Rețele de socializare

În căutare

/FOTO/ O femeie a dispărut fără urmă la Comrat: Zeci de voluntari o caută

Aproximativ o sută de voluntari au mers în această dimineață în căutarea Stefanidei Baboglo, o locuitoare de 72 de ani a capitalei autonomiei găgăuze.

Publicat

În mare parte, cei care o caută sunt rude sau apropiați de-ai femeii. Aria de căutare este impunătoare – periferia Comratului și direcția spre satul Chirsova, precum și zona de luncă a râului Ialpug. Anume în această regiune a fost văzută ultima dată femeia dispărută, scrie Sputnik.md

„Cei care participă la căutarea Stefanidei Baboglo au început să cerceteze zona unde unul dintre liderii satului Chirsova au văzut-o ziua pe 25 decembrie. Această câmpie a fost cercetată deja de câteva ori, dar fără rezultat”, a spus Roman Homenko, unul dintre participanții la căutări.
Însuși participanții recunosc – căutările se desfășoară „haotic”.

Și asta întrucât la căutări participă voluntari, nu polițiști, care ar fi putut organiza căutările în mod mai organizat. Rudele femeii dispărute susțin că Inspectoratul de Poliție Comrat nu a considerat necesară alocarea suplimentară de persoane pentru căutări.


Totuși, unul dintre reprezentanții forțelor de ordine și primarul satului Chirsova Seghei Sapunjî s-au alăturat căutărilor din proprie inițiativă.
Stefaniada Baboglo este originară din Copceac. Timp de mai mulți ani a lucrat la combinatul de vinuri, dar din 2010 locuiește în Comrat, unde s-a căsătorit una dintre fiicele sale.

Alte două fiice ale Stefanidei Baboglo se află peste hotare. În ultimul an femeia s-a confruntat cu probleme de sănătate. Ea suferă de tulburări de memorie.

Despre dispariția femeii s-a aflat la sfârșitul lunii decembrie. În ziua în care a fost văzută ultima dată ea purta un palton violet închis cu glugă, un pulover roșu. Era încălțată în adidași albaștri-cenușii.


Femeia vorbește, cu precădere, în limba găgăuză.

Semnalmente: Înălțimea – 170 cm, ușor corpolentă, ochii căprui, părul cărunt. S-ar putea să aibă nevoie de îngrijiri medicale.


Toți cei care cunosc unde s-ar putea afla femeia sunt rugați să sune la numerele de telefon: 068460077 (Ludmila) și 060709997 (Alexandr), 079616381 (echipa de căutări „COD”) sau la numărul unic de urgență 112.


În căutare

/VIDEO/ Dacă recunoști tânăra din imagini, anunță Poliția! Fapta rușinoasă pentru care este căutată

Tânăra ce apare în imaginile video este căutată de polițiștii IP Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind suspectată de comiterea unui furt de card bancar.

Publicat

Angajații poliției au fost sesizați la data de 07 ianuarie de către o doamnă, comunicând că a făcut cumpărături în supermarket-ul amplasat pe bd. Gr. Vieru, achitându-le cu cardul bancar pe care din neatenție l-a uitat pe terminalul de efectuare a plăților online, iar când s-a întors nu l-a mai găsit.

În urma examinării imaginilor de pe camerele de supraveghere, se observă cum o tânără ia cardul și părăsește magazinul. Totodată ofițerii de investigație au stabilit că de pe cardul victimei au fost efectuate câteva tranzacții în diferite locații.

Prejudiciul material cauzat victimei este 2 543 lei.


Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru furt, iar conform legislației în vigoare suspecta în comiterea infracțiunii riscă amendă de până la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Persoanele care au recunoscut tânăra, sunt rugate să comunice informațiile la numărul de contact: 069534584.


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Dispărut de mai bine de o lună și jumătate: Un bărbat de 54 de ani din Ialoveni, dat în căutare

Un bărbat din Ialoveni a dispărut și este de negăsit.

Publicat

Polițiștii caută un bărbat în vârstă de 54 de ani, locuitor al orașului Ialoveni, care la 3 decembrie 2021, a plecat de la domiciliu într-o direcție necunoscută, iar până în prezent nu este cunoscut locul aflării acestuia.
Acesta are înălțimea aproximativ 175 cm, corpolența medie. În ziua dispariției era îmbrăcat în scurtă de culoarea albastru întunecat, pantaloni întunecați, încălțăminte din cauciuc.

Persoanele care cunosc careva informații despre locul aflării acestuia, sunt rugate să sune la numerele 112 sau  068244443.


Citește mai departe

În căutare

Poliția din Bălți cere ajutorul oamenilor pentru a da de urmele tânărului in imagini

Persoana care apare în imagini este căutată de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Bălți, fiind bănuit în comiterea unei infracțiuni.

Publicat

La 24 octombrie 2021, pe timp de zi, acesta, aflându-se într-un Centru Commercial din mun. Bălți, profitând de faptul că nu este observat de nimeni, în mod deschis a sustras un telefon mobil , care se afla pe o bancă din incinta magazinului, în timp ce partea vătămată proba niște haine.

Persoanele care au recunoscut bărbatul din imagini sunt rugate să informeze neîntârziat poliţia la numerele de telefon: 069 944 600, 068777748.

Confidențialitatea surselor de informare este garantată.Citește mai departe

topul săptămânii