Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Un tânăr a fost reținut de polițiști după ce ar fi furat dintr-un magazin 10.300 de lei

Polițiștii Inspectoratului de Poliție a sec.Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au reținut un tânăr bănuit că a comis un furt dintr-un magazin de îmbrăcăminte, amplasat pe o stradă din sectorul Centru al Capitalei.

Publicat

Individul ar fi intrat în magazin noaptea, în jurul orei 01:30 prin forțarea ușii, având scopul sustragerii bunurilor altei persoane cu însușirea lor ulterioară.

Din camerele de supraveghere amplasate în interiorul magazinului, se observă cum individul a mers spre aparatul de casă de unde a sustras mijloace bănești în sumă de 10.300 de lei, astfel cauzându-i victimei un prejudiciu material considerabil.

În urma măsurilor operativ-investigative întreprinse, fiind verificate și prelucrate mai multe versiuni, a fost stabilită identitatea bănuitului, acesta fiind un tânăr de 19 ani, domiciliat în mun.Chișinău.


Anterior, acesta a mai fost atras la răspundere penală pentru infracțiuni similare și anume sustragerea bunurilor prin forțarea ușilor sau geamurilor din termopan.

La moment, bănuitul și-a recunoscut vina integral și este cercetat în stare de libertate. Dacă se va găsi vinovat, acesta riscă amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 4 ani.Moldova

/FOTO/ Un moldovean a rămas fără camion după ce polițiștii de frontiră ucraineni au depistat lipsa VIN-codului

Un „camion fantomă” cu VIN-codul distrus s-a materializat la punctul de trecere a frontierei Bacivsk din Ucraina.

Publicat

În timp ce inspectau un camion DAF care a fost folosit de un cetățean moldovean pentru a intra în Ucraina, polițiștii de frontieră au descoperit posibile semne ale distrugerii numărului de identificare a vehiculului.

Pe acest fapt, s-a transmis organelor de drept abilitate un proces-verbal cu privire la o faptă ilicită ce conține semne de infracțiune, pentru care răspunderea este prevăzută la art. 290 din Codul penal al Ucrainei „Distrugerea, falsificarea sau înlocuirea numerelor de componente și ansambluri ale vehiculului”.

Pentru mai multe verificări și acțiuni în justiție, autoturismul a fost ridicat de către Poliția Națională. 


Citește mai departe

Moldova

/FOTO/ I-au dat planurile peste cap. O moldoveancă a fost prinsă la granița ucraineană cu iconostasul ascuns în bagaj

Polițiștii de frontieră ai detașamentului Cernăuți au descoperit bunul de valoare istorică printre lucrurile personale ale unei cetățence a Republicii Moldova la punctul de control Târgul Secureni.

Publicat

La verificarea pasagerilor autobuzului de rută internațională „Glodeni (Republica Moldova) – Moscova (Federația Rusă)”, angajații Serviciului de Frontieră de Stat au avut suspiciuni cu privire la posibila circulație a mărfurilor ascunse peste granița de stat.

Ulterior, polițiștii de frontieră, împreună cu funcționarii vamali din statul vecin, în cadrul unui control amănunțit al autocarului, printre bunurile personale ale moldovencei, au descoperit un iconostas bine ascuns.

Descoperirea a fost transmisă spre examinare,.


De asemenea a fost informat Serviciul de Securitate din Ucraina și a fost întocmit un protocol privind încălcarea regulilor vamale.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ Moldovean căutate de interpol, reținut în ucraina pentu că făcea drift-uri

Un moldovean a fost reținut de polițiștii ucraineni după ce acesta ar fi efectuat câteva manevre periculoase în trafic.

Publicat

Totul s-a întâmplat pe 18 ianuarie într-o piață din orașul Vinnîțea din statul vecin. Șoferul în timpul deplasării a fost observat de un echipaj de patrulare în timp ce făcea drift punând astfel viața celorlați participanți la trafic în pericol.

Prin urmare, în seara de 19 ianuarie, tânărul a fost tras pe dreapta de oamenii legii, iar în urma controlului, în mașină au depistat o armă. Ulterior s-a stabilit că moldoveanul de 23 de ani fusese anunțat în căutare prin canalele Interpol pentru comiterea infracțiunii de huliganism în Republica Moldova.

Tânărul a fost escortat la inspectorat pe numele său fiind inițiat un dosar penal pentru huliganism, iar arma a fost confiscată și expediată spre examinare. El riscă închisoare de până la 4 ani, conform codului penal din Ucraina.Citește mai departe

topul săptămânii