Rețele de socializare

Moldova

Ar fi ucis iubita de 19 ani și a înscenat un suicid. Tânărul și-a aflat sentința

Un locuitor al capitalei a fost condamnat la 12 ani închisoare pentru omorul intenționat al iubitei sale, după ce mai mult timp, cazul fusese cercetat sub aspectul determinării victimei la suicid.

Publicat

Tragedia s-a produs în seara zilei de 26 noiembrie 2018, într-un apartament din sectorul Ciocana al capitalei, unde inculpatul, împreună cu iubita sa, au venit în ospeție la niște prieteni. După ce au consumat alcool, cuplul s-a luat la ceartă, bărbatul aplicându-i victimei câteva lovituri, după care a înjunghiat-o cu un cuțit de bucătărie.

În urma leziunilor grave primite, victima, în vârstă de 19 ani, a decedat pe loc.

Profitând de faptul că gazdele se aflau în odaia vecină, agresorul i-a chemat, interpretând situația în favoarea sa, și anume, că tânăra s-ar fi sinucis după ce el i-ar fi comunicat că nu o mai iubește.


Ajunși la fața locului, oamenii legii au documentat cazul, inițiind o cauză penală pe faptul determinării la sinucidere.

Peste câteva luni, dosarul a fost preluat de către un procuror din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Ciocana, care a dispus o serie de expertize pentru a elucida toate circumstanțele cazului. Suspiciunile procurorului au ridicat mai multe semne de întrebare, concluziile experților confirmând că leziunile puteau fi comise de către o altă persoană.

Prin urmare, la demersul procurorului, agresorul a fost arestat, iar în urma măsurilor speciale de investigație, a fost interceptat apelul telefonic al acestuia din izolator către gazdele apartamentului în care s-a produs crima. Potrivit descifrărilor, învinuitul încerca să-i determine să facă declarații în favoarea sa, precum că victima s-ar fi sinucis.


Urmare unui complex de acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații, adevărul a ieșit la iveală, iar procurorul a demonstrat prin probe vinovăția inculpatului, căruia i-a mai fost imputat un capăt de acuzare – amestecul în înfăptuirea justiției și în urmărirea penală.

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.


Moldova

Doi inspectori vamali, cercetați de CNA pentru mită: Ar fi pretins sistematic între 100 și 500 de euro pentru vămuirea mărfurilor

Doi inspectori vamali din cadrul Postului Cahul-Oancea al Biroului Vamal Sud au fost denunțați la CNA pentru pretinderea mijloacelor financiare ilicite în procesul de vămuire a mărfurilor de import și export.

Publicat

Potrivit materialelor cauzei, inspectorii ar fi pretins și primit sistematic de la transportatorii de pasageri și colete mijloace bănești între 100-500 de euro, suma variind în funcție de valoarea mărfurilor transportate. În cadrul acțiunilor de urmărire penala și a măsurilor speciale de investigații în cauza penală au fost documentate mai multe cazuri de pretindere, primire și transmitere, sub controlul CNA, a mijloacelor bănești, precum și a altor bunuri materiale.

Astăzi, ofițerii CNA au descins cu percheziții la Postul vamal Cahul-Oancea, la domiciliile și automobilele bănuiților, de unde au ridicat mai multe probe. Cercetările continuă sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Cahul.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.


 


Citește mai departe

Moldova

Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil, în centrul capitalei: În vehiculul de rută erau circa 20 de pasageri

Un grav accident s-a produs în capitală. Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil. Totul a avut loc în jurul orei 14.00, la intersecția străzii București și Maria Cebotari.

Publicat

Potrivit reprezentantei RTEC, Felicia Rusu, accidentul rutier a avut loc astăzi, în jurul orei 14:40. Troleibuzul circula pe ruta nr. 8 și în salonul troleibuzului erau circa 20 călători.

Nimeni dintre pasagerii troleibuzului nu a suferit.

Deocamdată nu se cunoaște nimic despre starea șoferului mașinii implicate în coliziune, dar în imagini poate fi observat și un echipaj medical cu ambulanța.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

O mașină s-a tamponat cu o autospecială, în sectorul Buiucani: O persoană a fost dusă la spital

Accident violent în sectorul Buiucani al capitalei. O mașină s-a tamponat cu o autospecială.

Publicat

Totul a avut loc pe strada 27 Martie, în jurul orei 13.09.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Svetlana Scripnic, la fața locului au fost direcționați de urgență polițiștii, medicii cu ambulanța, dar și un echipaj de descarcerare.

În prezent se cunoaște că pasagerul din automobil a fost preluat de medici și transportat la spital.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

topul săptămânii