Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Droguri, bătăi și huliganism. Carabinierii relatează despre infracțiunile care au loc în capitală

Droguri, bătăi, furturi și acte de huliganism. Sunt unele dintre infracțiunile care se produc practic zilnic, pe străzile capitalei. Cel mai des aceste infracțiuni sunt comise pe timp de noapte. Pentru prevenirea lor, seară de seară, în patrulă ies echipajele de carabinieri, care sunt gata să intervină în orice situație de risc.

Publicat

Echipa noastră a petrecut o seară alături de trupele de carabinieri și a aflat detalii despre cum se derulează o tură de seară. Totul începe cu instructajul, dictat membrilor echipajelor de către superiori.

Instructajul se finalizează cu reamintirea articolelor conform cărora au dreptul să acționeze carabinierii.

Ulterior echipajele se deplasează conform dislocării. Discutând cu membrii uneia dintre echipe, am aflat care sunt cele mai dese incidente ce se produc pe timp de seară.


Din spusele carabinierilor, deseori ei au de furcă și cu cei care consumă sau se plimbă pe stradă cu droguri în buzunar, iar paradoxul este că ei singuri se dau de gol.

După ce persoana a recunoscut cele săvârșite, la fața locului este chemat și echipajul de poliție, care preiau suspectul, iar dacă acesta are droguri asupra sa, ele sunt sigilate și transmise spre expertize. Însă, uneori, bănuiții nu colaborează cu oamenii legii, aceștia încearcă să fugă sau chiar să atace carabinierii. În aceste cazuri este permisă utilizarea mijloacelor speciale.

În ceea ce ține de folosirea armei de foc, ea nu poate fi utilizată împotriva unei persoane neînarmate.


În acest context, IGC îndeamnă oamenii să țină cont de legea penală și contravențională a țării noastre și să se gândească de două ori înainte de a comite o încălcare. Iar persoanele care s-au pomenit într-o situație de risc sunt îndemnate să ceară ajutor la numărul scurt 112 sau la cel mai apropiat post de carabinieri.

echipa.md

Moldova

/VIDEO/ S-ar fi crezut mai deștept decât restul, dar a tamponat o mașină și a ajuns într-un gard, la Tiraspol

Accidentul s-a produs în după-amiaza de 24 septembrie, în jurul orei 18:25 pe strada 25 Octombrie.

Publicat

Momentul impactului a fost observat de camerele de supraveghere.

În imagini se poate observa cum șoferul automobilului de marca BMW virează brusc la dreapta cu intenția de a chumba bande de deplasare din extrema stânga în extremă dreapta.

Exact în acel moment Un automobil de aparține unei companii de taxi virează la dreapta spre strada Naberezhnaya.


În consecință cele două vehicule s-au tamponat, ulterior oprind într-un gard de metal din imediata apropiere de intersecție.

Potrivit presei locale, în urma coliziunii nici o persoană nu a avut de suferit. Cu toate acestea, vehiculele au fost avariate.

La fața locului au intervenit milițienii din regiune.


Alte circumstanțe se stabilesc.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Încă un accident cu implicarea pietonilor, la Bălți. O femeie a fost tamponată de o mașină

O femeie de 34 de ani a fost internată în spital după ce a fost lovită de o mașină pe strada Augusta 31 din orașul Bălți.

Publicat

Acest lucru s-a întâmplat la puțin peste o oră după accidentul de pe strada Ștefan cel Mare, unde un alt pieton a fost rănit.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Bălți, accidentul s-a produs în dimineața de 24 septembrie, la ora 8.15 în apropierea intersecției cu strada Mihail Sadoveanu, scrie esp.md.

Poliția a constatat că șoferul de 34 de ani al Volkswagen Jetta lovise o femeie de aceeași vârstă. Potrivit oamenilor legii, ea traversase strada neregulamentar.


Testul la alcoolemie a demonstrat că șoferul urcaseră treaz la volan.

Femeia a fost dusă la spital. Potrivit medicilor din cadrul Spitalului Clinic Bălți, victima a suferit o fractură a claviculei din dreapta și o fractură deschisă a oaselor tibiei.

Poliția investighează cazul în continuare.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Scandal de proporții, la Hîncești. Angajații de la morgă au încurcat cadavrul unei femei cu cel al unui bărbat și l-au trimis familiei pentru a-l îmormânta

Unei familii din Hâncești le-a decedat mama, dar erau pe punctul să înmormânteze un bărbat.

Publicat

Femeia a decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19, iar angajații morgii din Hâncești pun cadavrele în saci de plastic negri, transmite Știri.md cu referire la ziarulnational.md.

Astfel, familia a primit un sicriu, iar acolo credeau că e femeia decedată.

Totuși, membrii familiei și-au dat seama că ceva nu este în ordine, după ce au văzut că au primit o pungă cu haine bărbătești.


Imediat au chemat un angajat al morgii, o femeie de peste 60 de ani, care dădea asigurări că totul este în ordine.

Când au deschis sicriul cei prezenți au văzut că peste sacul de plastic erau puse haine femeiești, doar că în sac este un bărbat.

Schimbul s-a făcut imediat, deoarece angajații morgii au adus cu microbuzul un alt cadavru.


Rudele au insistat ca sacul să fie deschis să se convingă că îngroapă pe cine trebuie.

Citește mai departe

topul săptămânii