Rețele de socializare

Moldova

Reprezentanții mai multor companii de transport acuză că le sunt fabricate dosare penale

Reprezentanții mai multor companii de transport susțin că sunt intimidați, persecutați, chiar și reținuți în baza unor cauze penale fabricate la comanda unor concurenți care au achitat factorilor de decizie din organele de drept circa o sută de mii de euro. Potrivit lor, scopul este de a-i deposeda de afacerile pe care le dețin.

Publicat

Companiile SRL „Ednateric Trans”, „Transeric Tur”, „Katev Travel&Comercial”, „Skylines Tour” activează din anul 2009 și au în gestiune rute internaționale de transport de pasageri.

„Plătim anual taxe și impozite în jur de două milioane de lei. Deținem autocare noi de ultima generație, procurate în leasing, muncim onest. În primăvara anului 2019, am fost avertizați că putem fi deposedați de toată afacerea noastră și totul este pus la cale de către șeful INI Iachimov Ion, șef Direcție nr. 1 Zglavuța Igor și șef Zona Sud a poliției economice Balica Vasile, Harunjen Eduard, procurorul general, și cu șeful (de secție) ANTA Gavriliță Nicolae, toate fabricate la comanda lui Valeriu și Victor Sarioglo, coproprietarii SRL Sarvalteh Auto”, a declarat într-o conferință de presă la IPN, Natalia Begu, care este soția unuia dintre oamenii de afaceri.

Potrivit ei, „acest grup organizat” a început să-i fabrice dosare penale soțului și partenerului său de afaceri. Aceștia au fost învinuiți de șantaj, incendiere, huliganism. După examinarea dosarelor la Judecătoria Ciocana, bărbații au fost eliberați. Însă, în aceeași zi, le-a fost intentat un nou dosar penal, pentru tentativă de omor. Natalia Begu spune că atât soțul, cât și partenerul său de afaceri au fost nevoiți să părăsească țara, de frică să nu fie persecutați.


Femeia spune că a încercat să organizeze o conferință de presă cu tema: „Acoperirea de către primele persoane a PG și INI a traficului și contrabandei de droguri, țigări, tutun pentru narghilea”, însă despre acest fapt „a aflat Eduard Harunjen și imediat, prin intermediul a terțe persoane, au fost contactați și amenințați că, dacă vor ieși în fața presei, vor avea probleme și mai mari”. Potrivit femeii, ca să fie lăsați în pace, li s-a cerut să plătească 250 de mii de euro prima tranșă, iar apoi i s-au mai cerut 250 de mii de euro pentru a clasa dosarele fabricate.

Natalia Begu a mai spus că a depus „nenumărate cereri privind fărădelegile admise de SRL „Sarvalteh Auto”, însă totul s-a întors împotriva sa, inclusiv prin controale, avertizări etc. Femeia mai spune că „de multe ori le-au fost aduse acuzații că ar fi protejați de membri din Partidul Democrat, or, de fapt, autocarele concurenților lor au fost implicate în transportarea participanților la protestele PDM”.

Avocatul companiei SRL „Ednateric Trans”, Alexandru Bot, a solicitat să fie respectat dreptul la apărare. „Ne dorim să fie investigat obiectiv acest caz, iar clienților mei să le fie oferită cel puțin posibilitatea de a se apăra, fiindcă imediat, în momentul în care am dorit să ne apărăm în dosarul de șantaj intentat, s-a luat decizia să fie reținuți deja cu acuzații de tentativă de omor. Se vede clar că este o acțiune prin care se cere ca clienții mei, cu orice preț, să fie lipsiți de liberate”, a mai spus avocatul.


ipn.md

Moldova

Doi inspectori vamali, cercetați de CNA pentru mită: Ar fi pretins sistematic între 100 și 500 de euro pentru vămuirea mărfurilor

Doi inspectori vamali din cadrul Postului Cahul-Oancea al Biroului Vamal Sud au fost denunțați la CNA pentru pretinderea mijloacelor financiare ilicite în procesul de vămuire a mărfurilor de import și export.

Publicat

Potrivit materialelor cauzei, inspectorii ar fi pretins și primit sistematic de la transportatorii de pasageri și colete mijloace bănești între 100-500 de euro, suma variind în funcție de valoarea mărfurilor transportate. În cadrul acțiunilor de urmărire penala și a măsurilor speciale de investigații în cauza penală au fost documentate mai multe cazuri de pretindere, primire și transmitere, sub controlul CNA, a mijloacelor bănești, precum și a altor bunuri materiale.

Astăzi, ofițerii CNA au descins cu percheziții la Postul vamal Cahul-Oancea, la domiciliile și automobilele bănuiților, de unde au ridicat mai multe probe. Cercetările continuă sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Cahul.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.


 


Citește mai departe

Moldova

Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil, în centrul capitalei: În vehiculul de rută erau circa 20 de pasageri

Un grav accident s-a produs în capitală. Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil. Totul a avut loc în jurul orei 14.00, la intersecția străzii București și Maria Cebotari.

Publicat

Potrivit reprezentantei RTEC, Felicia Rusu, accidentul rutier a avut loc astăzi, în jurul orei 14:40. Troleibuzul circula pe ruta nr. 8 și în salonul troleibuzului erau circa 20 călători.

Nimeni dintre pasagerii troleibuzului nu a suferit.

Deocamdată nu se cunoaște nimic despre starea șoferului mașinii implicate în coliziune, dar în imagini poate fi observat și un echipaj medical cu ambulanța.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

O mașină s-a tamponat cu o autospecială, în sectorul Buiucani: O persoană a fost dusă la spital

Accident violent în sectorul Buiucani al capitalei. O mașină s-a tamponat cu o autospecială.

Publicat

Totul a avut loc pe strada 27 Martie, în jurul orei 13.09.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Svetlana Scripnic, la fața locului au fost direcționați de urgență polițiștii, medicii cu ambulanța, dar și un echipaj de descarcerare.

În prezent se cunoaște că pasagerul din automobil a fost preluat de medici și transportat la spital.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

topul săptămânii