Rețele de socializare

Ediție TV

/VIDEO/ Au revenit anii ’90 în Chișinău

Imagini rupte parcă din anii 90 filmate lângă o stație PECO din capitală. O femeie a distrus oglinzile retrovizorii ale automobilului unei șoferițe în urma unui conflict.

Publicat

Totul a avut loc în data de 17 august, pe strada Liviu Deleanu din sectorul Buiucani, în apropierea unei benzinării.

După ce imaginile au devenit virale pe internet, șoferița a cărei mașină a fost distrusă a înregistrat o secvență video în care explică cum s-a întâmplat totul. Potrivit ei, La sfârșitul lunii iunie, ea ar fi decis să plece la odihnă în Austria iar pentru a ajunge a apelat la serviciile firmei cărei aparține autocarul. Ajunși aproape de Viena, autocarul a fost oprit pentru verificări, iar oamenii legii austrieci au depistat pachete cu țigări de contrabandă. Prin urmare, pasagerii au fost nevoiți să stea toată noaptea încuiați în autocar, în timp ce șoferul se afla la secția de poliție. După ce a revenit în Moldova femeia a decis să se adreseze la poliție și a mers la benzinărie, unde știa că autocarul staționează de obicei ca să-I facă o poză.

„Eu am venit la benzinărie cu mașina personală, m-am oprit, fără să ies din mașină am fotografiat numărul acestui autobuz. Șoferului și soției lui asta nu i-a plăcut, ei mi-au blocat calea. Șoferul s-a pus în fața mașinii. Soția a început să mă amenințe. Trăgea de mânerele automobilului ca să mă scoată”.


Când femeia ar fi refuzat să iasă din automobil, soția șoferului a scos din autocar o bară metalică și a distrus oglinzile vehiculului. Contactat telefonic, ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati a declarat că oamenii legii au identificat și șoferița a cărei mașină a fost deteriorată, dar și cuplul din autocar.

Toți trei urmează a fi audiați, după care agentul constatator va lua o hotărâre legală în acest sens.

echipa.mdEdiție TV

/VIDEO/ Și-a găsit fratele cu venele tăiate

Descoperire macabră în comuna Băcioi din municipiul Chișinău. O femeie și-a găsit fratele în vârstă de 39 de ani decedat în locuință.

Publicat

Poliția a fost alertată despre caz loc în dimineața de 26 septembrie, în jurul orei 10.55. Sora bărbatului decedat a declarat că și-a găsit fratele mort, cu tăieturi la una dintre mâini. La fața locului, polițiștii au stabilit că bărbatul și sora lui locuiau în aceeași curte, dar în case diferite.

âDimineața, femeia a observat că fratele ei nu iese afară, așa cum obișnuia de obicei, așa că a intrat la el în locuință să vadă dacă totul este bine, însă l-a găsit fără suflare. Medicul legist a depistat mai multe tăieturi la una dintre mâini, pe care, preliminar, victima și le-ar fi aplicat cu un cuțit de una singură.

Cadavrul bărbatului a fost transmis către la CML pentru a stabili exact cauza decesului. Preliminar ar fi vorba de un suicid.


Pe caz a fost inițiată o anchetă în stabilirea tuturor circumstanțelor, iar dacă se va confirma versiunea suicidului, polițiștii urmează să afle ce l-a făcut pe bărbat să recurgă la așa gest disperat.

echipa.md

 


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ S-a pomenit cu poliția în prag

Polițiștii din Orhei au identificat un tânăr care ar fi cultivat și păstrat plante de cânepă la domiciliu. Acțiunea polițiștilor a început la 19 septembrie atunci când au obținut informații de ordin operativ despre suspectul de 24 de ani, originar din Orhei, care creștea și păstra plante de cânepă.

Publicat

La 23 septembrie a fost efectuată o percheziție la domiciliul acestuia.

În urma perchezițiilor efectuate, oamenii legii au depistat și ridicat un aparat confecționat artizanal pentru consumul de droguri, plicuri cu masă vegetală uscată, fărâmițată, cu miros specific de marijuana, precum și plante uscate asemănătoare celor de cânepă.

Masa vegetală ridicată a fost transmisă pentru efectuarea expertizei la Centrul Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare al IGP.


Tânărul riscă închisoare de până la 1 an sau amendă în mărime de la 20 000 la 35 000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de până la 150 de ore.

echipa.md


Citește mai departe

Ediție TV

/VIDEO/ Ar fi spart șapte locuințe din patru raioane, provocând prejudicii de peste 85.000 de lei. Suspectul, prins în flagrant

Un bărbat de 49 de ani, domiciliat în satul Sturzovca, raionul Glodeni, a fost arestat pentru 30 de zile, fiind suspectat de comiterea mai multor furturi din locuințe din raioanele Sîngerei, Orhei, Rîșcani și Glodeni.

Publicat

Paguba provocată victimelor se ridică la 85 275 de lei.

Polițiștii din Sîngerei au fost sesizați în luna august curent, precum că persoane necunoscute au pătruns în locuința unei femei din orașul Sîngerei, de au sustras bani în sumă de 8 600 lei, 550 de euro echivalent, prejudiciul provocat victimei – 19 507,61 de lei. Suspecții ar fi pătruns în locuință prin forțarea geamului din lemn.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de ofițerii Direcție „Nord” a Inspectoratului Național de Investigație, polițiștii de la Sîngerei, în comun cu Procuratura Sîngerei, suspectul a fost identificat și reținut.


Acesta a fost reținut în flagrant în timpul comiterii unei tentative de furt.

Menționăm că, polițiștii au stabilit că suspectul ar fi implicat în șapte infracțiuni de furt.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul bănuitului, polițiștii au ridicat cartele SIM, dispozitive mobile, înscrisuri de ciornă și un automobil de model Pegeot Partner.


Poliția întreprinde acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații în vederea acumulării probelor, cât și verificarea implicării bărbatului în comiterea altor infracțiuni.

Menționam că bănuitul este anterior condamnat în Federația Rusă pentru comiterea a 66 episoade de furturi. Acesta a fost condamnat la 6 ani privațiune de libertate, pedeapsa pe care și-a ispășit-o în luna martie 2022.

Conform legislației în vigoare, suspectul riscă amendă de până la 67 500 de lei, sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 4 ani.


Citește mai departe

topul săptămânii