Rețele de socializare

Moldova

Prețuri mai mari la gazul lichefiat. Scumpirile sunt în medie cu 40 de bani pentru un litru: “E posibil ca până la Anul Nou să ajungă la 14 lei”

Preturi mai mari la gazul lichefiat. Scumpirile sunt in medie cu 40 de bani pentru un litru. Majorările au fost anunțate la începutul acestei săptămâni de mai multe companii petroliere.

Publicat

Prețul unui litru de gaz lichefiat a ajuns la 11 lei si 50 de bani, cu 38 de bani mai mult față de săptămâna trecută.

“-Si ce preț e acum? – 11,50. – Si cat era? – 11.10. Putin cate puțin s-a ridicat prețul si e posibil pana la Anul Nou sa ajungă la 14 lei. – Șoferii sunt revoltați in vreun fel sau cumpără așa cum este? – Tac si merg așa cum este.”

Vladimir Cerdantet își umple rezervorul odată la 10 zile cu cate 40 de litri, pentru care cheltuie in medie 500 de lei. Șoferul pare resemnat cu noile scumpiri.


Vladimir CERDANTET, SOFER: “Voi vreți ca el sa fie mai ieftin? Si eu asta îmi doresc, dar deja, așa cum este.”

Potrivit portalului Moldstreet, operatorii de pe piața își motivează scumpirea dând vina pe cererea mai mare de combustibil in perioada rece a anului.

“Și normal că bate, și normal că bate.”


Se întâmplă în contextul în care, petrolul s-a ieftinit la bursele internaționale. ANRE nu plafonează prețurile la gazul lichefiat din 2016.

Moldova

Șocant: Casa unei familii cu 4 copii a fost distrusă în totalitate în urma a două incendii. Una din versiuni – incendierea intenționată

Caz șocant în raionul Ungheni. Casa unei familii cu 4 copii a fost distrusă în totalitate în urma a două incendii, iar una dintre versiuni este incendierea intenționată.

Publicat

Potrivit informațiilor oferite de către ofițerul de presă de la IGSU, Liliana Pușcașu, primul incendiu a izbucnit în seara de 14 iunie aproape de ora 21.00, într-o gospodărie din satul Cornești. La fața locului au intervenit două echipaje de pompieri, care în mai puțin de două ore, au reușit să domolească flăcările.

Incendiul a distrus în totalitate antreul locuinței, de 9 metri pătrați, dar și 60% din acoperișul casei de locuit. A doua zi dimineață, puțit după ora 07.00, pompierii au fost alertați despre un nou incendiu, la aceeași adresă. Și de această dată au intervenit două echipaje de pompieri.

Mai bine de o oră le-a luat salvatorilor lupta cu flăcările, iar în consecință, acoperișul casei, care și așa era grav afectat, a ars în totalitate.


Conform datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Ungheni, Cristina Vicol, fiind audiată de polițiști, proprietara locuinței le-ar fi declarat oamenilor legii că suspectează că ar fi vorba de o incendiere intenționată ce putea fi provocată de către un vecin, cu care femeia avea un conflict mai vechi. În prezent, oamenii legii examinează cazul pentru a confirma sau infirma această versiune.

În locuința afectată de flăcări locuia o femeie și ai săi patru copii minori, de 8, 9, 10 și, respectiv 12 anișori. Persoanele care vor să ofere o mână de ajutor acestei familii, pot contacta proprietara casei la numărul 079 726 878.


Citește mai departe

Moldova

Evaziune fiscală de proporții: 19 milioane de lei necontabilizați, ridicați de la o rețea de restaurante

Evaziune fiscală în proporții deosebit de mari! Ofițerii de investigație, procurorii PCCOCS împreună cu agenții de la Serviciul Fiscal de Stat au ridicat peste 19 milioane de lei necontabilizați, în cadrul unor percheziții la o rețea de restaurante ce își desfășoară activitatea pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Publicat

În cadrul urmării penale s-a stabilit că urmare a evitării emiterii bonului fiscal clienților, agentul economic încasa bani în numerar care nu se reflectau în evidența contabilă a întreprinderii și, respectiv, nu se luau în calcul la achitarea impozitelor și taxelor la bugetul de stat.

În data de 11 iunie, în cadrul perchezițiilor efectuate la oficiile agentului economic investigat, oamenii legii au depistat și ridicat în una din subdiviziunile întreprinderii, bani în numerar, aproximativ 19 milioane de lei necontabilizați în evidența contabilă a întreprinderii.

Investigațiile continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate. În context, oamenii legii îndeamnă cetățenii să ceară bon fiscal la procurarea bunurilor și serviciilor.



Citește mai departe

Moldova

O fetiță de 9 ani a fost grav rănită în localitatea Semeni din raionul Ungheni, în urma unui accident rutier

O fetiță de 9 ani a fost grav rănită în localitatea Semeni din raionul Ungheni, în urma unui accident rutier.

Publicat

Potrivit polițiștilor, incidentul s-a produs în data de 13 iunie, în a doua parte a zilei. Ofițerul de presă de la IP Ungheni, Cristina Vicol a declarat că totul s-ar fi întâmplat atunci când un tânăr de 18 ani, locuitor al raionului Ungheni, pierzând controlul volanului autoturismului pe care-l conducea într-o curbă periculoasă, a pătruns pe contrasens și s-a ciocnit cu un alt automobil, condus regulamentar de un bărbat de 57 de ani din orașul Ungheni.

În momentul impactului, fetița se afla ca pasager în mașina tânărului de 18 ani și a avut nevoie de îngrijiri medicale urgente, fiind transportată la spitalul raional Ungheni pentru tratament.

Ambele teste ale șoferilor implicați au indicat absența alcoolului în aerul expirat. Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili toate circumstanțele accidentului rutier.



Citește mai departe

topul săptămânii