Rețele de socializare

Moldova

/FOTO/ Un moldovean a decedat într-un accident în Italia: Altul, grav rănit

Un grav accident s-a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, 11 februarie 2023, pe autostrada A1 din Italia, pe teritoriul localității Valsamoggia din provincia Bologna, în regiunea Emilia-Romagna.

Publicat

Potrivit publicației locale Bologna in Diretta, un cetățean moldovean în vârstă de 45 de ani a murit și un altul a suferit răni grave după ce duba cu care călătoreau s-a izbit de un TIR, transmite rotalianul.com.

Din primele informații reiese că accidentul s-a petrecut în jurul orei 02:00 noaptea, pe o porțiune de autostradă pe care se efectuează lucrări.

La fața locului au intervenit atât paramedicii și o mașină cu un medic la bord, cât și echipa de descarcerări a pompierilor, care a extras dintre fiarele contorsionate corpul moldoveanului de 45 de ani.


Din nefericire, personalul medical nu a mai putut face nimic pentru a-i salva viața, în timp ce conaționalul său, care se afla la volanul dubei, a fost transportat la spitalul Maggiore din Bologna cu cod portocaliu de urgență.

Șoferul TIR-ului, în schimb, nu a suferit răni.


Moldova

Un elev din capitală ar fi încercat să-și pună capăt zilelor. Precizările Poliției

Un minor de 17 ani a fost transportat la spital, după ce acum câteva zile ar fi încercat să-și pună capăt zilelor. Cazul a avut loc într-un liceu din capitală.

Publicat

Potrivit ofițerului de presă al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, Natalia State, oamenii legii au fost alertați în dimineața zilei de 16 mai, despre faptul că în incinta instituției de învățământ a fost depistat un minor rănit. Imediat, la fața locului s-a deplasat un echipaj al Poliției și ambulanța, scrie Deschide.MD.

Ajunși, aceștia au depistat elevul cu mai multe zgârieturi la mână. Astfel, minorul a fost transportat împreună cu mama la spital pentru îngrijiri medicale.

La moment acesta se află în afara oricărui pericol. Mama băiatului a scris o cerere prin care a anunțat că nu are pretenții față de nimeni.


Cauza este investigată în vederea elucidării tuturor circumstanțelor. Totodată, Poliția a sesizat organele de resort, precum Direcția pentru protecția copiilor.

Anterior, în spațiul public s-a vehiculat informația, precum că băiatul ar fi încercat să-și pună capăt zilelor, după ce nu a fost admis la sesiune.


Citește mai departe

Moldova

Tragedie la o școală din Drochia: Directoarea, găsită fără suflare în sala de sport a instituției

Directoarea unei școli din raionul Drochia a fost găsită strangulată. Un angajat a depistat corpul neînsuflețit al femeii în sala de sport a instituției de învățământ.

Publicat

Oamenii legii au fost alertați pe 18 mai, în jurul orei 19:40. Informația a fost confirmată pentru Realitatea de către ofițerul de presă a Poliției locale, Svetlana Talpă.

„Pe suprafața corpului neînsuflețit al femeii nu au fost depistate alte careva semne de moarte violentă. Corpul acesteia a fost îndreptat spre examinarea medico-legală pentru stabilirea exactă a cauzei decesului”, a precizat funcționara.

Pe caz a fost inițiat un proces penal. Oamenii legii stabilesc dacă există alte circumstanțe ale tragediei.



Citește mai departe

Moldova

Depășire cu final trist: O șoferiță a ieșit cu mașina pe contrasens, lovind în plin un pieton

Ar fi ieșit la o depășire periculoasă, peste linia continuă, iar în rezultat a lovit un pieton, care se deplasa pe marginea drumului.

Publicat

Accidentul rutier s-a întâmplat în dimineața zilei de 17 mai, pe o stradă din localitatea Goleni, raionul Edineț.

La volanul mașinii se afla o tânără de 28 de ani, originară din raionul Drochia. Aceasta nu ar fi ținut cont de situația rutieră și ar fi ieșit la o depășire, încălcând marcajul rutier. În timpul acestei manevre, șoferița nu ar fi ținut cont de gabaritele mașinii și ar fi lovit cu oglinda retrovizoare o femeie de 47 de ani, care mergea pe marginea drumului.

În urma loviturii puternice, pietonul a căzut doborât la pământ, iar la scurt timp a fost transportat la pământ pentru îngrijiri medicale.


În același timp, în imaginile surprinse la fața locului se poate vedea cum oglinda din partea stângă a mașinii a fost făcută țăndări.

Șoferița a fost supusă testului de alcoolemie, iar rezultatul a demonstrat că aceasta nu era băută în momentul producerii accidentului.

Oamenii legii investighează la moment toate circumstanțele în care s-a produs impactul.


Citește mai departe

topul săptămânii