Rețele de socializare

Moldova

Serviciul 112 din RM: Precizări privind modalitățile de localizare a apelurilor de urgență, după tragedia de la Caracal

În contextul evenimentelor tragice din România, în care o minoră de 15 ani a fost răpită după ce s-a urcat într-o mașină de ocazie, și a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112 vine cu următoarele precizări privind modalitățile de localizare a apelurilor de urgență.

Publicat

– Sistemul Informațional Automatizat 112 din Republica Moldova dispune de trei modalități de localizare a terminalului apelantului:

– În cazul apelurilor de la numerele de telefonie fixă, Sistemul Informațional Automatizat 112 primește în mod automat de la furnizorul de servicii telefonie, adresa fizică de instalare a terminalului.

– În cazul apelurilor parvenite de la furnizorii de telefonie mobilă, Sistemul Informațional Automatizat 112 primește în mod automat localizarea primară a terminalului apelantului bazat pe tehnologia CELL ID care reprezintă o arie orientativă oferită din datele preluate de la celula de telefonie mobilă care deservește terminalul apelantului. Această arie are o raza relativ mare și este doar una orientativă.


– Apelurile de la terminalele mobile care utilizează sistemul de operare Android versiunea 2.3 sau mai recentă, Sistemul Informațional Automatizat 112 primește în mod automat localizarea AML, tehnologie care oferă posibilitatea de localizare a terminalului apelantului cu o precizie înaltă oferită de Google – Emergency Locator Service. Aceasta presupune că la un timp scurt după inițierea apelului, teminalul apelantului trimite în mod automat SMS care conțin date GPS ce indică poziția terminalului. Zilnic Serviciul 112 recepționează aproximativ 1500 apeluri care sunt localizate după tehnologia AML.

– Serviciul 112 vine cu recomandarea pentru toți utilizatorii sistemului de operare Android să facă o actualizare care ar fi mai recentă decât versiunea 2.3, fapt ce ar permite localizarea mai precisă în cazurile apelurilor de urgență.

Potrivit serviciului, tehnologia AML este disponibilă doar pentru utilizatorii sistemului de operarare Android 2.3 și versiunile mai recente.


Localizarea terminalului apelantului prin ambele metode (CELL ID și AML) se activează automat și sunt furnizate în SIA 112 exclusiv pe durata apelului de urgență și nicidecum în alte condiții.

jurnal.md


Advertisement

Moldova

Un adolescent de 16 ani ani a urcat la volanul mașinii tatălui său și a provocat un accident grav, la Vulcănești.

Accident grav, la Vulcănești. Un adolescent de 16 ani a ajuns pe patul de spital, după ce a luat mașina tatălui său și a tamponat violent un alt vehicul. Coliziunea a avut loc la data de 10 mai, în jurul orei 15:00.

Publicat

Conform constatărilor preliminare, minorul de 16 ani în timp ce conducea autoturismul a pierdut controlul volanului și a derapat de pe carosabil intrînd într-un automobil dintr-o parcare.
În urma accidentului rutier minorul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
Testat cu alcooltestul, s-a demonstrat că băiatul nu era în stare de ebrietate. Alte circumstanțe se stabilesc.


Citește mai departe

Moldova

/VIDEO/ În weekend, peste 3.400 de abateri au fost înregistrate în trafic. 51 de șoferi erau beți.

Nicio zi nu se lasă fără încălcări în trafic. În weekend, polițiștii au înregistrat peste 3400 de abateri comise de către participanții la trafic, iar 51 dintre aceștia conduceau diverse mijloace de transport, fiind sub influența alcoolului.

Publicat

Potrivit poliției, un bărbat ce se deplasa la ghidonul unui ciclomotor a fost depistat pe traseul republican din Hîncești cu 0,99 mg/l de alcool în aerul expirat. În localitatea Lăpușna din raionul Hîncești, un automobilist a fost prins cu 1,7mg/l de vapori de alcool, iar în satul Bujor din același raion, un biciciclist conducea vehiculul pe două roți deși avea o concetrație de 1,30 mg/l. Pe un drum din Sărata Nouă, Strășeni, un șofer s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins cu mintea aburită de alcool. Acesta conducea mașina cu o concetrație de 1,28 mg/l de alcool pus în aerul expirat. Tot în raionul Strășeni, la Micleușeni, un bărbat se deplasa la ghidonul unui motocultor cu o concetranție de 1,17 mg/l. Nici șoferii din capitală n-au trecut de vizorul oamenilor legii. Șoferul unei mașini a fost depistat delasându-se pe șoseaua Balcani deși era în stare de ebrietate cu grad avansat. Etilotestul a arătat o concetrație de 1,20 mg/l de alcool. Antiraitingul l-a bătut un căruțaș din raionul Șoldănești. Bărbatul cu o concentrație stabilită de 1,48 mg/l de alcool în aerul expira ghida hipomobilul pe străzile localității Climăuții de Jos. Toate cazurile sunt documentate conform legislației în vigoare.
Printre cele 3400 de abateri în trafc depistate în weekend se mai numără și 1.521 de depășiri a regimului de viteză stabilit pe sectorul de drum. De asemenea, 449 de șoferi nu au respectat indicatoarele rutiere de prioritate și semnalele de interzicere ale semafoarelor, iar 797 conduceau vehiculul fără a fi supus reviziei tehnice anuale și în lipsa poliței de asigurare de răspundere civilă auto. Totodată, 387 de conducători au fost documentați pentru că au oprit mijlocul de transport în locuri interzise, 44 au fost sancționați pentru neacordarea priorității legale pietonilor sau cicliştilor, iar alții 156 conduceau autovehiculul, fără a avea cuplată centura de siguranță. În același timp, 33 de conducători au primit amendă pentru conducerea vehiculului cu încălcarea regulilor privind dreptul de a conduce.


Citește mai departe

Moldova

Un polițist ar fi pierdut controlul volanului și a provocat un accident grav, la Drochia.

Accident cu implicarea unui om al legii, în nordul țării. Un polițist s-a ales cu traumatisme, după ce s-a răsturnat cu mașina pe acostament. Totul s-a întâmplat în dimineața de 11 mai, în jurul orei 07:30, pe traseu, în apropiere de localitatea Chetrosu, din raionul Drochia.

Publicat

Potrivit informațiilor oferite de ofițerul de presă din cadrul inspectoratului de poliție local, Lilia Harea, la volanul mașinii se afla un subofițer din cadrul Direcției de Patrulare Nord a Inspectoratului Național de Securitate Publică. Acesta, deplasându-se la volanul automobilului, în circumstanțe deocamdată neclare, ar fi pierdut controlul volanului, iar mașina a derapat de pe traseu, s-a răsturnat și s-a izbit în câțiva copaci de pe acostament. De menționat că, funcționarul se afla în afara orelor de serviciu. În urma impactului, mașina a fost făcută zob, iar șoferul a suferit diverse traumatisme, printre care o fractură a mâinii stângi. Acestuia i-a fost acordat ajutorul medical de rigoare. În continuare, forțele de ordine urmează să stabilească, în cadrul unei anchete demarate, toate crcumstanețele în care s-a produs accidentul rutier.


Citește mai departe

topul săptămânii