Rețele de socializare

Moldova

În lipsa benzilor şi a indicatoarelor rutiere, şoferii din capitală nu pot fi amendaţi pentru încălcări în trafic

Fără marcaje nu există amenzi. În lipsa benzilor şi a indicatoarelor rutiere, şoferii din capitală nu pot fi amendaţi pentru încălcări în trafic.

Publicat

O confirmă şi un raport al Curţii de Conturi care arată că majoritatea imaginilor filmate de camerele de monitorizare nu pot fi folosite pentru sancţionarea şoferilor indisciplinaţi din cauza lipsei marcajelor de circulaţie.

“Nu sunt validate, în situaţia în care nu este prezent marcajul rutier sau este slab vizibil şi în cazul acesta nu putem să incriminăm o faptă contravenţională atât timp cât nu este prezent marcajul rutier”, a spus Pavel Apostol, şeful Serviciului „InfoTrafic” al Inspectoratului Național de Patrulare.

Cei de la Exdrupo explică că au maşini puţine şi nu reuşesc să termine lucrările de marcare la timp. În plus, nici vopseaua nu este de calitate şi se şterge foarte repede.

“Utilajele de marcaj de la regia Exdrupo sunt vechi. Regia Exdrupo are două utilaje, două maşini specializate care pot aplica marcajul rutier, dar noi avem nevoie de minimum cinci ca să aplicăm tot marcajul rutier într-o luna în tot oraşul”, a spus Adrian Boldurescu, şeful Direcţiei Generale Transport şi Căi de Comunicaţii.


Un raport al Curţii de Conturi arată că 90 la sută din imaginile înregistrate de camerele de monitorizare nu pot fi folosite deoarece nu există marcaje în zonă.

“Unele camere preîntâmpină, persoanele care nu cunosc situaţia când văd o cameră care nu lucrează, încetinesc, sunt mai vigilenţi în trafic, dar totuşi ar fi de dorit ca aceste camere să lucreze la toată capacitatea lor”, a spus Sergiu Știrbu, şef Direcţia Generală Audit 5, Curtea de Conturi.

Indiferent dacă sunt sau nu penalizaţi, şoferii spun că prezenţa camerelor de supraveghere îi responsabilizează.


“- Am trecut marcajul acesta, linia stop.
– Conştient aţi făcut-o?
– Păi am fost de acord şi am plătit amenda cu reducere”.

“- Ştiaţi că aceste camere nu înregistrează toate încălcările?
-Ştiu, ştiu.
-De unde ştiţi?
-Mă mai uit la ştiri”.

“Desigur, îi fac pe şoferi mai responsabili. Cred că nu pe toţi, depinde, persoana dacă e responsabilă şi mai ţine cont de asta că mai bine banii aceştia să-i dea la un copil decât de plătit o amendă”.


Publika.md.

Moldova

O copilă de 5 ani, dusă de urgență la spital, după ce a căzut în gard. Cum se simte acum

O fetiță de 5 ani a ajuns în stare gravă la spital, după a căzut în gardul unei biserici, iar o suliță metalică i s-a înfipt în gât.

Publicat

Potrivit ministrei Sănătății, micuța a fost adusă de ambulanță în sala de operații, cu tot cu bucata de gard tăiată, scrie TV8.MD.

Copila se simte acum mai bine, fiind transferată de la terapie intensivă în salon. Atenție! Urmează imagini cu puternic impact emoțional!

Într-o postare pe Facebook, Ala Nemerenco scrie că fetița de 5 ani a fost transferată la Chișinău dintr-un raion, pentru că „era imposibil de intervenit în afara unei săli specializate de operații și echipe de medici”.


Operația a decurs cu succes, a mai spus ministra, indignată de situație:

„Întrebarea mea – cu ce sunt de ajutor sulițele acestea ascuțite la un gard de biserică? Cui este necesar așa design la turnarea unui gard metalic care este frecvent întâlnit în satele noastre? Când gardurile vor fi mai mult simbolice și la noi? Când ne vom iubi ca societate copiii și vom avea cu adevărat grijă de ei?

Și vă rog, stimați cetățeni, nu mai blamați atâta medicii. Avem niște medici minunați. Da, sistemul de sănătate are neajunsuri, le-am tot creat zeci de ani, acum corectăm, dar majoritatea medicilor, să știți, sunt profesioniști de mare calitate. Să avem grijă de cei mici!”


Citește mai departe

Moldova

Iresponsabilitate maximă: O femeie este căutată de inspectorii mediului după ce a aruncat mai mulți saci cu gunoi pe un câmp din orășelul Codru

Iresponsabilitate maximă. De asta a dat dovadă o femeie surprinsă cum aruncă mai mulți saci cu gunoi pe un câmp din orășelul Codru.

Publicat

Aceasta a fost surprinsă de un trecător care a filmat totul cu telefonul său mobil. În imagini poate fi observată o femeie care închide portbagajul mașinii sale după ce a aruncat cel puțin 3 saci cu gunoi.

Văzând că este filmată, și-a scos și ea telefonul mobil făcând video, însă nu a spus niciun cuvânt atunci când a fost întrebată dacă nu i-i rușine pentru gestul său.

Femeia a urcat în mașina sa și a plecat de la fața locului de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Contactat pentru mai multe detalii, șeful IPM, Ion Bulmaga, a declarat că instituția pe care o conduce s-a autosesizat pe acest caz, iar în prezent se întreprind măsuri pentru a identifica și a trage la răspundere femeia.


Conform legii încălcarea regulilor de gestionare a deșeurilor se sancționează cu amendă de până la 1.200 de lei sau cu 60 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității.


Citește mai departe

Moldova

Accident de groază la Căușeni: Cel puțin o persoană a decedat după ce un autobuz s-a tamponat cu o mașină

Cel puțin o persoană a decedat în urma unui accident, produs în apropiere de Căușeni.

Publicat

Un autobuz s-a lovit cu o mașină, scrie new.tv

La fata locului au intervenit 8 ambulanțe.

Iar Studio-L scrie că în autocar se aflau circa 50 de persoane, toți de la Muzeul Național de Istorie, veniți în excursie în raionul Căușeni să viziteze mai multe mănăstiri.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

topul săptămânii