Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ S-au plimbat cu mașini furate

Surprinși de camere chiar la locul infracțiunii. Un minor de 15 ani, dar și doi tineri de 18 și respectiv 20 de ani, au fost reținuți pentru furtul a două automobile.

Publicat

Cazul a ajuns în vizorul poliției în urma unui apel telefonic de la un bărbat de 46 de ani, care a declarat că din fața casei lui, amplasate pe strada Balcani din orășelul Durlești, au fost sustrase două vehicule care-i aparțin. La fața locului, polițiștii au reușit să ridice imagini video de pe o cameră de supraveghere instalată pe fațada locuinței apelantului.

Din secvența filmată se vede cum din parcare mai întâi pleacă prima mașină, iar apoi a doua. Prejudiciul cauzat bărbatului a fost estimată la suma de 240 de mii de lei. După mai multe căutări, suspecții au fost identificați și reținuți. La audiere s-a aflat că doi dintre ei sunt rude cu proprietarul mașinilor, și au reușit să fure cheile de la vehicule pe neobservate. Aceștia le-au spus polițiștilor și unde au abandonat automobilele. Unul – în raionul Basarabeasca, iar celălalt la Ceadîr-Lunga.

Este de menționat că toți trei suspecți nu sunt la prima abatere de la lege. Mai mult, tânărul de 20 de ani se afla în căutare. La moment, suspecții care au ajuns la vârsta majoratului de ani au fost reținuți pentru 72 de ore, iar minorul este cercetat în libertate.


Pentru fapta comisă ei riscă o pedeapsă cu pușcărie pe un termen de la 5 la 10 ani.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Spargeri contra cronometru. Doi tineri, bănuiți de 16 furturi, reținuți de agenții de pază

Doi tineri cu vârstele de 21 și respectiv 24 de ani au ajuns pe mâna poliției în urma unui șir de spargeri de magazine din capitală.

Publicat

Suspecții au fost reținuți de către angajații serviciului privat de pază Bercut, sub protecția căror se aflau magazinele. Abia după 16 furturi, tinerii au fost prinși în fața unei farmacii, pe care tocmai intenționau să o spargă. După ce au fost reținuți de agenții de pază, la fața locului au intervenit și polițiștii.

Prin urmare, suspecții au fost transportați la sectorul de poliție. Potrivit ofițerului de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, pe numele indivizilor au fost deschise mai multe cauze penale. Pentru infracțiunile comise aceștia riscă ani grei de pușcărie.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/FOTO/ Incendiu devastator, la Cimișlia

Incendiu de proporții la Cimișlia. Un bloc de locuit cu două etaje a fost cuprins de flăcări. Cazul s-a întâmplat în data de 9 aprilie aproximativ la ora 11.30, pe strada Viilor.

Publicat

Speriați, locatarii au chemat pompierii și s-au auto-evacuat pentru a se salva. La locul incendiului au au fost direcționate șase echipaje, adică 30 de pompieri. În urma investigațiilor salvatorii au stabilit că focul s-a declanșat la primul etaj al clădirii. Arderea a afectat în total, trei apartamente, dar și 60 la sută din acoperișul blocului.

Incendiul a fost localizat abia la ora 15:00 după-amiaza. Din fericire, careva victime nu au fost raportate. La moment pompierii efectuează lucrări de demontare a materialelor constructive distruse de incendiu.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Contrabandă cu PVP din Ucraina

Aduceau droguri din Ucraina și le vindeau în țara noastră. Patru bărbați și o femeie, cu vârstele cuprinse între 24 și 43 de ani, originari din Chișinău și Criuleni au fost reținuți de polițiști și procurori, bănuiți de contrabandă și comerț de PVP în proporții deosebit de mari.

Publicat

Pentru a acumula probe, polițiști sub acoperire au făcut mai multe achiziții de control și au aflat că o doză de narcotice costa 800 de lei. În cadrul anchetei s-a mai aflat că unii din membrii grupării intenționează să plece la Odesa, de unde vor aduce în Republica Moldova droguri de tip PVP.

La revenirea în țară, mașina suspecților a fost stopată, și chiar la fața locului au fost reținuți trei dintre membrii grupului. Alți doi membri au fost reținuți ulterior.În mașina acestora, dar și la ei acasă a fost ridicate 1,5 kg de droguri sub formă de sare, în valoare de peste 1.000.000 de lei.

În cazul în care le va fi demonstrată vina, cei cinci suspecți riscă de la 7 la 15 ani de detenţie.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii