Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ O femeie din Capitală, atacată de o haită de maidanezi în curtea blocului

Muşcată în plină stradă de o haită de maidanezi. Vorbim despre o femeie de 68 de ani din Capitală care a fost atacată de patru câini chiar în curtea blocului în care locuiește.

Publicat

Incidentul s-a produs ieri, ziua, în timp ce femeia a ieşit să îşi cumpere pâine de la magazin.

Cei de la Regia Autosalubritate strâng din umeri și spun că nu au soluţii pentru maidanezii agresivi.

Femeia spune că nu-şi poate reveni din coşmarul prin care i-a fost dat să treacă.


“Eram cu geanta pe mână, doar cu altă scurtă, şi un câine a lătrat, a sărit la mine, după au mai venit trei. M-au dat jos. Eu am căzut, strigam, ei se repezeau. Am trecut printr-un coşmar”, a povestit femeia.

Auzind strigătele de groază, unul dintre vecini i-a sărit în ajutor.

“Am avut noroc că a ieşit de aici un om, se ducea la lucru vecinul şi după a alergat un om de acolo din vale, şi m-a salvat. Nu pot să mă liniştesc. M-au muşcat de spate, m-au tăvălit. Am crescut patru copii şi am rămas singură, că s-au dus toţi ca să mă poată ajuta, dar au ajuns să mă mânânce câinii în Chişinău”, a spus Agafia Popuşoi, victimă.


Acum, timp de o lună, femeia va trebui să urmeze un tratament antirabic: “A venit salvarea, a făcut acolo ceva, mi-au spălat rana, mi-au măsurat tensiunea, cardiograma”.

Oamenii care trăiesc în casele din preajmă spun că maidanezii sunt foarte periculoşi, iar autorităţile nu fac nimic pentru a schimba situaţia:

“Merg şi muşcă oamenii, mie seara îmi e frică să merg prin curte, sinceră să fiu. Eu înconjor casa prin cealaltă parte. Ce să facem cu ei, eu nu ştiu, probabil trebuie sterilizaţi, dar iarăşi de la faptul că latră şi muşcă, asta nu îi ajută, în mod special copii se sperie”.


“Îmi pare rău că se întâmplă aşa ceva, dar în orice caz dacă sar la copii şi la oameni şi poate rup haina, cred că e mai bine să îi strângem undeva, într-un azil”.

“Trebuie să răspundă cineva de ei, pentru că într-adevăr îi foarte periculos pentru toţi, pentru toată lumea, şi pentru copii şi pentru maturi, că doar s-a auzit un caz”.


Sunt şi dintre cei care consideră că pericolul real vine de la oameni, nu de la animalele fără adăpost:

“Câinii niciodată nu sunt agresivi. Oamenii sunt agresivi. Eu cred că oamenii trebuie să apere câinii, deoarece ei au aceleaşi drepturi la viaţă ca şi noi”.

Autorităţile recunosc că situaţia le scapă de sub control.

“Prin sterilizare, agresivitatea nu se micşorează. Cu părere de rău la ziua de azi nu este nici un control sau schiţă pusă pe hârtie corectă ce am putea să facem. Unica ieşire din situaţie este ca să fie construit azil, ca să îi putem sustrage din oraş, şi să fie plasaţi în azil”, a declarat Alexandru bajura, vicedirector la Întreprinderea Municipală Regia Autosalubritate.

Potrivit celor de la Autosalubritate, în Capitală sunt aproximativ 4.000 – 5.000 de câini fără stăpân.

publika.md

Moldova

Depășire cu final trist: O șoferiță a ieșit cu mașina pe contrasens, lovind în plin un pieton

Ar fi ieșit la o depășire periculoasă, peste linia continuă, iar în rezultat a lovit un pieton, care se deplasa pe marginea drumului.

Publicat

Accidentul rutier s-a întâmplat în dimineața zilei de 17 mai, pe o stradă din localitatea Goleni, raionul Edineț.

La volanul mașinii se afla o tânără de 28 de ani, originară din raionul Drochia. Aceasta nu ar fi ținut cont de situația rutieră și ar fi ieșit la o depășire, încălcând marcajul rutier. În timpul acestei manevre, șoferița nu ar fi ținut cont de gabaritele mașinii și ar fi lovit cu oglinda retrovizoare o femeie de 47 de ani, care mergea pe marginea drumului.

În urma loviturii puternice, pietonul a căzut doborât la pământ, iar la scurt timp a fost transportat la pământ pentru îngrijiri medicale.


În același timp, în imaginile surprinse la fața locului se poate vedea cum oglinda din partea stângă a mașinii a fost făcută țăndări.

Șoferița a fost supusă testului de alcoolemie, iar rezultatul a demonstrat că aceasta nu era băută în momentul producerii accidentului.

Oamenii legii investighează la moment toate circumstanțele în care s-a produs impactul.


Citește mai departe

Moldova

Caz șocant la Hîncești: Un bărbat de 41 de ani, bătut până la leșin de un grup de tineri la terasa unui local

Caz șocant în raionul Hîncești. Un bărbat a fost bătut crunt de un grup de persoane, la terasa unui local din satul Fîrlădeni.

Publicat

Atacatorii au plecat, lăsând victima fără cunoștință, după care ar fi revenit și și-au făcut necesitățile fiziologice peste acea persoană. Procurorii și polițiștii din Hîncești au reținut 3 suspecți, cu vârstele cuprinse între 21 și 30 de ani.

Potrivit oamenilor legii, totul s-a întâmplat încă la începutul lunii mai. Bănuiții, aflându-se la terasa localului cu pricina, și acționând coordonat, ar fi lovit victima, de 41 de ani, cu sticle goale de la băutură în cap, iar când bărbatul a căzut la pământ,  aceștia au continuat să-l bată cu pumnii și picioarele în regiunea capului, după care au părăsit locul faptei. La scurt timp, s-au întors la acea terasă, iar când au văzut că victima se află fără cunoștință, unul dintre făptuitori s-a apropiat și s-a urinat demonstrativ peste aceasta. Bărbatul agresat a fost dus la spital, în stare gravă. După mai multe căutări, forțele de ordine au identificat și reținut suspecții, după care au percheziționat domiciliile acestora. De la unul din ei au fost ridicate două arme, a căror proveniență urmează a fi stabilită.

În prezent, cei trei bănuiți sunt reținuți pentru 72 de ore, iar procurorii vor cere pentru ei arest preventiv. Dacă vor fi găsiți vinovați, atacatorii riscă până la 7 ani privare de libertate.



Citește mai departe

Moldova

Imagini cu impact emoțional: O tânără a fost bătută cu bestialitate de alte adolescente, la Băcioi

Imagini cu impact emoțional: O tânără a fost bătută cu bestialitate de alte adolescente la Băcioi.

Publicat

După ce o secvență video a fost făcută publică pe rețelele sociale, Inspectoratul de Poliție Botanica s-a autosesizat. Potrivit oamenilor legii, incidentul ar fi avut loc la începutul lunii aprilie, însă până în prezent, nici victima și nici martorii nu au sesizat organele de drept.

În prezent, poliția întreprinde măsuri pentru identificarea persoanelor implicate în conflictul surprins în imagini. Ulterior, acestea urmează să fie audiate conform procedurii legale pentru a determina motivul care a dus la izbucnirea violențelor.

În context, Inspectoratul Botanica face apel la oricine deține informații suplimentare să coopereze cu autoritățile pentru a facilita soluționarea rapidă a acestui incident.



Citește mai departe

topul săptămânii