Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Au înotat până în România după un dosar penal

Doi moldoveni au înotat până în România cu scopul să ajungă în Italia, dar au fost prinși de polițiștii de frontieră români.

Publicat

Totul s-a întâmplat pe 10 septembrie în jurul orei 20:00. Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Iași au observat cu ajutorul sistemului de supraveghere a frontierei, două persoane, care se deplasau dinspre malul râului Prut, spre județul Iași. Imediat, polițiștii s-au deplasat în zonă şi au reținut i-au reținut pe bărbați.

Ulterior, s-a stabilit că aceștia sunt doi cetățeni al Republicii Moldova de 31 și, respectiv, 33 de ani. Bărbații au declarat că au traversat înot râul Prut, pentru că voiau să ajungă ilegal în Italia.

Acum, moldovenii sunt cercetați penal pentru trecerea ilegală a frontierei de Stat.

echipa.md


Moldova

Atenție! Escrocherie pe rețelele de socializare – recomandări ale Poliției

Poliția avertizează despre multiplele forme de escrocherii bancare online. Răufăcătorii sparg conturi de socializare sau creează conturi false pe Facebook și Instagram, de unde trimit mesaje în care cer bani pentru presupuse situații urgente, folosind logourile bancare pentru a părea credibili.

Publicat

O altă metodă comună este folosirea anunțurilor de pe platforme precum 999.md. Escrocii contactează persoanele care vând bunuri, exprimând interesul pentru achiziție și trimit un link fraudulos ce solicită datele bancare sau personale.

Recomandări ale Poliției:

  • Nu accesați link-urile suspecte.
  • Nu răspundeți la mesaje dubioase.
  • Marcați mesajele suspecte ca SPAM.
  • Descărcați aplicații doar din surse oficiale.
  • Nu introduceți informații bancare pe site-uri neverificate.
  • Nu divulgați codul OTP primit de la bancă.


Citește mai departe

Moldova

Urmărire ca-n filme, soldată cu accident, la Orhei: Cum a fost reținut un membru al unei grupări specializate în vinderea drogurilor

Au „dezgropat” sute de pachețele cu droguri și au reținut un bărbat suspectat de distribuirea acestora. Polițiștii din Orhei au destructurat o rețea de traficanți de droguri și au găsit 245 de pachețele cu substanțe narcotice, aproape 150 de pastile psihotrope, dar și 300 de mii de lei.

Publicat

Totul a pornit după ce în vizorul oamenilor legii au ajuns informații operative despre plasarea narcoticelor în mai multe ascunzișuri din Orhei, iar făptași ar fi reprezentanții unui magazin online de comercializare a drogurilor.

După mai multe investigații, polițiștii au stabilit că în imaginile surprinse de camerele de supraveghere din oraș se vede un bărbat de 44 de ani, condamnat anterior pentru trafic de droguri. Acesta ar fi fost implicat și în activitatea curentă, plasând drogurile în diferite ascunzișuri.

În scurt timp, oamenii legii l-au localizat pe bărbat la o stație de alimentare de lângă orașul Orhei, însă acesta a refuzat să prezinte actele de identitate și a fugit de la fața locului. A urmat o urmărire ca în filme, iar mai multe echipaje de poliție s-au gonit după suspect. În cele din urmă bărbatul a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina într-un foișor de pe acostament.


Ulterior, oamenii legii au percheziționat corporal bărbatul și au descins atât în mașină, cât și acasă la acesta. În urma perchezițiilor, au fost descoperite zeci de pastile psihotrope, 400 de pachețele de tip zip-lock, un cântar electronic de dimensiuni mici, precum și bani proveniți din activități ilegale.

Mai mult, oamenii legii au găsit în telefonul bănuitului imagini cu coordonate geografice ce indicau ascunzișuri ale drogurilor, de unde au fost ridicate ulterior peste 30 de pachete din diverse zone ale Orheiului.

Bărbatul a fost reținut și transportat la Penitenciarul 13, iar poliția continuă investigațiile pentru a identifica alți membri ai grupului infracțional organizat.


Citește mai departe

Moldova

Accident grav în municipiul Chișinău: O femeie de 66 de ani a decedat după ce o mașină a dat peste ea

Astăzi, în jurul orei 10:15, Poliția a fost sesizată despre producerea unui #accident rutier cu tamponare de pieton, în satul Frumușica din municipiul Chișinău.

Publicat

Astăzi, în jurul orei 10:15, Poliția a fost sesizată despre producerea unui #accident rutier cu tamponare de pieton, în satul Frumușica din municipiul Chișinău.

La fața locului, polițiștii au stabilit că, un bărbat de 33 de ani, conducând o Dacia Logan, în afara trecerii pietonale, a tamponat o femeie de 66 de ani, care, preliminar traversa carosabilul neregulamentar.

În urma accidentului rutier victima a fost transportată la spital, iar în urma traumatismelor primite a decedat.


Supus testului alcoolscopic s-a constatat că șoferul nu se afla în stare de ebrietate.

Pe cazul a fost pornită o cauză penală pentru încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport soldat cu decesul unei persoane.


Citește mai departe

topul săptămânii