Rețele de socializare

Moldova

Mai multe puncte de trecere a frontierei, aglomerate

Poliția de Frontieră vă informează că în perioada estivală, în unele puncte de trecere a frontierei de stat se înregistrează un flux majorat al unităților de transport, fapt ce condiționează o circulație mai anevoioasă și o creștere a mediei timpului de așteptare.

Publicat

În punctul de trecere Mirnoe, de la ora 06:00 a început să crească timpul de așteptare la traversarea frontierei pe sensul de ieșire din țară, ajungând la 30 de minute. Estimativ, aceste valori ridicate de trafic se vor menține până la ora 09:00. Trafic îngreunat este înregistrat în punctul de trecere comun Criva, către ora 05:10 după barieră s-a format un rând de 40 de mijloace de transport. La ora actuală se menține un flux majorat pe direcția ieșire din țară, fapt ce recomandăm călătorilor să opteze pentru traversarea frontierei, din timp, cele mai apropiate puncte de trecere  cum ar fi: Larga-Kelmențî sau Briceni-Rossoșanî.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 75 108 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 38 207 a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor moldoveni – 41 726 traversări. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 16 234  traversări, cu un număr mai mare înregistrat al mijloacelor de transport înmatriculat în străinătate – 8 298 traversări autovehicule.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:
PTF Leușeni – 14 456 traversări persoane;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 11 885 traversări persoane;
PTF Sculeni – 5 753 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 5 721 traversări persoane;
PTF Otaci – 5 140 traversări persoane;
PTF Cahul – 4 974 traversări persoane;
PTF Tudora – 4 047 traversări persoane.

Măsurile suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul transfrontalier și de neadmitere a creșterii timpilor de așteptare în punctele de trecere:
– mărirea numărului de polițiști de frontieră de primă linie de control;
– folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere, prin redirecționarea traficului pe arterele libere și, la necesitate implementarea procedurii de trecere a frontierei ”Revers”;
– menținerea unei comunicări permanente între inspectorii de frontieră și călători, prin informarea corectă despre situația din punctele de trecere și problema care condiționează îngreunarea circulației;
– intervenția cu susținerea necesară în cele mai solicitate puncte de trecere a grupurilor de suport, formate din specialiști din cadrul sediului central al IGPF;
– intensificarea conlucrării și schimbului reciproc de informații cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, pentru remedierea în comun a unor situații imprevizibile semnalate la frontieră.


În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
– verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
– tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
– îndemnăm agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.
– pe parcursul celor trei luni de vară, motocicliștilor li se permite trecerea tuturor formalităților de frontieră fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.
– în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
– manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.


Moldova

S-ar fi certat cu iubita. un tânăr de 27 de ani a urcat pe o clădire părăsită și amenința că va sări în gol

S-ar fi certat cu iubita. un tânăr de 27 de ani a urcat pe o clădire părăsită și amenința că va sări în gol.

Publicat

Totul a avut loc în după-amiaza de 16 mai, pe strada Nicolae Testemițanu din cartierul Telecentru. La fața locului s-au deplasat în regim de urgență polițiști, pompieri, gata oricând să instaleze perna de salvare, și medici cu ambulanța.

În urma discuțiilor avute cu angajata serviciului psihologic, bărbatul a fost convins să renunțe la acțiunile sale periculoase.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, tânărul are 27 de ani și le-ar fi declarat forțelor de ordine că s-a certat cu prietena sa, de aceea a decis să se arunce de pe clădire.


În legătură cu acest caz, a fost inițiată o anchetă pentru a stabili circumstanțele.

echipa.md


Citește mai departe

Moldova

A provocat un accident rutier, după care a fugit de la locul faptei: Șoferul este căutat de poliție

Un șofer a provocat un accident violent în capitală, iar imediat după a fugit de la fața locului și este căutat de poliție.

Publicat

Totul s-a întâmplat în seara zilei de 15 mai pe Șoseaua Hîncești, la intrarea pe podul din zonă.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Natalia Stati, șoferul aflat la volan ar fi pierdut controlul asupra mașinii în curbă, iar în rezultat a derapat, a tamponat un alt automobil, după care s-a răsturnat. La volanul celuilalt vehicul se afla un bărbat de 36 de ani, care a scăpat nevătămat.

Imediat după impact, șoferul care s-ar face vinovat a fugit de la locul accidentului, abandonând automobilul distrus în mijlocul străzii. La scurt timp, poliția a intervenit pentru documentare, mașina inversată a fost dusă la parcarea specială, iar șoferul- căutat de oamenii legii.


Pe caz a fost inițiată o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, dar și a identifica locul aflării conducătorului auto responsabil de cele întâmplate.

 


Citește mai departe

Moldova

A plecat la ceruri. Copilul de 11 din Moldova, victima unui accident în Italia, a murit după 5 zile de agonie

Copilul de 11 din Moldova, victima unui accident grav în Italia, a murit pe patul de spital, după 5 zile de agonie.

Publicat

Băiatul locuia cu familia sa în Ehnghien, Belgia. Accidentul s-a produs vineri dimineață, pe autostrada A9, în apropiere de Fino Mornasco, provincia italiană Como din Lombardia, scrie Newtv.MD.

Mașina, condusă de tatăl său de 40 de ani, a fost lovită în plin în partea laterală și băiatul a fost scos din vehicul în stare gravă. Un elicopter de salvare l-a transportat de urgență la spitalul Papa Giovanni din Bergamo, specializat în îngrijirea copiilor. Deși medicii au făcut tot posibilul, starea băiatului a fost considerată ireversibilă încă de sâmbătă.

Luni, mama lui copilului, în vârstă de 39 de ani, și sora lui, de 16 ani, au fost transferate și ele la același spital, după ce inițial au fost internate la spitalul Sant’Anna cu leziuni grave, dar fără a fi în pericol de moarte. Pe parcursul agoniei copilului, tatăl său i-a fost alături, iar în ultimele ore li s-a alăturat și mama.


Procurorul de serviciu al Parchetului din Como, Michele Pecoraro, a autorizat prelevarea organelor băiatului imediat după declararea decesului.


Citește mai departe

topul săptămânii