Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Băutura, mai scumpă ca sănătatea

Băutura – mai scumpă ca sănătatea. În timp ce în țară este instaurat cod roșu și deja de un an de zile lumea este îndemnată să stea acasă, unii nu se supun cerințelor. Doar în acest weekend, polițiștii au intervenit pentru a strica cheful stradal a mai multor indivizi.

Publicat

Primul caz a avut loc pe o stradă din orașul Hâncești, în seara de 03 aprilie. Un grup de tineri au fost observați de oamenii legii în timp ce consuma alcool în plină stradă.

Oamenii legii s-au apropiat de ei și le-au făcut observație, indivizii însă, ar fi devenit agresivi. Doi dintre ei, chiar ar fi sărit la bătaie la polițiști. Prin urmare, cei doi bătăuși au fost urcați cu forța în mașina poliției pentru a fi duși la inspectorat. Cei doi însă încercau să opună rezistență. Unul dintre ei a spart geamul mașinii ca să iasă afară.

În cele din urmă, indivizii au fost duși la poliție. Acum ei sunt cercetați penal pentru huliganism, și, totodată, riscă amenzi pentru nerespectarea măsurilor pe perioada pandemiei. Un caz asemănător a avut loc a doua zi, în capitală. De această dată patru bărbați consumau alcool în plină stradă din același pet. Polițiștii care i-au observat încălcând ordinea publică dar și normele epidemic, i-ar fi rugat să înceteze, indivizii însă ar fi început să se dea în spectacol.
Să nu ridici vocea la mine…. Noi ne cerem scuze, fa-ne o amendă și noi ne-am dus.


Și de această dată, indivizii au fost amendați pentru nerespectarea măsurilor de combatere a bolilor epidemic, dar și pentru faptele care lezează onoarea şi demnitatea persoanei.

echipa.md


Ediție TV

/VIDEO/ Spargeri contra cronometru. Doi tineri, bănuiți de 16 furturi, reținuți de agenții de pază

Doi tineri cu vârstele de 21 și respectiv 24 de ani au ajuns pe mâna poliției în urma unui șir de spargeri de magazine din capitală.

Publicat

Suspecții au fost reținuți de către angajații serviciului privat de pază Bercut, sub protecția căror se aflau magazinele. Abia după 16 furturi, tinerii au fost prinși în fața unei farmacii, pe care tocmai intenționau să o spargă. După ce au fost reținuți de agenții de pază, la fața locului au intervenit și polițiștii.

Prin urmare, suspecții au fost transportați la sectorul de poliție. Potrivit ofițerului de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, pe numele indivizilor au fost deschise mai multe cauze penale. Pentru infracțiunile comise aceștia riscă ani grei de pușcărie.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/FOTO/ Incendiu devastator, la Cimișlia

Incendiu de proporții la Cimișlia. Un bloc de locuit cu două etaje a fost cuprins de flăcări. Cazul s-a întâmplat în data de 9 aprilie aproximativ la ora 11.30, pe strada Viilor.

Publicat

Speriați, locatarii au chemat pompierii și s-au auto-evacuat pentru a se salva. La locul incendiului au au fost direcționate șase echipaje, adică 30 de pompieri. În urma investigațiilor salvatorii au stabilit că focul s-a declanșat la primul etaj al clădirii. Arderea a afectat în total, trei apartamente, dar și 60 la sută din acoperișul blocului.

Incendiul a fost localizat abia la ora 15:00 după-amiaza. Din fericire, careva victime nu au fost raportate. La moment pompierii efectuează lucrări de demontare a materialelor constructive distruse de incendiu.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Contrabandă cu PVP din Ucraina

Aduceau droguri din Ucraina și le vindeau în țara noastră. Patru bărbați și o femeie, cu vârstele cuprinse între 24 și 43 de ani, originari din Chișinău și Criuleni au fost reținuți de polițiști și procurori, bănuiți de contrabandă și comerț de PVP în proporții deosebit de mari.

Publicat

Pentru a acumula probe, polițiști sub acoperire au făcut mai multe achiziții de control și au aflat că o doză de narcotice costa 800 de lei. În cadrul anchetei s-a mai aflat că unii din membrii grupării intenționează să plece la Odesa, de unde vor aduce în Republica Moldova droguri de tip PVP.

La revenirea în țară, mașina suspecților a fost stopată, și chiar la fața locului au fost reținuți trei dintre membrii grupului. Alți doi membri au fost reținuți ulterior.În mașina acestora, dar și la ei acasă a fost ridicate 1,5 kg de droguri sub formă de sare, în valoare de peste 1.000.000 de lei.

În cazul în care le va fi demonstrată vina, cei cinci suspecți riscă de la 7 la 15 ani de detenţie.

echipa.md


Citește mai departe

topul săptămânii