul dintre reprezentanții forțelor de ordine și primarul satului Chirsova Seghei Sapunjî s-au alăturat căutărilor din proprie inițiativă.
Stefaniada Baboglo este originară din Copceac. Timp de mai mulți ani a lucrat la combinatul de vinuri, dar din 2010 locuiește în Comrat, unde s-a căsătorit una dintre fiicele sale.

Alte două fiice ale Stefanidei Baboglo se află peste hotare. În ultimul an femeia s-a confruntat cu probleme de sănătate. Ea suferă de tulburări de memorie.

Despre dispariția femeii s-a aflat la sfârșitul lunii decembrie. În ziua în care a fost văzută ultima dată ea purta un palton violet închis cu glugă, un pulover roșu. Era încălțată în adidași albaștri-cenușii.


Femeia vorbește, cu precădere, în limba găgăuză.

Semnalmente: Înălțimea – 170 cm, ușor corpolentă, ochii căprui, părul cărunt. S-ar putea să aibă nevoie de îngrijiri medicale.


Toți cei care cunosc unde s-ar putea afla femeia sunt rugați să sune la numerele de telefon: 068460077 (Ludmila) și 060709997 (Alexandr), 079616381 (echipa de căutări „COD”) sau la numărul unic de urgență 112.


În căutare

Deținutul de 17 ani care a evadat la Hâncești, de negăsit

De zece zile, poliția din Hîncești, dar și din întreaga țară este pe alertă. Și asta din cauza că un deținut, care a evadat din incinta Judecătoriei Hîncești este de negăsit., de parcă ar fi intrat în pământ.

Publicat

foto: stiri.md

Amintim că minorul de 17 ani ar fi fugit în data de 9 august din holul judecătoriei, împreună cu un alt deținut de 20 de ani, acolo unde fusese aduși pentru a compărea în fața magistraților. Unul dintre ei, cel de 20 de ani a fost găsit și încătușat a doua zi, cel de 17 ani – este de negăsit.

Minorul pe nume Alexei Pascari are corpolența medie, ochii căprui și părul șaten. În ziua dispariției el era îmbrăcat în pantaloni scurți de culoare neagră, tricou de culoare albă și ghete negre. În acest context, persoanele care dețin informații despre locul aflării minorului sunt rugate să anunțe la numerele de telefon 112 sau 061 000 601.

Confidențialitatea surselor de informare este garantată.


 


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ De 10 zilei, de negăsit. Femeia din imagini este căutată cu disperare de rude și poliție

De zece zile, de negăsit. Femeia din imagine este căutată cu disperare de rudele sale, dar și de poliție după ce ar fi plecat de acasă într-o direcție necunoscută.

Publicat

Poliția a fost alertată de către rudele femeii care au declarat că aceasta are 67 de ani și locuiește în sectorul Botanica al capitalei. În data de 5 august aceasta ar fi plecat de acasă fără a anunța pe cineva și nu a mai revenit acasă.

Rudele mai spun că femeia ar putea avea pierderi de memorie și nu este pentru prima data când pleacă de acasă. Larisa Bartașevscaia are înălțimea de 1.72 m, corpolența medie, ochii căprui și părul părul cărunt.

În ziua dispariției, cel mai probabil purta un tricou negru sau albastru, și pantaloni maro.


În acest context, persoanele care au recunoscut femeia din imagini și dețin informații despre locul unde s-ar putea afla sunt rugate să anunțe la numărul scurt 112 sau la cel mai apropiat post al poliției.

Orice informație poate fi utilă.


Citește mai departe

În căutare

/FOTO/ Alertă la Hîncești: Doi deținuți au fugit din incinta Judecătoriei

Alertă la Hîncești: Oamenii legii au fost puși pe jar după ce doi deținuți au reușit să fugă din incinta Judecătoriei.
.

Publicat

Inspectoratul de Poliție Hîncești solicită sprijinul populaţiei pentru stabilirea locului aflării arestaților Pascari Alexei, în vîrstă de 17 ani și Solomențev Alexei, de 20 ani, originari din raionul Hîncești, care au evadat, din curtea judecătoriei raionale Hâncești.

Semnalmente:

1.Pascari Alexei – șorți de culoare negră, maiou culoare albă și ghete negre.


2.Solomențev Alexei – pantaloni de culoare albă și maiou de culoare albă;

În caz de stabilire a evadaților, rugăm să contactați la numărul de telefon 061 000 601.


Citește mai departe

topul săptămânii