Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Victimele propriei curiozități. Cum pot fi protejați copiii de pericole, în propriile case

Incendii, electrocutări, dulapuri căzute, uși blocate și intoxicații. Sunt doar unele dintre incidente care se pot întâmpla cu copiii chiar între pereții casei unde locuiesc. Lăsați singuri, sau chiar în prezența părinților, aceștia deseori devin victime ale propriei curiozități, iar o intervenție întârziată poate duce la consecințe grave, sau chiar tragice.

Publicat

Pentru prevenirea acestor cazuri, am discutat cu cei care intervin în situațiile de risc. Ne referim la pompieri și salvatori care, din propria experiență știu care sunt pericolele și cum pot fi ele evitate.

Pericol prezintă chiar și substanțele chimice de curățare sau flacoanele cu deodorante si alte substanțe ușor inflamabile. Specialiștii spun că, deseori, din curiozitate, copiii înghit substanțe chimice sau chiar explodează aceste flacoane.

Toată responsabilitatea pentru aceste incidente, spun specialiștii, este pusă pe umerii părinților sau a persoanelor care au grijă de copii. Atunci când ei lasă minorii singuri acasă trebuie să-și asume anumite riscuri. Și, cel mai important, este să nu uite că de multe ori, copiii din frică sau incapacitate nu știu cum și unde să ceară ajutor. De aceea, părinții trebuie să știe cum să discute cu copiii lor și să prevină astfel de riscuri.


Din păcate, uneori totuși au loc situații excepționale , iar în aceste cazuri, în primul rând maturii care se află în preajmă trebuie să știe cum să acționeze.

În cadrul IGSU activează „Școala securității” unde părinții, alături de copiii lor pot veni și învăța toate regulile de securitate.

În acest context, IGSU amintește încă o dată tuturor persoanelor care au grijă de copii minori să nu-i lase nesupravegheați, iar acasă să le creeze condiții de maximă siguranță. În caz de situații de risc, ei trebuie să ceară ajutor la numărul scurt 112.

echipa.md


Advertisement

Moldova

Grav accident, la Edineț. Un vitezoman cu Mercedes a ucis un bărbat care stătea pe scaun la poartă

Un bărbat a murit, după ce a fost lovit de un automobil în timp ce stătea așezat pe scaunul de la poarta gospodăriei sale. Accidentul a avut loc în amiza zilei, în localitatea Terebnea, din raionul Edineț.

Publicat

Potrivit poliției, victima ar fi un bărbat în vârstă de 60 de ani. Preliminar s-a stabilit că bărbatul se afla așezat pe un scaun, la poarta gospodăriei sale, când un automobil de marca Mercedes a derapat de pe traseu și l-a spulberat cu tot cu scaun, scrie Deschide.MD.

Mercedes-ul era condus de un șofer în vârstă de 21 de ani. Acesta ar fi pierdut controlul volanului din cauza vitezei excesive, dar și a traseului umed.

În urma impactului, bărbatul a murit pe loc, până la venirea ambulanței, iar șoferul a fost reținut pentru 72 de ore.


Angajații IP Edineț cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.


Citește mai departe

Moldova

A achitat 10.000 de euro unei persoane ca să otrăvească fostul soț al iubitei sale: Un moldovean, judecat în Rusia

Un moldovean, care ar fi angajat o persoană ca să otrăvească fostul soț al iubitei sale, a fost recunoscut vinovat în urma unei ședințe de judecată, în Rusia.

Publicat

Infracțiunea a fost comisă încă în anul 2013. Pentru a pune planul la cale, moldoveanul a revenit din Kaliningrad în municipiul Chișinău, unde a propus unui amic suma de 10.000 de euro pentru a-l otrăvi pe fostul soț al iubitei sale.

Moldoveanul a procurat prietenului bilete de avion în Rusia, a închiriat o locuință pentru acesta și i-a dat o substanță cu care ultimul trebuia să otrăvească victima.

Peste un timp, ambii indivizi au intrat într-un restaurant, unde se odihnea bărbatul. Aceștia l-au convins să ia cina cu ei.


Victima ar fi consumat băuturi alcoolice și s-a îmbătat tare, după care a fost dus cu o mașină într-un loc necunoscut. Acolo cei doi indivizi i-ar fi propus vin otrăvit, însă acesta nu era în stare să-l bea. Prin urmare, bărbatul a fost aruncat din mașină și bătut puternic cu o lopată, iar pentru ca planul să fie dus la capăt, unul dintre indivizi l-a înecat într-un râu din apropierea drumului.

Executorul infracțiunii a fost judecat încă în anul 2017. El a fost condamnat la 13 de detenție. Organizatorul crimei urmează să afle sentința în scurt timp.

 


Citește mai departe

Moldova

Prima sentință în dosarul celor patru fugari moldoveni din penitenciarul orașului Istra, pronunțată

Prima sentință în dosarul celor patru fugari moldoveni din penitenciarul orașului Istra, pronunțată.

Publicat

Indivizii au fost condamnați la detenție de la șase la 11 ani, în pușcărie de timp închis. La acest termen, toți patru riscă să mai primească încă câte cinci ani, pentru evadare. Procuratura a reușit să demonstreze complicitatea celor patru moldoveni în 10 cazuri de furturi din locuințe, dar și două tâlhării.

Conform anchetei, indivizii alegeau cele mai bogate case și urmăreau proprietarii lor. Atunci când ultimii părăseau locuința, hoții pătrundeau forțat în interior și furau toate bunurile de preț. O mare parte din obiectele valoroase era vândută, însă cele mai interesante exemplare se adăugau în colecția personală a infractorilor.

De asemenea, s-a aflat că inițiatorul evadării a fost unul dintre moldoveni.


Citește mai departe

topul săptămânii