Rețele de socializare

Moldova

Vânătorii și pescarii, verificați în ajun de sărbători

În ajunul Sfintelor sărbători de iarnă, grupul operativ de mediu, format din inspectori ai aparatului central al IPM, a efectuat un raid de contracarare a braconajului şi tăierilor ilicite în raioanele de centru ale republicii, în rezultatul căruia au fost depistate un șir de cazuri contravenționale și s-au întocmit în total 5 procese-verbale, fiind aplicate amenzi în suma de 11 100 lei cu ridicarea  unei arme de vânătoare.

Publicat

La 22.12.2018, într-o pădure din Căuşeni, gestionată de Întreprinderea pentru Silvicultură Tighina a fost supus verificărilor un grup de vânători aflați la vânătoarea autorizată de mistreț.

În cadrul controlului a fost identificat un membru al Asociației teritoriale de vânători şi pescari Ialoveni Ruslan G. care, contrar prevederilor, practica vânătoarea  cu carnetul de vânător nevalabil.

Pentru acest  fapt, în baza art. 128, alin. (2) din Codul Contravențional persoanei în cauză i s-a întocmit un proces-verbal cu privire la contravenție şi a fost sancţionat cu o amendă în mărime de 3000 de lei.


Tot la aceeași zi, 22.12.2018, pentru încălcarea actelor normative privind folosirea şi protecția fondului cinegetic, precum şi nerespectarea regulilor de securitate la vânătoare, cetățeanului S. Petru i s-a încheiat un proces-verbal în baza art. 128, alin. (1) din Codul Contravențional, fiindu-i aplicată  o amendă în sumă de 600 de lei.

În ziua următoare, 23.12.2018, în fondul cinegetic amplasat pe terenurile agricole din extravilanul orașului Anenii Noi a fost depistat un alt vânător , care nu deţinea permis de portarmă la arma de vânătoare cu țeavă lisă, cu care practica vânătoarea la iepure de câmp. Pe cazul dat,  s-a întocmit un proces-verbal fiind-i aplicată o amendă în mărime de 1500 lei.

Arma de vânătoare a fost ridicată de inspectorul responsabil de regimul de arme al IP Anenii Noi pentru a fi supusă verificărilor specifice.


Pentru încălcarea prevederilor actelor normative privind folosirea şi protecția fondului piscicol două persoane, care comercializau pește viu în orașul Căuşeni în lipsa actelor legale de proveniență, li s-a întocmit procese-verbale, fiindu-le aplicate amenzi în mărime a  câte 3000 de lei fiecăruia.

Moldova

Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil, în centrul capitalei: În vehiculul de rută erau circa 20 de pasageri

Un grav accident s-a produs în capitală. Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil. Totul a avut loc în jurul orei 14.00, la intersecția străzii București și Maria Cebotari.

Publicat

Potrivit reprezentantei RTEC, Felicia Rusu, accidentul rutier a avut loc astăzi, în jurul orei 14:40. Troleibuzul circula pe ruta nr. 8 și în salonul troleibuzului erau circa 20 călători.

Nimeni dintre pasagerii troleibuzului nu a suferit.

Deocamdată nu se cunoaște nimic despre starea șoferului mașinii implicate în coliziune, dar în imagini poate fi observat și un echipaj medical cu ambulanța.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

O mașină s-a tamponat cu o autospecială, în sectorul Buiucani: O persoană a fost dusă la spital

Accident violent în sectorul Buiucani al capitalei. O mașină s-a tamponat cu o autospecială.

Publicat

Totul a avut loc pe strada 27 Martie, în jurul orei 13.09.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Svetlana Scripnic, la fața locului au fost direcționați de urgență polițiștii, medicii cu ambulanța, dar și un echipaj de descarcerare.

În prezent se cunoaște că pasagerul din automobil a fost preluat de medici și transportat la spital.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

Manevră nereușită cu spatele. Unul din automobilele implicate a fost la un pas de a ajunge pe gazon

Două automobile au fost implicate într-un accident produs miercuri, 8 aprilie, pe bulevardul Dacia din Chișinău.

Publicat

O mașină de model Hyundai efectua manevra cu spatele și a lovit un alt automobil de model Toyota. În urma impactului, unul dintre automobile a fost la un pas de a ajunge pe gazon.

Ulterior, la fața locului a fost solicitată ambulanța.

Potrivit informațiilor oferite de ofițerul de presă al poliției capitalei, Svetlana Scripnic, nimeni nu a avut de suferit.



Citește mai departe

topul săptămânii