Rețele de socializare

Moldova

/VIDEO/ Solistul unei trupe rock din Ucraina și 4 moldoveni, reținuți pentru trafic de droguri de 3.000.000 de lei

Ofițerii Direcției antidrog a INI și cei ai Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, de comun cu procurorii PCCOCS, au reținut trei bărbați și două femeie pentru trafic de droguri, de la care au fost ridicate droguri de circa 3.000.000 lei.

Publicat

Cei cinci membri ai grupului criminal organizat sunt trei bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 19 și 29 de ani. Trei din aceștia sunt din Chișinău, o femeie din Tiraspol, iar un învinuit este din Ucraina, cu activitate în lumea muzicii, în calitate de solist al unei trupe rock. Majoritatea lor aveau rolul de livrare a drogurilor, timp în care purtarea unei peruci pe cap era obligatorie.

Faptele își au debutul la finele lui 2022, atunci când un student din anul patru al unei instituții de învățământ superior și-a început activitatea de curier al unui magazin de droguri pe internet. După ce a fost avansat la funcția de depozitar-ambalator, acesta și-a închiriat un apartament în Chișinău, pentru ca activitatea să nu-i fie deconspirată. Iar pentru ca să-și ușureze munca ilegală de plasare a drogurilor în ascunzișuri pentru clienți, acesta și-a cumpărat și un automobil.

Ulterior, acesta și-a lărgit echipa, după ce a convins-o pe prietena de 19 ani să se implice în activitatea grupului, precum și un alt tânăr cu vârsta de 20 de ani. Aceștia primeau a câte $1 pentru fiecare pachețel de drog ambalat, timp în care studentul era la ore.


Acesta din urmă a fost reținut în momentul în care se deplasa în Chișinău pentru ca să plaseze drogurile în ascunzișuri. Oamenii legii au depistat marijuana în automobilul acestuia, precum și două kilograme în apartament, inclusiv cocaină, heroină, hașiș, PVP, stupefiante de tip MMDA (ecstasy sub formă de praf), subutex și mefedronă.

De asemenea, au fost ridicate peste 20.000 de lei care ar proveni din vânzarea de droguri. Urmare a cercetării comunicării lui pe internet cu clienții, oamenii legii ridicat din ascunzișuri jumătate de kilogram de hașiș și jumătate de kilogram de mefedronă.

În următoarea zi, au fost reținuți alți doi complici ai celor trei – o locuitoare din regiunea transnistreană cu vârsta de 28 de ani și un cetățean al Ucrainei cu vârsta de 29 de ani, care activa în calitate de solist al unei trupe rock. În cadrul grupului criminal organizat, ambii aveau rolul de curieri, după ce primeau drogurile ambalate de la student. Ulterior perchezițiilor, la aceștia au fost depistate droguri de tip LSD, marijuana, hașiș, ecstasy, ciuperci cu efect halucinogen și țigări electronice cu ulei de canabis.


Ulterior perchezițiilor și reținerii acestora, procurorii PCCOCS au solicitat și au obținut plasarea celor cinci în arest pentru continuarea obiectivă a investigațiilor. Acțiunile de urmărire penală continuă, timp în care cei investigați beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Ediție TV

Sîngerei: Un tânăr de 24 de ani a murit într-un cumplit accident de motocicletă. Pasagera acestuia a ajuns la spital.

Accident cu sfârșit tragic în raionul Sîngerei. Un tânăr de 24 de ani a murit în circumstanțe dramatice, după ce a pierdut controlul motocicletei pe care o conducea.

Publicat

Accidentul s-a produs în seara zilei de 1 mai în localitatea Țîpletești, raionul Sîngerei. Potrivit datelor preliminare, motociclistul de 24 de ani, împreună cu o pasageră de 20 de ani, s-ar fi deplasat prin localitate, iar la un moment dat, într-o curbă periculoasă, ar fi pierdut controlul ghidonului și s-ar fi tamponat cu putere într-un obstacol de pe marginea drumului.

În urma coliziunii, cei doi tineri au fost transportați de urgență la Spitalul Clinic municipal Bălți de către un echipaj de ambulanță, însă din nefericire motociclistul a decedat în drum spre spital.

Oamenii legii au deschis o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs tragicul accident.


echipa.md


Citește mai departe

Moldova

A ieșit cu tot cu poartă: Un tânăr ar fi furat o mașină ziua în amiaza mare dintr-o parcare subterană 

Publicat

Un bărbat ar fi răpit o mașină din subterana și ar fi fugit cu ea, distrugând în calea sa și poarta de acces în parcare. Totul s-a petrecut în sectorul Ciocana al capitalei, iar la scurt timp după incident polițiștii l-au reținut pe făptaș. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 23 de ani din capitală, anterior cercetat penal pentru diverse infracțiuni.

Poliția a fost sesizată despre dispariția mașinii de către proprietarul acesteia, un bărbat de 46 de ani. Acesta le-a spus polițiștilor că automobilul a fost furat ziua în amiaza mare din parcarea subterană. Potrivit proprietarului, autoturismul ar valora 60 de mii de euro.

În cele din urmă, mașina a fost depistată în apropierea raionului Strășeni, fiind accidentat.


Pe caz a fost pornită o cauză penală pentru jaf, iar suspectul arestat preventiv pentru 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă de la 5 la 7 ani de pușcărie.


Citește mai departe

Moldova

Contrabandă cu valută: 100.000 de dolari americani, găsiți ascunși în treapta unui autocar ce venea din Odesa

Contrabandă cu valută în postul vamal Palanca. Șoferul unui autocar ce revenea din Odesa, Ucraina, a încercat să aducă ilegal în țara noastră suma de 100.000 de dolari.

Publicat

Totul a ieșit la iveală după ce ofițerii vamali au decis să supună vehiculul unui control minuțios. Astfel, în una din treptele autocarului au fost găsite mai multe pungi cu dolari, ascunse sub niște acte.

În valută națională, suma de dolari depistată se echivalează cu aproape 2.000.000 de lei moldovenești.

Prin urmare, banii au fost indisponibilizați și constituie probă în dosarul penal. Iar șoferul, în vârstă de peste 50 de ani, a fost reținut pentru 72 de ore.


Urmărirea penală continuă, iar forțele de ordine urmează să stabilească proveniența, dar și destinația acestor bani. Totodată, urmează a fi investigată și o eventuală implicare a altor persoane în tentativa de contrabandă.

 


Citește mai departe

topul săptămânii