Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Opt buletine românești false, descoperite la frontieră

În ultimele zile, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit, ascunse asupra unor cetăţeni, opt cărţi de identitate false. Documentele au fost procurate cu sume cuprinse între 100 şi 300 de euro cu intenţia de a fi folosite în state din Uniunea Europeană.

Publicat

* În data de 04 februarie a.c., în jurul orei 05.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, călătorind ca pasager într-un autocar, înmatriculat în R. Moldova, cetățeanul din R. Moldova Victor P., în vârstă de 19 ani.

* În acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat în data de 02.02, ora 20.00, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, Igor G., cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 29 de ani, pasager într-un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în Italia.

În baza analizei de risc pe linia migrației ilegale, echipele comune au procedat la efectuarea unor controale amănunţite asupra pasagerilor, în urma cărora au descoperit, ascunse asupra celor două persoane, două cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române.


Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, persoanele au declarat că au procurat cărţile de identitate plătind fiecare suma de 150 de euro, cu intenţia de a le folosi pe teritoriul Italiei.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale.


* La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru a intra în ţară, N.A., în vârstă de 31 de ani, cetăţean cu dublă cetăţenie română – R. Moldova, la volanul unui autoturism înmatriculat în Germania, avându-i ca pasageri pe cetățenii din R. Moldova, R.C., R.I. şi  C. V., cu vârste cuprinse între 23 şi 36 de ani.

* În acelaşi punct de trecere a frontierei, în data de 02.02.2019, în jurul orei 16.00, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind ca pasager într-un autoturism, înmatriculat în R. Moldova, cetățeanul din R. Moldova P.V., în vârstă de 29 de ani.

Acţionând în baza analizei de risc pe linia migrației ilegale, echipele comune au efectuat controale amănunţite asupra pasagerilor mijloacelor de transport, în urma cărora au descoperit, ascunse asupra persoanelor, patru cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române.


În urma verificărilor specifice, colegii noştri au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind false.

Persoanele au declarat că au procurat documentele plătind sume cuprinse între 100 şi 300 de euro cu intenţia de a le folosi pe teritoriul Germaniei pentru a obţine mai uşor locuri de muncă.


Şi în aceste cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

* La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru a intra în ţară, în aceeași zi, la ore diferite, pasageri în două mijloace de transport, Dumitru D., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 56 de ani și cetățeanul din R. Moldova Eduard S., în vârstă de 38 de ani.

De asemenea, acționând în baza analizei de risc, lucrătorii noştri au efectuat controale amănunţite asupra pasagerilor și bagajelor acestora, în urma cărora au fost descoperite, ascunse și nedeclarate, asupra celor doi, câte o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au stabilit că documentele în cauză sunt false.

Cu privire la cele constatate, Dumitru D. a declarat că la rugămintea unei cunoștințe doar transporta în Germania documentul descoperit la controlul de frontieră, iar Eduard S. a declarat că a procurat cartea de identitate de la o persoana cunoscută pe internet, ale cărei date nu le cunoaşte, plătind suma de 200 de euro și că urma să folosească documentul în Austria, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Moldova

Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil, în centrul capitalei: În vehiculul de rută erau circa 20 de pasageri

Un grav accident s-a produs în capitală. Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil. Totul a avut loc în jurul orei 14.00, la intersecția străzii București și Maria Cebotari.

Publicat

Potrivit reprezentantei RTEC, Felicia Rusu, accidentul rutier a avut loc astăzi, în jurul orei 14:40. Troleibuzul circula pe ruta nr. 8 și în salonul troleibuzului erau circa 20 călători.

Nimeni dintre pasagerii troleibuzului nu a suferit.

Deocamdată nu se cunoaște nimic despre starea șoferului mașinii implicate în coliziune, dar în imagini poate fi observat și un echipaj medical cu ambulanța.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

O mașină s-a tamponat cu o autospecială, în sectorul Buiucani: O persoană a fost dusă la spital

Accident violent în sectorul Buiucani al capitalei. O mașină s-a tamponat cu o autospecială.

Publicat

Totul a avut loc pe strada 27 Martie, în jurul orei 13.09.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Svetlana Scripnic, la fața locului au fost direcționați de urgență polițiștii, medicii cu ambulanța, dar și un echipaj de descarcerare.

În prezent se cunoaște că pasagerul din automobil a fost preluat de medici și transportat la spital.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

Manevră nereușită cu spatele. Unul din automobilele implicate a fost la un pas de a ajunge pe gazon

Două automobile au fost implicate într-un accident produs miercuri, 8 aprilie, pe bulevardul Dacia din Chișinău.

Publicat

O mașină de model Hyundai efectua manevra cu spatele și a lovit un alt automobil de model Toyota. În urma impactului, unul dintre automobile a fost la un pas de a ajunge pe gazon.

Ulterior, la fața locului a fost solicitată ambulanța.

Potrivit informațiilor oferite de ofițerul de presă al poliției capitalei, Svetlana Scripnic, nimeni nu a avut de suferit.



Citește mai departe

topul săptămânii