Rețele de socializare

Moldova

Trei sportivi de performanță, reținuți pentru comercializarea drogurilor (VIDEO)

Trei bărbați, implicați direct în transportarea și comercializarea stupefiantelor pentru clienții cluburilor de noapte, au fost reținuți în urma unor percheziții efectuate de ofițerii Direcției Antidrog al Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii oficiului Râșcani al Procuraturii municipiului Chișinău.

Publicat

Suspecții de 21, 29 și 30 de ani, locuitori a mun. Chișinău, practică  body-building-ul la nivel profesional, participând și la campionate internaționale.

În urma investigațiilor efectuate de ofițerii de investigații, s-a stabilit că aceștia au creat o rețea de distribuire a drogurilor în localurile de agrement din capitală, fiind responsabili și de introducerea prin contrabandă a drogurilor pe teritoriul Republicii.

Astfel, la 8 decembrie curent, în adiacentul unei săli sportive din sectorul Botanica, au fost reținuți  doi dintre suspecți în momentul transmiterii unei cantități de 250 pastile Ecstasy. Ulterior, au fost efectuate percheziții în automobile, domicilii și clubul sportiv, unde unul din ei activa în calitate de antrenor, fiind depistate pastile Ecstasy și bani proveniți din activitatea infracțională desfășurată.


Totodată,  în sectorul Botanica al capitalei a fost reținută încă o persoană, care era destinatarul a 300 de pastile, fiind depistate și asupra sa pastile Ecstasy. Destinatarul drogurilor se ocupa cu comercializarea acestora clienților, inclusiv în locurile de agrement, cluburile de noapte. Suspectul are calitate de inculpat într-un alt dosar care se află la examinare la Curtea de Apel Chișinău, fiindu-i incriminat comiterea unei escrocherii comise în anul 2015. De asemenea, mai este învinuit de comiterea unei escrocherii și huliganism, cauze penale care se află în proces de examinare. 

Ca urmare a acțiunilor desfășurate, au fost depistate și ridicate peste 300 de pastile Ecstasy, 30 000 lei, au fost ridicate două automobile de lux de model BMW cu valoarea totală de aproximativ 20 000 Euro și în privința cărora urmează să fie aplicat sechestrul.

Valoarea totală a stupefiantelor sechestrate și scoase din circuitul ilicit este de aproximativ 60000 lei, un comprimat fiind comercializat cu 200 lei, iar în localurile de agrement acesta putea fi cumpărat și cu prețul de 350 lei. Drogurile erau comercializate în mai multe localuri de agrement din capitală, în acest sens fiind acumulate probe pe parcursul investigației.


Toate persoanele au fost reținute în baza art. 166 Cod procedură penală, fiind eliberat mandat de arest pe un termen de 30 de zile. Dacă vinovăția lor va fi demonstrată aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

POLITIA.MD


Moldova

O copilă de 5 ani, dusă de urgență la spital, după ce a căzut în gard. Cum se simte acum

O fetiță de 5 ani a ajuns în stare gravă la spital, după a căzut în gardul unei biserici, iar o suliță metalică i s-a înfipt în gât.

Publicat

Potrivit ministrei Sănătății, micuța a fost adusă de ambulanță în sala de operații, cu tot cu bucata de gard tăiată, scrie TV8.MD.

Copila se simte acum mai bine, fiind transferată de la terapie intensivă în salon. Atenție! Urmează imagini cu puternic impact emoțional!

Într-o postare pe Facebook, Ala Nemerenco scrie că fetița de 5 ani a fost transferată la Chișinău dintr-un raion, pentru că „era imposibil de intervenit în afara unei săli specializate de operații și echipe de medici”.


Operația a decurs cu succes, a mai spus ministra, indignată de situație:

„Întrebarea mea – cu ce sunt de ajutor sulițele acestea ascuțite la un gard de biserică? Cui este necesar așa design la turnarea unui gard metalic care este frecvent întâlnit în satele noastre? Când gardurile vor fi mai mult simbolice și la noi? Când ne vom iubi ca societate copiii și vom avea cu adevărat grijă de ei?

Și vă rog, stimați cetățeni, nu mai blamați atâta medicii. Avem niște medici minunați. Da, sistemul de sănătate are neajunsuri, le-am tot creat zeci de ani, acum corectăm, dar majoritatea medicilor, să știți, sunt profesioniști de mare calitate. Să avem grijă de cei mici!”


Citește mai departe

Moldova

Iresponsabilitate maximă: O femeie este căutată de inspectorii mediului după ce a aruncat mai mulți saci cu gunoi pe un câmp din orășelul Codru

Iresponsabilitate maximă. De asta a dat dovadă o femeie surprinsă cum aruncă mai mulți saci cu gunoi pe un câmp din orășelul Codru.

Publicat

Aceasta a fost surprinsă de un trecător care a filmat totul cu telefonul său mobil. În imagini poate fi observată o femeie care închide portbagajul mașinii sale după ce a aruncat cel puțin 3 saci cu gunoi.

Văzând că este filmată, și-a scos și ea telefonul mobil făcând video, însă nu a spus niciun cuvânt atunci când a fost întrebată dacă nu i-i rușine pentru gestul său.

Femeia a urcat în mașina sa și a plecat de la fața locului de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Contactat pentru mai multe detalii, șeful IPM, Ion Bulmaga, a declarat că instituția pe care o conduce s-a autosesizat pe acest caz, iar în prezent se întreprind măsuri pentru a identifica și a trage la răspundere femeia.


Conform legii încălcarea regulilor de gestionare a deșeurilor se sancționează cu amendă de până la 1.200 de lei sau cu 60 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității.


Citește mai departe

Moldova

Accident de groază la Căușeni: Cel puțin o persoană a decedat după ce un autobuz s-a tamponat cu o mașină

Cel puțin o persoană a decedat în urma unui accident, produs în apropiere de Căușeni.

Publicat

Un autobuz s-a lovit cu o mașină, scrie new.tv

La fata locului au intervenit 8 ambulanțe.

Iar Studio-L scrie că în autocar se aflau circa 50 de persoane, toți de la Muzeul Național de Istorie, veniți în excursie în raionul Căușeni să viziteze mai multe mănăstiri.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

topul săptămânii