Rețele de socializare

Moldova

Bani și relații extraconjugale: Cum și de ce o femeie, ajutată de nașul său, a scăpat și de soț și de pedeapsă

Femeia care și-a otrăvit acum 15 ani soțul, în timp ce se aflau la mare, și nașul acestora, care a ajutat-o să ascundă urmele infracțiunii, au scăpat de pedeapsă.

Publicat

La 31 ianuarie 2018, Judecătoria Chișinău a decis că procesul penal în privința celor doi, care la câțiva ani de la săvârșirea crimei s-au și căsătorit, să înceteze în legătură cu expirarea termenului de prescripție. Autorii crimei au fost doar obligați să achite prejudicii morale familiei bărbatului ucis, 500 de mii de lei femeia și 100 de mii nașul său, dar și cheltuielile judiciare de peste 15 mii de lei. Totodată, femeia a fost obligată să achite și prejudiciu material de 34 de mii de dolari, banii munciți de victimă peste hotare și care ar fi fost și motivul crimei.

Detaliile acestei crime, ca și decizia magistraților sunt uluitoare.

Motivul crimei – bani și conflicte familiale


Crima a fost săvârșită în august 2002, la 7 ani de la căsătoria dintre inculpată și victimă. Potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, motivul omorului ar fi fost conflictele din viața conjugală, dar și faptul că ucigașa a vrut să intre în posesia a 34 mii de dolari SUA, munciți timp de 5 ani de soțul său în Anglia.

Femeia l-a ademenit pe bărbat să meargă în vacanţă la Zatoca, Ucraina, foile de odihnă fiind dăruite de nașul celor doi, cu care femeia ar fi avut o relație încă înainte de căsătoria cu victima.

Cei doi au mers la odihnă împreună cu feciorul lor minor și fratele soțului. La câteva zile după ce au ajuns la destinație, în noaptea de 15-16 august 2002, femeia i-a administrat pe ascuns soțului său în Coca-Cola mai multe pastile cu efect toxic. În rezultat, bărbatul, care la acel moment avea 28 de ani, a decedat intoxicat.


Femeia a povestit în instanță că i-a pus soțului său pastile ca acesta să doarmă liniștit.

Aceasta a mai declarat că a vrut să ia cei 34 mii de dolari, însă nu i-ar fi găsit, suspectând că soțul său i-a pierdut la poker.

Dimineața, femeia l-a sunat pe nașul său, povestindu-i despre crimă, iar acesta a sfătuit-o să ascundă urmele infracțiunii și anume să ardă ambalajele de la pastilele administrate, și să revină în țară.


De asemenea, nașul, care a fost găsit vinovat de favorizarea infracțiunii, a ajutat-o pe femeie să treacă frontiera cu cei doi copii minori, apelând la cunoscuți din serviciul vamal. Bărbatul a mai fost învinuit că nu a comunicat organelor abilitate despre ceea ce a săvârșit fina sa.

Cadavrul victimei a fost adus în țară la începutul lunii septembrie. El fusese găsit în stare de putrefacție la 5 km de la stațiunea de odihnă. Însoțitorii sicriului au refuzat ca acesta să fie transportat la Centrul de Medicină legală din Chișinău pentru expertiză.


Vechimea crimei i-a scăpat de pedeapsă

În 2015, mama tânărului otrăvit a sesizat organele legii din Moldova cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au omorât feciorul. Aceasta s-a adresat atât de târziu, deoarece un proces similar fusese pornit în Ucraina, însă nu obținuse niciun rezultat.

Pentru a descoperi urmele infracțiunii, oamenii legii au interceptat mai multe convorbiri telefonice, descoperind că autoarea crimei ar fi avut relații extraconjugale cu nașul său și că autoritățile din țara vecină nu au pornit niciun proces pe acest caz.

În aprilie 2017, cadavrul a fost deshumat, iar expertizele au arătat că tânărul ar fi fost otrăvit.

Ucigașa și nașul său au fost judecați în baza Codului penal din 1961, în vigoare la momentul săvârşirii omorului. Acesta prevede că persoana nu poate fi trasă la răspundere penală, dacă din ziua săvârşirii infracţiunii au trecut 15 ani.

Femeia a fost găsită vinovată de omor premeditat cu circumstanțe agravante, săvârșit în interes acaparator, iar nașul său de favorizarea dinainte nepromisă a infracţiunii excepţional de grave.

Ambii și-au recunoscut vina și s-au căit sincer, astfel procesul penal în privința lor a încetat, ei fiind eliberați imediat din sala de judecată.

La câțiva ani de la săvârșirea crimei, inculpata s-a căsătorit cu nașul său, declarând în instanță că a făcut acest lucru pentru că bărbatul avea cetățenie română, pe care vroia s-o obțină și ea și copilul său, pentru a putea pleca peste hotare.

Rudele victimei cred însă că relația celor doi a început încă înainte de căsătoria inculpatei cu victima, iar băiatul celor doi este, de fapt, fiul nașului.

CRIMEMOLDOVA.MD

Moldova

Și-ar fi snopit iubita în bătăi: Un cetățean străin, reținut pe urme fierbinți de poliția din Hîncești

Și-ar fi snopit iubita în bătăi după care a fugit de la fața locului. Un cetățean străin în vârstă de 28 de ani a fost reținut de polițiștii din Hîncești, fiind bănuit de violență în familie.

Publicat

Potrivit forțelor de ordine, totul s-ar fi întâmplat în satul Buțeni, acolo unde victima și suspectul locuiau împreună.

Cei doi s-ar fi luat ceartă, iar tânărul ar fi lovit-o de mai multe ori pe concubina sa, cauzându-i leziuni. Când și-a dat seama ce a făcut, el a urcat în mașină și a fugit de la locul faptei.

Victima însă s-a adresat la poliție, iar după o serie de măsuri speciale, bănuitul a fost localizat și reținut.


În prezent, el se află în arest preventiv pe un termen de 20 de zile, iar în privința acestuia a fost pornită o cauză penală pentru violență în familie.


Citește mai departe

Moldova

La 16 ani, membru al unei rețele de trafic de droguri. Polițiștii au găsit la el narcotice de 1.000.000 de lei

Un adolescent de 16 ani din nordul Republicii Moldova a fost reținut în Chișinău pentru trafic de droguri.

Publicat

Acesta a fost prins în flagrant cu un 1 kg de hașiș, pregătit pentru distribuție. Potrivit autorităților, minorul opera în cadrul unei rețele de trafic de droguri care plasa substanțe interzise în ascunzișuri pentru distribuție ulterioară.

Rolul lui era de a distribui narcotice în cantități angro, care ulterior erau preluate de alți curieri care le vindeau cu amănuntul. Mai exact, odată la 10 zile minorul venea la Chișinău pentru a prelua narcoticele de la mai-marii grupului, pe care le distribuia ulterior în diverse regiuni ale țării. Oamenii legii au percheziționat apartamentul închiriat de către băiat la indicația liderului grupului, iar acolo au depistat un adevărat arsenal de substanțe interzise, inclusiv marijuana și droguri sintetice, cum ar fi PVP și mefedronă.

De asemenea, au fost ridicate și echipamente de cântărire, dar și pachete pentru depozitare.


Potrivit estimărilor, valoarea totală a drogurilor pe piața neagră este de peste 1.000.000 de lei. După reținere, minorul a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile în timp ce investigațiile continuă pentru identificarea altor membri ai grupului infracțional.

 


Citește mai departe

Moldova

„-Ai băut azi? – Nu, ieri! ”. Un tânăr de 23 de ani a fost prins beat criță la ghidonul motocicletei

Transformat din motociclist în pieton. Un tânăr de 23 de ani nu va mai avea dreptul să ghideze calul său de fier după ce a fost prins beat criță.

Publicat

Oamenii legii au stopat motociclistul pe una din străzile satului Hagimus din raionul Căușeni, după ce l-au observat deplasându-se haotic. Întrebat dacă a consumat alcool, tânărul a răspuns că a băut cu o zi mai devreme.

Rezultatul testului a arătat o concentrație ce depășește de 8 ori norma maximă admisă de lege. Prin urmare, la fața locului a intervenit și serviciul de evacuare, iar motocicleta tânărului a fost dusă la o parcare specială.

Totodată, pe numele său a fost pornit dosar pentru condusul unității de transport în stare de ebrietate avansată, iar dacă va fi găsit vinovat, îi va fi anulat permisul de conducere.


 


Citește mai departe

topul săptămânii