Rețele de socializare

Moldova

În perioada sărbătorilor de iarnă, familiile cu copii vor trece vama pe pista corpului diplomatic

Poliția de frontieră a întreprins mai multe măsuri pentru ca de sărbători, cei de peste hotare să ajungă mai repede acasă, la cei dragi.

Publicat

Astfel, în această perioadă, numărul angajaților a fost suplinit cu peste 500 de polițiști.

De asemenea, va fi aplicată tehnică portativă de citire a documentelor de călătorie, iar, în cazul în care posturile vamale de la hotarul cu Ucraina vor fi aglomerate, vor fi deschise mai multe puncte de trecere locale.

În acest context, polițiștii de frontieră recomandă oamenilor să verifice din timp valabilitatea actelor de călătorie și să utilizeze toate punctele de trecere existente la graniță pentru a evita formarea rândurilor.

echipa.md


Moldova

Militar ucrainean, ajutat de doi polițiști de frontieră să ajungă ilegal în Moldova. Ar fi plătit 10.000 de dolari

Un militar ucrainean a plătit 10.000 de dolari americani ca să ajungă ilegal în țara noastră. Acesta a fost ajutat de 4 suspecți, doi dintre care sunt polițiști de frontieră.

Publicat

Potrivit oamenilor legii, militarul de 21 de ani, a transmis banii ceruți de membrii grupului în trei tranșe. Astfel, el a transferat mai întâi 2000 de dolari pe contul unuia din membrii grupului, după care alte 3.500 de dolari i-a înmânat altui suspect originar din regiunea transnistreană, cu care s-a întâlnit la Odesa.

Cea de-a treia tranșă, de 4.500 de dolari a oferit-o deja după ce a ajuns în Moldova, traversând ilegal frontiera de est a țării. Până la frontiera moldo-ucraineană, militarul a fost ghidat de cei doi civili, iar trecerea propriu-zisă a hotarului a fost asigurată de polițiștii de frontieră.

În prezent, unul dintre civili este reținut, urmând ca PCCOCS să ceară pentru el mandat de arest, iar polițiștii de frontieră sunt cercetați în libertate. Acțiunile de urmărire penală continuă, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor cauzei.



Citește mai departe

Moldova

„Iubire” cu sila: Un individ și-a șantajat fosta iubită cu imagini intime, pentru a păstra relația

Un bărbat a încercat să-și păstreze relația cu fosta iubită, așa că a recurs la un gest extrem.

Publicat

Acesta ar fi amenințat femeia cu răspândirea mai multor imagini intime cu aceasta, filmate fără acordul ei în timpul actelor sexuale de până atunci.

Bărbatul de 26 de ani, din Strășeni, a fost reținut de ofițerii de investigații și este suspectat că ar fi constrâns  tânăra de 34 de ani să nu întrerupă relația închegată. Individul ar fi șantajat-o cu răspândirea secvențelor filmate în timpul actelor sexuale de până atunci, fără acordul femeii.

După mai multe amenințări, suspectul a trecut la fapte și a transmis mai multe imagini cu conotație sexuală fostului soț al femeii.


Constrângerile au început în luna iulie 2023 și în cele din urmă, victima a depus o plângere la poliție pe numele fostului iubit. Acesta a fost reținut, iar în timpul perchezițiilor a fost ridicat telefonul suspectului care conține mai multe imagini intime.

Urmărirea penală continuă.


Citește mai departe

Moldova

Incendiile s-au ținut scai de municipiul Chișinău: Pompierii au stins un garaj, un balcon și un vehicul

Incendiile s-au ținut scai de municipiul Chișinău în ultimele 24 de ore.

Publicat

Unul dintre cazuri a avut loc în după-amiaza de 07 mai, pe strada Nadejda Russo din sectorul Rîșcani al capitalei.

Acolo flăcările au cuprins balconul unui apartament. La fața locului au intervenit 3 echipaje de pompieri, care la scurt timp au localizat flăcările fără ca cineva să aibă de suferit.

Iar în dimineața de 08 mai, un alt incendiu a izbucnit într-o gospodărie din orășelul Codru, pe strada Sitarului, a luat foc un garaj, situate chiar lângă casa de locuit. De această data, la fața locului au intervenit 2 echipaje de pompieri.


Salvatorii au reușit să localizeze flăcările înainte ca acestea să afecteze și locuința. Din fericire, nici de această dată, nimeni nu a fost rănit.

Un alt incendiu a izbucnit tot în dimineața de 8 mai, pe Bulevardul Dacia din sectorul Botanica. De această dată, flăcările au cuprins un vehicul parcat la marginea drumului. La fața locului au fost îndreptate două echipe de salvatori și pompieri, care au stabilit că focul a afectat în totalitate autoturismul.

În toate trei cazuri pompierii au pornit anchete în cadrul cărora urmează să stabilească cauzele care au dus la izbucnirea incendiilor.


Citește mai departe

topul săptămânii