Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Oamenii străzii beau soluțiile dezinfectante din troleibuze

Pe timp de pandemie, troleibuzele din Chişinău au devenit sursă de alimentare cu dezinfectant pentru oamenii străzii, dar şi pentru unii aşa-zişi cetăţeni. Călătorii cu simţ de răspundere îşi dezinfectează mâinile, dar alţii îl fură sau chiar îl beau.

Publicat

Dezinfectantele de calitate puse în mijloacele de transport în comun au o doză mare de alcool. Dozatoarele au un singur rol – pentru dezinfectare externă. Oamenii străzii îl folosesc însă şi pentru spălături gastrice.

„Intră în troleibuz, dar noi nu observă că ei intră cu păhărelele. Ei scot dezinfectantul şi noi obsrevăm că nu-l folosesc pentru mâini. Când te uiţi şi îl strigi pe microfon, dar el cu păhărelul de cafea, îl pune repede la gură şi până noi ieşim, el pe uşă fuge afară înapoi”, spune ALEXANDRU PAVLENCO, şofer troleibuz.

„Din spusele şoferilor, întâlnim şi cazuri mai puţin obişnuite. Se epuizează lichidul din dozatoare, datorită faptului că boschetarii îl folosesc pe post de băutură. Şi acest lucru, indignează atât pasagerii, şoferii, dar şi conducerea RTEC”, susţine FELICIA RUSU, ofiţer de presă, Regia de Transport Electric Chişinău.


Dezinfectanţii conţin, pe lângă alcool şi alte substanţe extrem de toxice pentru organism. Dacă sunt înghiţite, ele pot provoca arsuri sau intoxicaţii extrem de grave. Dacă oamenii străzii beau dezinfectant îşi pun viaţa în pericol, iar cetăţenii care îl fură îşi pun obrazul în joc.

„Chiar tura trecută am observat pe oglinda salonului că un domn încerca să-l fure. M-am dat jos şi el s-a speriat şi s-a aşezat. O doamnă cu o pungă

încerca să toarne dezinfectant în el”, spune MAXIM POSTICA, şofer troleibuz.


Regia de Transport Electric din Chişinău foloseşte zilnic aproape 200 de litri de gel antibacterial. Şi asta pentru a proteja călătorii. Aşa că dezinfecaţi mânile când urcaţi în troleibuz şi păstraţi distanţa socială.

tvrmoldova.md


Advertisement

Moldova

Tragedie pe Nistru: Un minor de 15 ani și-a pierdut viața în apele râului.

Final tragic pentru un adolescent de doar 15 ani, care s-a înecat în apele râului Nistru. Nenorocirea s-a produs în seara zilei de 8 iulie, în apropierea satului Varnița.

Publicat

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în jurul orei 20:00, salvatorii au fost alertați despre dispariția băiatului, care intrase în apă la scăldat și nu a mai ieșit la suprafață.

Imediat, la fața locului au intervenit echipele Unității de salvatori și pompieri din Anenii Noi, dar și scafandrii Direcției regionale de căutare-salvare din municipiul Chișinău. Căutările subacvatice au fost efectuate pe parcursul serii, însă fără rezultat.

Operațiunea a fost reluată în dimineața zilei de 9 iulie, iar în jurul orei 10:40, corpul neînsuflețit al minorului a fost depistat și extras la suprafață de către scafandri. La misiune au participat și salvatori din stânga Nistrului.


Cazul este acum investigat de autoritățile competente pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

În acest context, salvatorii trag un nou semnal de alarmă și le reamintesc părinților să supravegheze cu strictețe copiii, mai ales în apropierea râurilor și a lacurilor.
Potrivit IGSU, de la începutul sezonului estival, opt persoane, inclusiv un minor, și-au pierdut viața în apele din țară.


Citește mai departe

Moldova

Impact frontal, la Sîngerei: Un șofer s-a tamponat cu un tir, după ce a ieșit la o depășire neregulamentară.

Accident cu urmări serioase în localitatea Bilicenii Vechi, raionul Sîngerei. Un autoturism și un camion s-au ciocnit frontal în parte a zilei de 9 iulie, în urma unei manevre riscante efectuate de unul dintre șoferi.

Publicat

Potrivit poliției, un bărbat de 37 de ani, aflat la volanul unui automobil, ar fi ieșit la o depășire neregulamentară, încălcând linia dublă continuă și intrând pe contrasens. A urmat un impact violent cu un vehicul de mare tonaj, condus regulamentar de un șofer în vârstă de 65 de ani.

Imediat după coliziune, la fața locului au intervenit echipaje de poliție și medici. Șoferul automobilului a suferit mai multe leziuni, însă, din fericire, nu a avut nevoie de transportare la spital.

Ambii conducători auto au fost testați alcoolscopic, iar rezultatele au arătat că niciunul nu consumase alcool înainte de accident.


Poliția a pornit o anchetă pentru a stabili cu exactitate toate circumstanțele în care s-a produs coliziunea.


Citește mai departe

Moldova

Inconștiență la drumul mare: Mai mulți șoferi și bicicliști, prinși cu alcoolemii semnificative.

Alcool la volan, pe bicicletă și chiar pe motocultor- polițiștii de la Inspectoratul Național de Securitate Publică au depistat în ultimele 24 de ore mai mulți șoferi care conduceau sub influența alcoolului, iar în unele cazuri nivelul de alcoolemie era alarmant.

Publicat

În raionul Ungheni un biciclist de 53 de ani care abia de își mai putea ține echilibrul a fost testat de polițiști și aparatul a indicat un rezultat de 1,39 miligrame pe litru alcool în aerul expirat- de circa 9 ori peste limita admisă.

În raionul Orhei doi bărbați au fost prinși pe traseu în timp ce se deplasau în stare de ebrietate. Unul dintre ei, în vârstă de 55 de ani conducea haotic un motocultor, iar rezultatul testului a fost de 1,29 miligrame pe litru, în timp ce un alt biciclist de 49 de ani avea o alcoolemie de 1,04.

Șirul încălcărilor a continuat la Durlești. Un șofer a fost testat de polițiștii după ce halena de alcool pe care o emana a pus în gardă inspectorii de patrulare. Rezultatul nu s-a lăsat așteptat- testul Drager a arătat 1,20 miligrame pe litru.


Toți conducătorii auto prinși beți la volan au fost documentați iar pe numele lor au fost pornite proceduri contravenționale sau penale în funcție de gravitatea cazului.
Poliția reamintește că toleranța față de consumul de alcool la volan este zero și fiecare gest de inconștiență poate duce la tragedii.


Citește mai departe

topul săptămânii