Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Vindeau droguri prin Telegram: Șase traficanți de narcotice – reținuți

Ofițerii Direcției Investigații Criminalitate Organizată a INI, în comun cu cei ai Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, sub conducerea PCCOCS, au documentat activitatea unui grup infracțional organizat, suspectat de punerea în circuit a substanțelor narcotice.

Publicat

Destructurarea grupului vine ca urmare a acțiunilor procesuale inclusiv urmărire vizuală, interceptare a convorbirilor, achiziţii de control, investigații sub acoperire, desfășurate mai bine de trei luni, timp în care au fost identificate persoanele implicate şi locurile de depozitare a drogurilor.

În rezultatul investigațiilor au fost identificați și stabiliți șase figuranți cu vârste cuprinse între 27 și 38 ani, locuitori ai municipiului Chișinău, dar și din raioanele Anenii Noi și Rîșcani, toți fiind anterior judecați pentru diverse infracțiuni.

Organizatorii au creat o schemă prin care gestionau o rețea de comercializare a drogurilor prin intermediul aplicației ”Telegram”, având câțiva membri, rolul cărora consta în transportarea și plasarea acestora în ascunzișuri.


Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliile persoanelor documentate, oamenii legii au depistat și ridicat droguri de tip PVP, „Subutex” și marijuana, dar și cartele SIM și telefoane mobile folosite în activitatea ilegală. Valoarea drogurilor depistate se estimează la peste 80 000 de lei.

Totodată, în timpul perchezițiilor efectuate în domiciliul unuia dintre figuranți a fost depistată o persoană anunțată în căutare în anul 2019. Acesta era căutat de polițiștii Inspectoratului de poliție Centru pentru infracțiunea prevăzută la art. 175 din Codul Penal „Amenințarea sau violența săvârșită asupra unei persoane cu funcție de răspundere sau a unei persoane care își îndeplinește datoria obștească”.

Până la această etapă, două persoane au fost plasate în arest preventiv, iar trei sunt cercetate în libertate. Unul dintre membrii grupului urmează a fi anunțat în căutare fiind stabilit faptul că s-ar afla peste hotarele Republicii Moldova.


Acțiunile de reținere s-au desfășurat cu sprijinul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”.

Ofițerii de investigații continuă acțiunile procesuale pentru stabilirea întregii activități infracționale a suspecților și depistarea eventualilor complici pe care aceștia i-ar fi avut.

Conform legii penale, persoanele vinovate de circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare riscă până la 15 ani de închisoare.


Este de menționat faptul că pe întreg parcursul procesului penal, bănuiții, învinuiții, beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.


Moldova

/FOTO/ Captură impresionantă de substanțe interzise la Penitenciarul nr.18-Brănești

Angajații sistemului penitenciar se confruntă zilnic cu diverse metode de introducere a obiectelor și substanțelor interzise în penitenciare.

Publicat

Pe parcursul ultimelor zile, angajaţii serviciilor abilitate din cadrul Penitenciarului nr.18-Brănești au dat dovadă de vigilență sporită la capitolul contracarării și depistării obiectelor și substanțelor interzise în penitenciare, curmând mai multe tentative de introducere a obiectelor interzise în instituție.

Astfel, la finele săptămânii trecute, la mina de extragere a pietrei de calcar, unde deținuții sunt încadrați în câmpul muncii, pe bază de contract, în movila de rămășițe de calcar au fost depistate 11 sticle cu drojdie uscată, iar astăzi, din ascunziș într-o movilă de rămășițe de calcar au fost depistate încă 28 de sticle cu drojdie uscată.

Tot la Penitenciarul nr.18-Brănești într-un colet cu provizii, destinat unui deținut, în urma unei verificări minuțioase, într-o brichetă a fost depistată o substanță de culoare albastră, presupusă a fi droguri. Prin urmare, eforturile persoanei civile de a introduce obiecte interzise în penitenciar, s-au dovedit a fi fără succes.


Toate cazurile au fost documentate pe faptul transmiterii obiectelor și substanțelor interzise în penitenciar și transmise organelor de poliție.

Menționăm că, activitățile de contracarare a pătrunderii în locurile de detenţie a substanțelor și obiectelor interzise, dar şi combaterea păstrării acestora de către deţinuţi sunt acţiuni de specialitate desfăşurate zilnic în toate penitenciarele din ţară.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Impact frontal, în Găgăuzia: Doi șoferi au ajuns la spital

Accident violent în sudul țării. Doi șoferi au ajuns la spital după ce vehiculele pe care e conduceau s-au tamponat frontal.

Publicat

Totul a avut loc în seara de 23 ianuarie, în comuna Svetlîi din municipiul Comrat.

Potrivit datelor oferite de oamenii legii, la volanul microbuzului se afla un bărbat de 55 de ani, iar automobilul era ghidat de un șofer de 70 de ani. Preliminar, coliziunea s-ar fi produs după ce, în timp ce se deplasa pe strada central din localitate, șoferul mașinii ar fi pierdut controlul asupra volanului.

În rezultat, automobilul său a ieșit pe contrasens și s-a tamponat în plin cu microbuzul ce se deplasa regulamentar. În rezultatul coliziunii, ambii șoferi au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportați la spitalul Raional Comrat. Oamenii legii au mai stabilit că niciunul dintre ei nu urcase băut la volan.


Investigațiile circumstanțelor accidentului continuă.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ Bătută și jefuită în drum spre casă: O tânără s-a ales cu vânătăi și a rămas fără telefonul mobil. Suspectul este reținut

Un tânăr în vârstă de 24 de ani, originar din raionul Drochia, a fost reţinut pentru 72 de ore, fiind suspectat de săvârşirea unui jaf.

Publicat

În seara zilei de 23 ianuarie, în jurul orei 22:50, o femeie de 33 ani, deplasându-se spre domiciliul său, pe stradă din orașul Drochia, a fost agresată fizic de un bărbat, care în mod deschis i-a sustras telefonul mobil de model XIAOMI Redmi Note 9S, cauzând victimei un prejudiciu material în sumă de 7000 de lei.

La scurt timp, ca urmare a acțiunilor întreprinse de polițiștii din Drochia, suspectul în comiterea infracţiunii a fost reţinut. În urma audierilor, bărbatul şi-a recunoscut vina integral.

Totodată, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind judecat pentru infracţiuni analogice, iar în luna noiembrie 2021, a fost eliberat din locurile de detenţie.


Tânărul este cercetat penal pentru jaf, iar pentru fapta comisă riscă închisoare de la 5 la 7 ani.


Citește mai departe

topul săptămânii