Rețele de socializare

Moldova

Trafic cu valută la hotare: Sute de mii de dolari și euro au fost confiscate la Aeroportului Internațional Chișinău

Sute de mii de dolari și euro au fost confiscate la Aeroportului Internațional Chișinău în anul 2022, potrivit statisticilor prezentate de Poliția de Frontieră, care o constată o creștere a cazurilor de contracarare a tentativelor de introducere ilegală a banilor în țară cu circa 140% față de anul precedent.

Publicat

Poliția de Frontieră a prezentat topul rezultatelor de activitate pentru anul 2022, care a avut la bază îmbunătățirea și eficientizarea procedurilor de operare. Astfel, 762.000 de dolari, 423.000 de euro, 50.000 de șekeli, peste trei milioane de hrivne și 20.000 de lire sterline constituie valuta nedeclarată la trecerea frontierei de stat prin Aeroportul Internațional Chișinău, în 2022.

Statistica demonstrează o creștere de peste 140% a cazurilor de contracarare a tentativelor de transportare a mijloacele financiare nedeclarate în anul precedent, în comparație cu anul 2021. Astfel că, pe parcursul anului 2022, au fost consemnate 24 de incidente și documentate 27 de persoane, iar în anul 2021 – doar 10 cazuri și 11 persoane cercetate.

Din cele 27 de persoane documentate pentru trafic ilicit de bani, cca 50% sunt de cetățenie ucraineană, urmând persoane din Moldova, Federația Rusă, România, Tadjikistan, Armenia și Turcia.


Totodată, principalele rute la care au fost depistate persoanele ce nu au declarat banii sunt cu destinație la Istanbul, Tel Aviv, Varșovia, Viena, Milano sau Londra.

Oamenii legii îndeamnă toți cetățenii care intenționează să transporte sume bănești, care depășesc pragul valoric de 10.000 de euro, să declare în scris valorile valutare organului vamal al Republicii Moldova. În caz contrar, persoanele care nu au declarat sunt sancționate contravențional sau penal, după caz, iar diferența nedeclarată poate fi confiscată.

echipa.md


Moldova

Doi inspectori vamali, cercetați de CNA pentru mită: Ar fi pretins sistematic între 100 și 500 de euro pentru vămuirea mărfurilor

Doi inspectori vamali din cadrul Postului Cahul-Oancea al Biroului Vamal Sud au fost denunțați la CNA pentru pretinderea mijloacelor financiare ilicite în procesul de vămuire a mărfurilor de import și export.

Publicat

Potrivit materialelor cauzei, inspectorii ar fi pretins și primit sistematic de la transportatorii de pasageri și colete mijloace bănești între 100-500 de euro, suma variind în funcție de valoarea mărfurilor transportate. În cadrul acțiunilor de urmărire penala și a măsurilor speciale de investigații în cauza penală au fost documentate mai multe cazuri de pretindere, primire și transmitere, sub controlul CNA, a mijloacelor bănești, precum și a altor bunuri materiale.

Astăzi, ofițerii CNA au descins cu percheziții la Postul vamal Cahul-Oancea, la domiciliile și automobilele bănuiților, de unde au ridicat mai multe probe. Cercetările continuă sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Cahul.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.


 


Citește mai departe

Moldova

Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil, în centrul capitalei: În vehiculul de rută erau circa 20 de pasageri

Un grav accident s-a produs în capitală. Un troleibuz de pe linia nr 8 s-a tamponat cu un automobil. Totul a avut loc în jurul orei 14.00, la intersecția străzii București și Maria Cebotari.

Publicat

Potrivit reprezentantei RTEC, Felicia Rusu, accidentul rutier a avut loc astăzi, în jurul orei 14:40. Troleibuzul circula pe ruta nr. 8 și în salonul troleibuzului erau circa 20 călători.

Nimeni dintre pasagerii troleibuzului nu a suferit.

Deocamdată nu se cunoaște nimic despre starea șoferului mașinii implicate în coliziune, dar în imagini poate fi observat și un echipaj medical cu ambulanța.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

Moldova

O mașină s-a tamponat cu o autospecială, în sectorul Buiucani: O persoană a fost dusă la spital

Accident violent în sectorul Buiucani al capitalei. O mașină s-a tamponat cu o autospecială.

Publicat

Totul a avut loc pe strada 27 Martie, în jurul orei 13.09.

Potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la Poliția Capitalei, Svetlana Scripnic, la fața locului au fost direcționați de urgență polițiștii, medicii cu ambulanța, dar și un echipaj de descarcerare.

În prezent se cunoaște că pasagerul din automobil a fost preluat de medici și transportat la spital.


Știrea se actualizează…


Citește mai departe

topul săptămânii