Rețele de socializare

Moldova

A pătruns într-o casă străină și a furat 9.000 de lei: Un tânăr de 21 de ani din raionul Florești, reținut pentru 72 de ore

Un tânăr de 21 de ani din raionul Floreşti a fost reținut de poliție pentru comiterea unui furt.

Publicat

La 11 octombrie curent, în serviciul de gardă al IP Floreşti a parvenit un apel telefonic de la o locuitoare a satului Cuhureştii de Sus, același raion, precum că, pe parcursul zilei, persoane necunoscute, prin forţarea geamului termopan, au pătruns în locuința acesteia, de unde au sustras mijloace băneşti în sumă de 9.000 de lei.

La scurt timp, urmare a măsurilor operative întreprinse de polițiștii din Floreşti, persoana bănuită a fost identificată și reținută pentru 72 de ore. Acesta fiind un tânăr, de 21 de ani, locuitor al raionului Floreşti.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru furt. Conform legii penale persoana vinovată riscă privațiune de libertate de pînă la 4 ani.


Moldova

Ani grei de pușcărie: Un bărbat și-ar fi violat nepoata, iar un tânăr și-a exploatat sexual iubita

Acuzați de crime sexuale. Un individ va sta ani grei în detenție, iar altul abia urmează să-și primească sentința.

Publicat

Bărbatul de 65 de ani din raionul Hîncești, reținut anterior pentru că și-ar fi violat nepoata de doar cinci ani va compărea pe banca acuzaților. Crima s-a produs pe 31 ianuarie, iar poliția a fost anunțată de mama fetiței. Femeia le-a spus oamenilor legii totul s-a petrecut când ea era la magazin. Individul se află în arest preventiv și nu-și recunoaște vina. Acesta riscă până la 20 de ani de pușcărie sau detenție pe viață.

În același timp, un tânăr din Telenești își va petrece următorii 13 ani după gratii, fiind învinuit că ar fi exploatat sexual o adolescentă. Potrivit procurorilor PCCOCS, cei doi ar fi făcut cunoștintă pe internet în 2019 când tânărul se afla în Germania. Ulterior, în 2021, pe când fata avea 16 ani și inculpatul- 20, cei doi ar fi reluat comunicarea, iar ultimul ar fi convins-o să-i trimită filmulețe cu tentă sexuală.

În același timp, tânărul i-ar fi făcut cadou un telefon mobil și în acest fel a început să-și impună controlul asupra minorei. Mai mult, acesta ar fi înregistrat pe ascuns și secvențe video în care cei doi întrețineau relații sexuale.


În acest fel, tânărul ar fi amenințat-o cu publicarea imaginilor pe internet, dacă minora va refuza să întrețină în continuare cu el relații intime.

După doi ani, adolescenta a hotărât să pună punct relației abuzive, însă ultimul a trimis apropiaților fetei mai multe fotografii și filmulețe nud ale tinerei.

Părinții adolescentei au anunțat forțele de ordine, iar ulterior individual a fost reținut. Pe lângă cei 13 ani de pușcărie, acesta a fost obligat să achite și un prejudiciu moral în valoare de 200 de mii de lei.


Citește mai departe

Moldova

Explozie într-un apartament din Chișinău. Proprietarul, în vârstă de 72 de ani a suferit arsuri

O persoană a primit arsuri după producerea unei deflagrații în urma scurgerii de gaz într-un bloc de locuit de pe strada Maria Drăgan 8/1 din municipiul Chișinău.

Publicat

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 02:30. Potrivit informațiilor recepționate, locatarii blocului au auzit sunetul exploziei și au apelat serviciile de urgență.

La fața locului au intervenit angajații Detașamentului salvatori și pompieri Ciocana și specialiștii Centrului Republican de Intervenții Operative al IGSU, care au stabilit că explozia s-a produs în urma scurgerii de gaz de tip propan-butan de la o butelie defectă. Incendiul în locuința nu s-a produs, iar în urma incidentului a fost deteriorat geamul și peretele din interiorul apartamentului. Totodată, angajații IGSU au evacuat prin geam de la etajul cinci proprietarul apartamentului, un bărbat de 72 de ani.

Acesta a primit diverse arsuri de gradul I și II pe suprafața corpului. Bărbatul în stare de șoc a fost preluat de urgență la spital pentru îngrijiri necesare.


Cazul este cercetat de către organele de resort.

În acest sens, IGSU repetat îndeamnă cetățenii să evite utilizare buteliilor de gaz în blocuri locative și gospodării particulare. Persoanele , care optează pentru exploatarea buteliilor sunt rugate să le păstreze în exteriorul locuințelor și să le alimenteze doar cu combustibil pentru care sunt destinate.

În cazul utilizării instalațiilor alimentate la gaze naturale, oamenii sunt rugați să respecte cu prudența maximă regulile de siguranță.


Mai mult, instalațiile conectate la gaze naturale și buteliile de gaz trebuie să fie verificate sistematic, iar în cazul depistării unor defecțiuni cetățenii trebuie să solicite ajutorul specialiștilor.


Citește mai departe

Moldova

Clipe de groază pentru un copil de 13 ani. O mașină a dat peste el în timp ce se plimba cu bicicleta

Clipe de groază pentru un copil de 13 ani. O mașină a dat peste el în timp ce se plimba cu bicicleta.

Publicat

Accidentul rutier a avut loc în seara de 21 aprilie, în jurul orei 21:00, în apropierea localității Țîpala din raionul Ialoveni.

La fața locului au intervenit de urgență polițiști, dar și o echipă de medici cu ambulanța, care l-au transportat pe copil la spital.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Ialoveni, Mariana Didenco, la volanul automobilului se afla un tânăr de 20 de ani.


Acesta se deplasa în aceeași direcție cu biciclistul, iar la un moment dat, din spusele șoferului, copilul a virat brusc spre stânga, iar el nu a reușit să frâneze pentru a evita impactul.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drager, iar rezultatele au demonstrat că tânărul nu consumase alcool.  Cazul este înregistrat și documentat de către polițiști pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii