Rețele de socializare

Moldova

Recomandările poliției în timpul călătoriei cu mașina de ocazie

Deplasarea cu mașina de ocazie implică anumite facilități, dar și riscuri majore pentru călători.

Publicat

Totuși dacă acestă situație imprevizibilă s-a produs din cauze obiective și nu aveți alte alternative, asigurați-vă siguranța propriei vieți prin respectarea următoarelor recomadări ale Poliției:

Întotdeauna este de preferat un mijloc de transport în comun care, deși nu este la fel de comod, este mult mai sigur.

Evitați să vă urcați într-o mașină de ocazie singur. Întotdeauna găsește un tovarăș de drum.


Nu plecați de acasă fără să vă anunți familia unde mergeți atunci când faceți autostopul.

În scopul anticipării unor incidente neplăcute, după ce va-ți urcat în mașină, transmite-ți un mesaj cu atributele de identificare ale automobilului (numărul de înmatriculare, marca, culoarea) unei persoane din familie sau care vă așteaptă la destinație.

Menționați, de asemenea, locul de unde ai fost preluat și ora la care ați pornit la drum.


Optați să vă așezați pe scaunul din dreapta față a mașinii, dacă acest loc e liber! Deseori ușile din spate nu se pot deschide din interior, având încuietori speciale pentru a-i împiedica pe copii să le deschidă accidental.

Păstrați dispozitivul mobil într-un loc accesibil, iar în cazurile de urgență să puteți apela un contact de încredere predefinit sau tasta SOS care ar furniza locația exactă.

Nu oferiți informații personale șoferului care a binevoit să vă conducă până la destinație, cum ar fi: adresa domiciliului, numărul de telefon, etc.


Purtați un obiect inofensiv pentru viața și sănătatea dumneavoastră, dar care vă oferă un plus de siguranță în situațiile periculoase.

Evitați să urcați într-un automobil în care se află o singură persoană. Cea mai sigură variantă ar fi ca în mașină să fie o familie cu copii sau un cuplu.


Atenție la traseul urmat de șofer. Dacă se abate de la cel inițial, indiferent de motiv, rugați-l să oprească și coborâți rapid din mașină.

Nu vă urcați în mașina oricui. Refuzați un șofer dacă abordarea acestuia nu este cea potrivită.

Evitați să vă deplasați cu mașinile de ocazie pe durata nopții, însă, dacă va-ți pomenit în asemenea situație imprevizibilă, fiți prudenți și asigurați-vă propria siguranță.

Inisistați pe faptul că sunteți așteptați de urgență la capătul traseului pentru a induce faptul că lipsa voastră se va observa imediat.

Dacă conducătorul auto nu-ți inspiră încredere pe perioada deplasării sau te simți în pericol, solicită respectuos un popas și cere ajutorul Poliției la 112 sau oamenilor din preajmă.

Moldova

Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil, în centrul capitalei: În vehiculul de rută erau circa 20 de pasageri

Un grav accident s-a produs în capitală. Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil. Totul a avut loc în jurul orei 14.00, la intersecția străzii București și Maria Cebotari.

Publicat

Potrivit reprezentantei RTEC, Felicia Rusu, accidentul rutier a avut loc astăzi, în jurul orei 14:40. Troleibuzul circula pe ruta nr. 8 și în salonul troleibuzului erau circa 20 călători.

Nimeni dintre pasagerii troleibuzului nu a suferit.

Deocamdată nu se cunoaște nimic despre starea șoferului mașinii implicate în coliziune, dar în imagini poate fi observat și un echipaj medical cu ambulanța.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

O mașină s-a tamponat cu o autospecială, în sectorul Buiucani: O persoană a fost dusă la spital

Accident violent în sectorul Buiucani al capitalei. O mașină s-a tamponat cu o autospecială.

Publicat

Totul a avut loc pe strada 27 Martie, în jurul orei 13.09.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Svetlana Scripnic, la fața locului au fost direcționați de urgență polițiștii, medicii cu ambulanța, dar și un echipaj de descarcerare.

În prezent se cunoaște că pasagerul din automobil a fost preluat de medici și transportat la spital.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

Manevră nereușită cu spatele. Unul din automobilele implicate a fost la un pas de a ajunge pe gazon

Două automobile au fost implicate într-un accident produs miercuri, 8 aprilie, pe bulevardul Dacia din Chișinău.

Publicat

O mașină de model Hyundai efectua manevra cu spatele și a lovit un alt automobil de model Toyota. În urma impactului, unul dintre automobile a fost la un pas de a ajunge pe gazon.

Ulterior, la fața locului a fost solicitată ambulanța.

Potrivit informațiilor oferite de ofițerul de presă al poliției capitalei, Svetlana Scripnic, nimeni nu a avut de suferit.



Citește mai departe

topul săptămânii