Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Mama unei fetiţe de trei ani, care nu are certificat de naştere, căutată de autorităţi şi oamenii legii

Mama unei fetiţe de trei ani, care nu are certificat de naştere, este căutată de autorităţi şi oamenii legii. Recent, copila s-a lovit la un ochi şi a fost internată cu ajutorul unei activiste la Spitalul Republican pentru Copii “Emilian Coţaga”.

Publicat

Rudele au povestit că fetiţa s-a născut acasă, pentru că mama ei nu a dorit să se adreseze medicilor după ajutor şi, astfel, nu a fost înregistrată. În 2019, ea a mai fost internată la spitalul din Ungheni, după ce a suferit, la fel, o traumă la ochi. Atunci poliţia şi asistenţii sociali din oraş au mers la domiciliul fetiţei pentru a obţine buletinul de identitate al mamei, necesar pentru actele de internare, dar femeia a ales să dea bir cu fugiţii. Ea mai are doi copii, dar a fost decăzută din drepturile părintești, scrie publika.md

“Am fost la domiciliu şi acolo, printre vile nu sunt garduri. Deci poţi să o iei prin grădină pe de-a dreptul, ceea ce a făcut şi doamna. Ea a luat copilul şi a fugit pe de-a dreptul. Nu a mai putut să o prindă specialistul nostru.”, a spus şeful de secţie Direcţia Asistenţă Socială Ungheni, Marina Croitoru.

În această vară, copilul a fost descoperit din nou cu o traumă la ochi de persoane străine. Natalia Bambuleac a găsit-o pe bunica fetiţei şi i-a propus să o ajute.


“Noi am asigurat-o cu bani, am îmbrăcat copilul, i-am dus produse. Am încercat să ajutăm familia din toate punctele de vedere.”, a povestit locuitoarea municipiului Ungheni, Natalia Bambuleac.

Cu ajutorul oamenilor s-au strânşi bani şi pentru ca bunica să poată merge cu nepoata la medic.

“M-am convins încă odată că a fost folosit copilul ca o unealtă de a scoate bani din oameni, din mila oamenilor. Mă doare sufletul pentru acest copil şi nu ştiu, e târziu sau nu.”, a spus locuitoarea municipiului Ungheni, Natalia Bambuleac.


Săptămâna aceasta, activista Cristina Mastac s-a implicat pentru internarea fetiţei la Spitalul “Emilian Coţaga”.

“Are un hematom al pleoapelor şi sânge pe deasupra ochiului. Ochiul este curat. Din spusele bunicii, până la lovitură ochiul a fost perfect sănătos.”, a comunicat medicul oftalmolog, Spitalul Republican “Emilian Coţaga”, Viorica Gherghelejiu.

Autorităţile locale trebuie acum să o caute din nou pe mamă pentru a-i face fetiţei un certificat de naştere.


“Copilul o să fie plasat într-un serviciu de plasament, va fi documentat. Vom evolua condiţiile pe care le poate oferi bunica fetiţei şi garanţiile morale. O să stabilim şi forma de protecţie a copilului.”, a afirmat şeful de secţie Direcţia generală Asistenţă Socilială şi Protecţie a Familiei Ungheni, Marina Croitoru.

Am încercat să vorbim cu bunica fetiţei, dar ea a refuzat.


 

Moldova

Focuri de arme în centrul Chișinăului: Un bărbat de 44 de ani a tras într-un tânăr. Victima e la spital

Focuri de arme în centrul Chișinăului: Un bărbat de 44 de ani a tras într-un tânăr. Victima e la spital.

Publicat

Despre asta anunță poliția într-un comunicat, iar potrivit oamenilor legii, totul s-a întâmplat la intersecția străzilor Ismail și 31 august.

Un bărbat de 28 de ani a fost rănit prin împușcare. Polițiștii BPRO în comun cu cei ai INSP au intervenit operativ și au identificat, localizat și reținut persoana care a tras din armă.

Este vorba despre un bărbat de 44 de ani, iar arma era deținută ilegal de acesta.


Bărbatul rănit a fost transportat la Spitalul de Urgență pentru îngrijiri medicale.

Alte date și circumstanțe se stabilesc la fața locului.


Citește mai departe

Ediție TV

Incendiu în orașul Căușeni: O clădire cu trei etaje în care se află un supermarket, o cafenea, dar și un magazin de mobilă a fost cuprinsă de flăcări

Incendiu de proporții în sudul țării. O clădire cu trei etaje în care se află un supermarket, o cafenea, dar și un magazin de mobilă a fost cuprinsă de flăcări, în orașul Căușeni, iar zeci de pompieri și salvatori au intervenit la fața locului.

Publicat

Focul a izbucnit în după amiaza zilei de 30 aprilie, iar martorii, panicați de cele întâmplate, au sunat imediat la Serviciul 112. În urma apelului, a fost aplicat planul sporit de intervenție, la fața locului venind cinci echipe de pompieri și salvatori.

Angajații IGSU au stabilit că incendiul s-a produs într-o anexă din spatele clădirii cu trei nivele, iar focul se răspândea deja spre acoperișul construcției. Pe lângă flăcările puternice, și fumul dens s-a răspândit la zeci de metri distanță.

Pompierii și salvatorii au luptat cu flăcările timp de câteva ore pentru a le localiza și stinge. Din fericire, nu au fost raportate victime, incendiul provocând doar daune materiale. Deocamdată nu se cunoaște de la ce ar fi pornit incendiul, circumstanțele urmând a fi examinate de specialiști.



Citește mai departe

Moldova

Și-ar fi snopit iubita în bătăi: Un cetățean străin, reținut pe urme fierbinți de poliția din Hîncești

Și-ar fi snopit iubita în bătăi după care a fugit de la fața locului. Un cetățean străin în vârstă de 28 de ani a fost reținut de polițiștii din Hîncești, fiind bănuit de violență în familie.

Publicat

Potrivit forțelor de ordine, totul s-ar fi întâmplat în satul Buțeni, acolo unde victima și suspectul locuiau împreună.

Cei doi s-ar fi luat ceartă, iar tânărul ar fi lovit-o de mai multe ori pe concubina sa, cauzându-i leziuni. Când și-a dat seama ce a făcut, el a urcat în mașină și a fugit de la locul faptei.

Victima însă s-a adresat la poliție, iar după o serie de măsuri speciale, bănuitul a fost localizat și reținut.


În prezent, el se află în arest preventiv pe un termen de 20 de zile, iar în privința acestuia a fost pornită o cauză penală pentru violență în familie.


Citește mai departe

topul săptămânii